17

Иван Кацарив

преди 2 години

До Гецата Прав си варта е най-доброто средство против това. Няма друга химия на пазара която ва издържа повече от 2 години на мухъл... Работих за водещ Европеиски производител на такава химия. Нанасял съм само химията - не разводнена, не разбавлена...максимум 2 години предпазва. Но варта е нещо великолепно - нищо не вирее по нея.

16

Neli

преди 8 години

Ili se premestete da jiveete v Las Vegas. V nito edna kashta/apartament ne sam vidiala muhal.

15

Neli

преди 8 години

Zdarveyte,Napravete raztvor s voda I kaliev permanganat (po-silen). Dane e bledo rozov, ami po-tamno rozov I minete s dobre napoena guba sled kato popochistite natrupania muhal. Mnogo silen dezinfektant e, a I pri tova ne e vreden.

14

Анонимен

преди 8 години

Всякакви бабини деветини, напръскайте с това, напръскайте с онова ...Каквото и да мажете, докато не се отстрани причинителя (влагата), нищо НЕ помага!Супер вредните химилаки унищожават мухала за известно време и после пак се появява.Ремот е решението

13

Анонимен

преди 8 години

Слага се вентилация на дограмата.

12

!

преди 8 години

в коментарите ще намерите много по ценни съвети от колкото в самата статия

11

x

преди 8 години

Редовно проветряване и 1-2 пъти на 2-3- месеца пръскайте със серезит без да забърсвате след напръскването и това е. Пробвайте.

10

Whateva

преди 8 години

Да, мухълът се появява от конденз по стените, и изолацията е важна, но много жилища има, които са с външна (и вътрешна) изолация и отново има мухъл. Това е защото няма циркулация на въздуха. А няма защото новите дограми запечатват перфектно и няма проветрение. Или проветрявайте на всеки 2-3 часа зимата, или си купете модерна дървена дограма - дървото е естествен дишащ материал. Скъпо е, но евтиното и хубавото са в различни магазини! : )

9

Анонимен

преди 8 години

Гледам, че пишете, че трябвало да се елиминира влагата. Само да ви светна, че влагата практически няма как да я елиминираш (особено зимата), а и не е здравословно да я елиминираш. Зимата колкото и да изсушаваш въздуха, в момента, в който отвориш да се проветри и цялата стая моментално се изпълва с влага. Дори от дишането се отделя адски много влага.Самата влага не е проблем, проблем е, когато залепва за студените стени. Реално разликите в температурите на повърхностите е проблема. Изолация тря

8

Анонимен

преди 8 години

Влагоуловител? За какво? Клматикът изсушава въздуха също толкова добре - затова и е вреден... По-добре си направете свестен ремонт на стената, сменете изпускащите влага тръби, сложете изолация... Варианти много и нее така вредни за живеещите в стаята, както изсушаването на въздуха. А най-добре наблюдавайте строежа, ако разбирате от това.

7

Анонимен

преди 8 години

купете си препарат SAVO, мн е добър срещу мухъл

6

Бонго

преди 8 години

До Анонимен 4Така е ,основна причина за мухъла са стайните растения с изключение разбира се на канабиса,който поддържа умерена влажност,но същевременно ни дарява с радост и веселие.

5

Анонимен

преди 8 години

Мухълът се появява от конденза по стените, а кондеза се поява от студените стени. Решението е външна изолация на стените. Вътрешна изолация също може да свърши работа, но има недостатъци.

4

Анонимен

преди 8 години

В къщи смених дограмата,спазихме всички препоръки, влагоуловители и т.н.Решението беше просто - по малко стайни растения.

3

Анонимен

преди 8 години

Най-важното узловие да вирее мухъла е да има влага. Ако не я елиминирате, мухъл ще има и на фаянсови плочки. Така, че 1 е прав. Аз също имам ел. влагоуловител и събира по 1-2Л на денонощие. Ако го нямаше, тази влага щеше да се напие в студените стени. Ети ви предпоставка за мухъл.

2

Гецата

преди 8 години

Изпитана рецепта : От магазин за строителни материали си купете гасена вар. Продават на пакети. Изсипвате пакета в кофа, добавяте малко вода и веро, след което с обикновена бояджийска четка мажете, където мухлясва. Ще забравите за мухъла...Работи се с латексови ръкавици.

1

мда

преди 8 години

Купете си електрически влгоуловител ако не желает да проветрявате постоянно.. Всичко друго химия или не е бошлав работа. (от личен опит)