14

Статуквото

преди 8 години

Да са живи и здрави асистентите и тези, които дават идеите, па дори ги разработват в суров вид, та някой професор да ги смели за събствения си търбух. Не вярвате ли? Я прегледайте закона за патентите, за да се убедите. Така е направен, че бедния и гладен мозък да търси спонсори, които ще се впишат като изобретатели на първо място. И искате прогрес в една държава, където некадърните крадат, кадърните си траят и не споделят идеите и разработките си. Статукво, те това е.

13

Ако това стане,в БАН

преди 8 години

ще се изпотрепят, докато решават кои да влизат в тези 5%, които ще са по-високо платени. Ще се случи същото, което е ставало досега. И през соца имаше "колективи", работещи по "социални поръчки". Освен заплатата им се плащаше допълнително за това, че работят по задача, поръчана от някоя институция. Едни бачкат, други се водят ръководители и разполагат с парите. дават на останалите толкова, колкото решат.Сега пък се работи по "проекти" - щом ще се взимат парички, се избиват кой да е в проекта!

12

Анонимен

преди 8 години

KAKVI UCENI BE --PALNI BOKLUZI--5 ST. NE DAVAM ZA TEZI BOKLUZI.

11

Анонимен

преди 8 години

Е да, едни ще си построят вили, а други просто ще бачкат. Ясни са ни ти проекти.

10

Българин

преди 8 години

Аз съм учен. Къде да ходя да взема парите?

9

Анонимен

преди 8 години

ЕТО ТАКА СЕ УСВОЯВАТ *** ПАРИЧКИ. А НЕ КАТО ВАС ДА БАЧКАТЕ НА МУТРИТЕ ЗА ПО 200 ЕВРО. 55 ЛВ. НА ЧАС!? ДА ГО ДУАТ БЕДНЯЦИТЕ ГЛАСУВАЧИТЕ И ЦЕЛАТА ИМ РОДА..

8

LeChuck

преди 8 години

...освен че ще си храним безполезни бюрократи във вузовете, подобни на тези в СА "Д.А.Ценов", май ще ограбим тези пари от програмата "Мария Кюри", която позволява наши учени за по дълго да работят в чужди научни институции. И друг път нашите късогледи управляващи са я обявявали тази програма за "brain-drain". Истината обаче е, че ако някой е добър, ще си тръгне и без "Мария Кюри". Просто сега няма да има и с какво да го прилъжат.

7

LeChuck

преди 8 години

Това са някакви глупости. Ръководителите на научни проекти рядко са същите учени, които вършат реалната работа и изследванията. Това са по-пъргавите, по-повратливите бюрократи и по-политически удобните членове на академичния състав. Сега те ще вземат дори повече от преди, докато останалите пак ще вземат жълтите стотинки и ще вършат цялата работа.

6

Анонимен

преди 8 години

Работата е ясна - ако не учатва в европроект ще получава заплата като обезщетение че го водят на работа. Ако му се работи освен заплата ще получава бонус по-голям от заплатата!

5

ей тикви

преди 8 години

пребройте колко пари има в шепите тоз на снимката

4

Анонимен

преди 8 години

Не сакам да съм добре ама на Нане да му е зле. Това е положението .

3

Анонимен

преди 8 години

браво

2

Анонимен

преди 8 години

Айде още едно перо откъдето ще точат кинти университетските ***. Много отдавна институциите, които наричаме университети не вършат, това за което са предназначе. Там се върши всичко друго, но не и обучение на студенти и подготвяне на бъдещи учени. Като се почне с родниските схеми, минесе през преподаването фиктивнно на едни даска по 1000 час на месец, схемите с общежитията, наемите, палащането на изпитите, фиктивните стажове, точенето на пари по Еразъм, далаверите в БАН и още много и много

1

финансов фитнес

преди 8 години

в стотинки от 1 лев ли ще им плащат