11

Аха

преди 8 години

До ДимитърСъщо така е зает бизнес и ако започнеш ще приключиш бързо. Реално пари не съществуват. Парите в обращение /хартиени, електронни/ са много повече от всички реални активи на нашата планета по сегашните цени /вкл. и тези ресурси, които още не сме изкопали/. Ако се включат и някои от ценните книжа и дериватите става още по страшно. Сегашната финансова система в световен мащаб е най- голямата пирамида съществувала някога в човешката история. За това има системни кризи и ще продължават.

10

Димитър

преди 8 години

Трябва и аз да започна да давам пари на заем, без да ги имам. Очевидно е доходоносен бизнес.

9

Аха

преди 8 години

Кризата от САЩ се прехвърли на другите икономики, защото множество чуждестранни институции бяха накупили токсични "ценни" книжа от америка. Сега не е същото. Нашите банки нямат подобни експозиции към гръцката икономика, без значение дали са гръцка собственост или не. Освен това Гърция няма да бъде оставена да фалира. Ще има циркове още малко и това е. Фалит на Гърция ще я тласне на Изток и ще има отзвук в еврозоната и ЕС. Няма да го позволят, точно това и използват гърците.

8

Аха

преди 8 години

Почти всички гръцки банки в България са дъщерни дружества, регистрирани по нашето законодателство. Те са собственост на гръцки банки, но не фалират при проблеми с банката майка. Най- много да си сменят собственика, но активите им са в България, а не в Гърция. Негативно влияние могат да окажат само спекулациите или свиването на гръцката икономика, заради износа ни към тях. Финансова криза при тях няма да се прехвърли директно при нас, ще има обаче странични ефекти.

7

Анонимен

преди 8 години

просто няма как нашите тарикати да не се възползват от фалита на съседите и да не ограбят две-три банки

6

Анонимен

преди 8 години

TAZI STATIA NAGNETIAVA STRAH I NAVIAVA NESIGURNOST V BANKOVATA NI SISTEMA. MOGE BI REDAKZIATA IMA PRAVO I SI MISLIA CE TRIABVA DA SE IZTEGLIA PARITE ILI PAK DA IZCAKAM,TAKA SHTE SI POMISLIAT OBIKNOVENNITE VLOGITELI.

5

банка

преди 8 години

Поредната безузмна статия, която има за цел да всява притеснения сред спестителите и да нагнетява и без това напрегната обстановка в югоизточна Европа. Източника на Ройтерс е вероятно някой наперен репортер на агенцията, който от банково дело не разбира нищо но смята, че новините са му сензация. Свободното слово не означава да се изопачава действителността и/или се търси начин за подвеждане на потребителите. Колкото вредна е цензурата, толкова вредно е публикуването на такива новини !

4

Анонимен

преди 8 години

Гърция като се разкашля, татаромонголчетата треска ги хваща!

3

гербаджия

преди 8 години

Че кой си държи парите в гръцки банки?Мойте милярди са ми в швейцарска банка

2

Анонимен

преди 8 години

Ако Гърция кихне, корпоративният сектор в България ще получи пневмония.

1

знайко

преди 8 години

фалит...ще работиме с камъчета,събирайте ги!