32

Трудовакъ, до №44

преди 8 години

Пешко, братко, нищо си не разбираш. Не само гърците подправиха куп официални документи, за да влязат по втория начин в Еврозоната. Това го направи и ИТАЛИЯ. Когато попитаха преди няколко години Барозу защо са допуснали това, той отговори, че Италия е приета по политически причини, като страна основател на Европейската общност (Европейската общност за въглища и стомана през 1951 г.) и Европейска общност за атомна енергия (ЕВРАТОМ). 43 ти е обяснил проблема просто, за да не се напъваш излишно!!

31

Анонимен

преди 8 години

Абе тоя съюз не е задължителен за нито една държава. Членството не е насила. Кво се правят трагедии - или си вътре и спазваш правилата(ако ти изнася), или се оправяш както си знаеш и излизаш от съюза. Какво има да се хленчи и от двете страни.

30

Пешко

преди 8 години

До Трудовакъ, до 36,Айде сега кредиторите виновни, че давали пари на гърците. Става малко смешно, усещай се малко. Май не разбрахте, че гърците са фалшифицирали всичко само и само да влязат в еврозоната, та да лежат и да харчат колкото искат, тъй като останалите в еврозоната гарантират за кредитите. Има образователни филмчета навсякъде из нета, има статии, материали... човек не бива само да чете измислици из фейса

29

Анонимен

преди 8 години

Тогава си ги хранете гърците, кво ми се жалвате. След като са ви най-мили, моля. Стига с тия гърци бе, има и други държави в тоя Евросъюз. Сам се компрометира тоя съюз. сори. Гърция, та Гърция, ега ти.

28

някой си

преди 8 години

Като банките ви са криви, не взимайте заеми.

27

Някой си

преди 8 години

Истината Гърция да фалира е че харчеше повече пари от колкото печелеше. От къде се взимат пари за най-голямата администрация на глава от населението в ЕС, а също така и най-мудната? С по 13-та и 14-та заплата, заплатена лятна почивка с държавни пари на всеки служител и още куп преференции. От къде се взимаха пари за пенсии на мъртъвци, чиито роднини прибираха с години? От гръцкия данъкоплатец и бизнес? Или от немския? Който е живял на кредити да си ги плаща.

26

Трудовакъ, до №36

преди 8 години

Кредиторите е трябвало да се притесняват, когато са отпускали парите, защото очевадно са знаели, че 360 млрд. долара дълг 11,5 млн. гърци и тяхната икономика като цяло, няма как ефективно да го върнат. И понеже са дали чужди, отпечатани пари без покритие, не са се вълнували особено. А може и част от откраднатото да се е върнало обратно при тях. Пак не стана ясно къде са парите? Кой ги открадна? По чие нареждане? С чие съдействие? Парите не са изцяло изядени и изпити, има огромна липса и ОМЕРТА.

25

@24

преди 8 години

Ако Бил Гейтс има 10 млн. дълг, а ти имаш 1 млн. как мислиш, за кого ще се притесняват кредиторите, за теб или за Бил Гейтс?

24

Пешко

преди 8 години

Не съм специалист по финанси, но дори и аз правя разлика между държавен и външен дълг. Хубаво е питащите за Люксембург да се поинтересуват кое всъщност какво е, защото ще установят, че държавният дълг на Люксембург е 1/5 от БВП

23

Данни от ЦРУ

преди 8 години

Варуфакис не е обелил и дума на преговарите.А в едната си ръка е държал табелката с името си,а с другата е показвал среден пръст.

22

Маляка

преди 8 години

Едни гърци мислили, мислили и ... фалирали.

21

Трудовакъ

преди 8 години

И така, не стана ясно, този огромен държавен дълг, всъщност за какво точно е използван (похарчен, усвоен). Защото 11,5 млн. гърци, заедно със старците, бабите и децата, и посмъртно не могат да изядат и изпият тези пари, дори денонощно и без прекъсване да го правят. Съвсем логично е поне половината от тези пари да са откраднати - от еврочиновници (еврокрадци), местни политици и всякакви измамници. Никой не разследва тези факти, може би защото знаят отговора - и едните и другите са крали. Много.

20

2

преди 8 години

Малаките излъгаха всички.....пиха и се веселиха на гърба на Европа....сега и показват среден пръст....

19

Обзор

преди 8 години

Германските вестници започват да напипват вярната струна. Аз не знам дали гръцката криза може да се превърне в катастрофа за МВФ, но със сигурност знам, че е прецедент, който може да отвори очите на десетки пъшкащи под гнета на банкстерите държави.

18

20

преди 8 години

Само изчакай една седмица и ще разбереш колко си заблуден и неопитен в живота :)

17

българин

преди 8 години

До ХА-ХА-ХА !Ти какво предлагаш? Апропо, системата действа нелошо в Швейцария, Австрия, Дания, Норвегия, Швеция, Ирландия, Португалия, Словения, Чехия, Словакия, Полша, Литва, Естония, даже в Румъния - посочвам само страни в Европа, от нашия размер, а половината и със сходна история.

16

Анонимен

преди 8 години

До Можете да се учитеОт мен да знаеш - Че то Ципрас си е баш комунистическо чедо, даже чегеваристче !Неудачен ти е примера, товарищ!!!

15

Венелин

преди 8 години

Американците пък пишат, че фалита на Гърция ще е краят на Меркел и също са прави. От тази сигуация всички губят и може би само Путин ще има някяква полза - разбиване и отслабване на ЕС, но Европа сама си е винавна, че слугува на американците. Колкото до МВФ - след продължаващото кредитиране на друга фалирала на практика страна (Украйна) бъдещето му не е розово. То е ясно, че е инструмент на политиката на САЩ, но този инструмент се изхаби, а може и да се счупи вече.

14

Можете да се учите

преди 8 години

Помнете ми думите. Гърците винаги ще са по-добре от нас българите. И знаете ли защо? Защото никога не биха избрали мутра (тиква) или комунистическо чедо - некадърник (съсел) да ги управляват. Вижте Ципрас и се учете как трябва да гласувате като народ, не като агитка !

13

Анонимен

преди 8 години

Шанс - да, в действителност - не! С дивашки популизъм и никакви реални реформи - към дъното!