7

Анонимен

преди 8 години

Един ден всички ще умрем и ще гнием в ковчега, а плъхове ще гризат нашите вътрешности! Помнете това и живейте така, че краткият ви, маловажен живот да придобие някакъв смисъл! Бъдете добри хора! Мили и вършещи добро! Всеки ден едно добро дело! Всеки ден добра дума към някого! Бъдете почтени!

6

антисемит

преди 8 години

Въобще еврейска шашма от където и да го погледне човек ,като прибавим и факта , че въпросният чичка също бил евреин.Така че място за сравнение с подвига на Шиндлер ама никак не може да се прави в този случай!

5

антисемит

преди 8 години

Интересно от къде се е предвижил този влак,след като цяла Европа е била окупирана от немците,ако това е станало както "отбелязва " авторката по време на Втората световна война? Просто няма как да стане.Авторката май е пропуснала да вметне важният ФАКТ,че това става през 1938 г.,когато войната още не избухнала.Освен това децата били изтъргувани за по 50 лири бройката и откъснати завинаги от родителите си,което опорочава много цялата афера. Да не говорим ,че 250 деца не успели да стигнат въобще.

4

Анонимен

преди 8 години

ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ!!!!

3

Анонимен

преди 8 години

"Никълъс Уинтън спасява ПОВЕЧЕ от 669 еврейчета"====Марийче, моме, колко повече са спасени? Щом пишеш "повече", обикновено се посочва кръгло приблизително число, напр. "повече от 700". А така е смешно, все едно да напишеш "приблизително 17 и 24 стотинки".

2

SD

преди 8 години

Окупирана е само Чехия .Словакия е сателит на Германия.

1

Агент Дейл Купър

преди 8 години

Поклон за всички добри хора спасили други хора без да търсят изгода и интерес