73

емилчо

преди 8 години

До 115,много ти е дошъл Гугълът

72

пловдивчанин

преди 8 години

Не знаех за совалките, че са правени от частна компания, не е толкова важно. Само е жалко, че дори космическите програми могат да разделят хората толкова категорично. Всеки, който успее да прати ракета в космоса и после да я върне е достоен за уважение. Експлозиите напоследък на една американска ракета (Space X), една руска ракета (Протон) и една американска ракета с руски двигател (Antares) са доказателство колко трудно е изследването на космоса.

71

Анонимен

преди 8 години

До 114Защо се правиш на голям специалист,а всъщност си невежа?Ангара направи първия си полет 2014г.В момента се разработва Ангара 7 с товароносимост 175т,без аналог между другото.Рокот е конструкция от края на 90-те.Космос 3М е стартирала 2010г.Най- ефективния в света кислородо-керосинов ракетен двигател РД-0124 е стартирал 2013г,а 2014г е сключен договор за доставка на РД-181 за американската ракета Антарес в замяна на НК-33.Защо ли краварите сами не си ги произвеждат?Ами не могат.

70

Анонимен

преди 8 години

До Боби Да, точно това казах, всичко руско е измислено преди 35 години. Оттогава досега - нула.

69

Защо?

преди 8 години

До Деси ЧуколоваА защо са им на руснаците частни космически кораби? След като имат пълно превъзходство в космическите кораби и станции? За да окрадат янките технологиите им ли? Както направиха с европейските учени през Втората световна. Затова искат да има частно по света, за да могат да крадат учени, технологии, иновации. Не са глупави те, никак.

68

Боби

преди 8 години

До Анонимен 112леле анонимни пиши си името та да ти се смеем персонално1. едновременна работа на 1 и 2 степен е в основата на Семьорка на Корольов дето и до сега извежда спътници на орбита2. камера за предварително изгаряне на част от горивото преди да влезе в основната камера - тоест по-високо КПД и за това САЩ купуват руски двигатели3. Последното - Модул система Ангара от лека ракета с последователни степени до свръхтежка с 6 ускорителя с двигатели керосин/кислород по-евтини от водородните

67

Анонимен

преди 8 години

До 107: Да де, ама е измислена ракетата от нацистите, като супероръжие. Бомбардирали с не го Лондон. Факт е, че комбойците не могат да строят нищо читаво вече. Що фалира градът на автомобилостроенето Детройт? Що нищо не се прави в Америка? Империите са загивали, заради чувството за превъзходство над останалите. Чувството, че са единствени на света, че са стигнали боговете.

66

Алтай

преди 8 години

При един ядрен конфликт американските ракети ще се взривят и изпопадат на собствена територия

65

до 94

преди 8 години

Направи си изводите защо Корольов е арестуван и изпратен в Гулаг, като знаем че целият репресивен апарат в онези години, включително и в Гулаг е бил съставен от евреи, спонсорирани от Уолстрийт. Целта е била да отстранят и ликвидират цялата интелигенция, която би могла да работи за просперитета на СССР.

64

до 110

преди 8 години

Постиженията за човечеството са нещо индивидуално, защото и атомната енергия е постижение на човечеството. Но тя носи и добро и смърт. Учените откриват, а военните и политиците решават по предназначение.

63

ох

преди 8 години

Невежи хора коментират за ракетите. чието изобретение да са, това е достижение на човечеството. Спорът руски - американски е нелеп и говори за голяяяяма простотия.

62

Анонимен

преди 8 години

До АнонименСамо дето твоя човек е излетял напикан. Това не го знаеше нали? И не си въобразявай, че като им цункаш омазаните дупета, за тях ще си нещо по различно от чернокожите...Може да излетиш даже и преди кучето.

61

Анонимен

преди 8 години

До Деси Чуколова:Шампиона на Англия (което се смята за най-силното първенство в света за момента)е собственост на руснак, не че аз съм фен на този отбор.Та да отговорим на твоя въпрос - когато не са решили, тогава не са направиличастни космически кораб.

60

Деси Чуколова

преди 8 години

Въпрос: Кога *** ше имат частни космически кораби?Отговор: Никога.

59

Анонимен

преди 8 години

Първо, думата "***" я въведоха украинците, захапали американския. Второ, прогреса в руската космическа програма е стъпков. Залага се на проверени технологии + убедители и сигурни нововъведения. И модела действа, защото напрактика руснаците са единствените с истинска, нескъпа и действаща космическа програма. За съжаление, Украйна вече няма производство. САЩ им открадна проектите. Англия тепърва се опитва да направи нещо, а САЩ трябва да си вдигне още три пъти тавана на дълга за резултат.

58

Анонимен

преди 8 години

До 103:Браво, умник. Руснаците били животни, но се намерили такивада оставят костите си тук за теб, в противен случай щеше да празнувашБайряма.Всичко си идва на мястото, заради такива като теб след 20-30 годинина тази територия отново няма да се говори на бъгарски.

57

Анонимен

преди 8 години

Първата жена космонавт е рускиня ,защото рускините са най леки..А Браво на Американците. В исторически план се наблюдава че първо се направиха опити с кучета ,маймуни, руснак и чаааааааааак тогава с човек(Алън Бартлет Шепърд)

56

Анонимен

преди 8 години

До 101 Майната:Точно хамериканска си е ракетата защото от 20 години от хамерикататръбяха, че държавното не било добре, че държавата е лош стопанин,че в НАСА имало разхищения и неефективна работа.И тогава дойде идеята да се наемат частни контрактори, които да провеждатполетите. Така щяло да бъде по-йофтино.За твое сведение Совалките са произведени от частна фирма - Рокуел, които печелят конкурса.

55

пловдивчанин

преди 8 години

Това не е точно американска ракета, защото е разработена от частна компания без никаква държавна помощ, включително ракетният двигател. Беше първата частна ракета, която се скачи с Международната Космическа Станция. Това им е първият провал от тестовите полети насам. Успяли са да пратят 18 ракети до сега, включително в дълбокия космос. Любопитен факт е, че следващата година с такава ракета трябва да бъде изведен в орбита първият български спътник, изцяло частен сателит на Булсатком.

54

Анонимен

преди 8 години

Без руските двигатели бая фоерверки ще натворят от НАСА :)