284

ццц

преди 8 години

Крайно време е и ние да съборим паметника на свалените американски пилоти в С-я

283

българин

преди 8 години

Браво на поляците, браво! Чувате ли, *** съветски, дето тролите безспирно тук, във форума. Браво на поляците! Те са достоен народ. Два пъти ги поробвате, *** руско-съветски, те все се освобождават. Отнехте им 1/3 от земята, но те не ви искат и си строят добро европейско бъдеще. Браво на поляците!

282

Анонимен

преди 8 години

В Полша трябва да се построи паметник на Адолф Хитлер - истинския водач и освободител!

281

Павка

преди 8 години

Поляците поне 70% са хазари и смятат другите народи за "гои".Какво искаме от такава ***, която търси се някой да е виновен за тяхната съдба.Какво да кажат англичаните, които 200години са били под френско и немско владичество.Поляците мислят само за пари и от къде да ги откраднат без толкова труд, типично за родословното им дърво.

280

да

преди 8 години

Поляците винаги са били с високо мнение за себе си, но сега тази варварска идея ги нарежда до вандалита на ИДИЛ. В историята си те имат много повече от което да се срамуват, сега прибавят още един повод зо това.

279

Анонимен

преди 8 години

Да не забравяме че в България Рашките поставиха своите паметници върху паметниците икостниците на Българските войници от Балканската и Междусъюзническата война. Това е нагло оскверняване на Българската памет с цел изтриване от лицето на земята на Българската нация. Не зная как е в Полша но там пак са вилнели Рашки.

278

Болгар

преди 8 години

Паметник се издига във знак на уважение. Какво добро са направили руснаците че да ги уважават? Освен това уважението идва отвътре и не може да бъде налагано насила.

277

хана ти

преди 8 години

Памятници,млад фашист,се поставят на истински герои или държавници,дали живота си за на Родината , за своя народ или за благото на цялото човечество.

276

истински българин

преди 8 години

ЕВАЛЛА , НА ПОЛЯЦИТЕ!!!!ОБИЧАМЕ ВИ ПОЛСКИ ПАНОВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

275

Учуден

преди 8 години

Може би е хубаво, поляците преди да се бият в гърдите, как са най-онеправданата нация, да си спомнят, че Гданск се казва така от 70 години... Преди това, векове на ред е бил Данциг... Може би, е хубаво да си спомнят за Тешин и как през 38-***, с удоволствие дадоха карт-бланш на Хитлер да отхапе Судетите от Чехословакия, само и само те да си вземат купичката чешка плът в Тешин...

274

Анонимен

преди 8 години

Факт е, че никой не може да забрани на поляците да събарят руски и съветски паметници, намиращи се на тяхна територия. Така е, това не може да бъде повод за война. Но ако сме последователни, трябва да признаем правото на талибаните да разрушават с картечен огън статуи на Буда в Афганистан. Трябва да проявяваме разбиране към разрушаването на археологическото наследство в района на Палмира от властите на Ислямска държава, да бъдем толерантни към разрушаването на православни църкви в Косово...

273

407

преди 8 години

Стига с тоя болен национализъм в 21-и век. В старите "германски" територии няма нито един германец... както и в старите полски. Също както и Калинград отдавна не е Кьонигсбергггг.... Можем да си живеем спокойно и без болни амбициии. обикновените хората не ги интересуват тия неща....

272

UKRAIN-INFORM-BURO

преди 8 години

Учудващото в случая е че чак сега го изритват тоз паметник-поляците трябва да са много търпелив народ да държат въобще паметници на държава която постоянно ги е нападала и поробвала.Аз не знам в България да има паметник на турската армия ?

271

:-)

преди 8 години

Поляците са камикадзета. Това е ясно.

270

Анонимен

преди 8 години

Поляците да върнат германските земи и ако искат да сложат паметник на Хитлер. И да си поискат Лвов , и Западна Ускрайна ,Вилнюс (600 години е полски ) и всичко ще е на място .

269

Анонимен

преди 8 години

До тито *** чувал ли си за ,ПОЗИЦИОННАТА ВОЙНА ?

268

До анонимен 383

преди 8 години

Произвел си някаква неразбираема смес от думи. Русия не е "ползвала" помощта на поляци, финландци, грузинци - тези сегашни държави са били част от Руската империя и всички нейни призовани поданици са участвали в армията й. Знаеш ли колко финландци са загинали в боевете през Освободителната война? 23-*** и то почти всички са били шведи, а не фини. Колкото на една от страните на Докторския паметник! Първият ни премиер е бил...швед. Прав си, че Русия няма да слуша някаква си Обама. Би било срам!

267

тито

преди 8 години

До стига нагли лъжи!Просто Отоманската империя е купувала по доброто оръжие.При Плевен генерал Скобелев хвърля отлична пехота в параден строй срещу три реда турски траншеи.Карабините Хенри-Мартини и Уинчестер свършват ужасна работа.Осман паша губи към 1000души руснаците 7000.Значи 1 към 7 без да броим румънските загуби.В руската армия нови Берданки е имала само гвардията.А оръдията марка КРУП просто са били много добри.По скоро въпрос на логистика а не на политика.

266

тито

преди 8 години

До стига нагли лъжи!Три години след Балканската война,рамо до рамо с германците и турците смачкваме румънците и руснаците в Добруджа.

265

Каква е приликата?

преди 8 години

ВЛадо Кузов,Владо Путин ,Владо Иличи Ленин.....и тримата са перхидролени..ха.ха