17

Анонимен

преди 8 години

Aleksandur Alehin stava shampion 1927 g pobejdavaiki velikya kubinec Kapablanka .Alehin gubi titlata ot holandeca Max Eve (igraeiki podpiinal v poslednite partii), no sled godina si vrushta zvanieto Champion I si umira takuv v 1946g.

16

въй въй

преди 8 години

И победата над Аронян не е тази, която е изкачила Топалов на първо място. Той си беше на първо място и преди четвъртата партия (заедно с Накамура). Също така след като "победи" Карлсен, победи Лаграв и чак след това Аронян.

15

въй въй

преди 8 години

Блестяща победа над Карлсен. Абе вие изобщо знаете ли за какво става дума като ги пишете тия статии. Иначе за другите победи браво на Топалов

14

Ицо

преди 8 години

Супер играе Топалов.Следя турнира, днес почиват утре отново ще играят.Мачовете започват от 17:00 часа българско време, като само в последния десети кръг ще започнат в 16:00.Който иска да гледа да потърси norway chess в нета. Якото е, че ходовете се анализират в реално време от компютър и дори и да не разбираш нищо от шах, пак добиваш представа кой има предимство.Паралелно с това има и коментар за различните дъски от двама анализатори и водещи.Доста добре е направено всичко.

13

Анонимен

преди 8 години

Е много ясно е че има възраст във всеки един спорт. В бокса и шаха по това отношение са сходни..., но аз не съм чул да има в бокса и в шаха 50 годишен шампион. Така че всеки спорт си има възрастова граница. А що за *** е тоя номер 8-ми дето се е кръстил Фишер тук и аз не мога да разбера.

12

Анонимен

преди 8 години

до 11Кой е Александър Алехин в историята на шаха? Знаеш ли? Върховото му постижение в ЕЛО е било 90-то място. Станал е световен шампион 1935-та. Как може да сравняваш такива поколения в спорта изобщо ти, а? За справка в тази класация Топалов е 6-ти. Спокойно може и до 60 години да играеш в днешни времена, но няма да си фактор в големите състезания...Алехин каза..Ананд е 69-ти набор на 46 години, но остаря и сдаде трона на Карлсен 24. Гледай кои са след него, японеца на 27 и италианчето на 22 г.

11

Анонимен

преди 8 години

Александър Алехин е бил непобедим и на 46 години, макар че починал на толкова годишна възраст.

10

Анонимен

преди 8 години

до 8 ФишерЗначи си много зле. Язък, че си си сложил името на шахматист за ник.

9

Анонимен

преди 8 години

Равен направи с втория Хикару Накамура.

8

Фишер

преди 8 години

Не знаех, че в шаха има "възраст"

7

Браво Веско!

преди 8 години

Страхотна новина! Браво на Веско. Макар и да е вече на възраст, класата си казва думата. Дано продължи по същия начин и да задържи първото място. Ще бъде голям успех!

6

Анонимен

преди 8 години

Благодаря ви за информацията приятели сега вече ми стана ясно от къде са тези 3,5 точки на Топалов,от статията нищо не разбрах защото тя е копи по всички спортни сайтове. Успех на Веско,както във първият ден му пожелах да продължава да раздава тъпалки,успех и на вас приятели ,весел ден

5

Анонимен

преди 8 години

3-ти, ами то е близко до акъла..никъде в статията не пише, че е направил само 2 победи в тези 4 срещи, а че след БЛЕСТЯЩАТА МУ победа над Карлсен сега постигна друга ТАКАВА победа. И за да ме разбереш по-добре ще ти кажа, че автора на статията не смята победата му над Максим Лаграв за голяма победа, защото французина не е нещо голямо в шаха. Победи го преди да играе с Аронян на 28-я ход . Има и едно реми не знам срещу кого. Така че Топалов има 3 победи и равен и ей ти ги къде са 3,5 точки.

4

До 3

преди 8 години

Задаваш въпроси, нетипични за човек, интересуващ се от шах :) Бих отговорил с въпрос: колко възможни опции има, за да може Веско да има 3.5точки от 4 кръга? Дали не е само една опцията: 3 победи и едно реми? :)

3

Анонимен

преди 8 години

Две победи от четири срещи,как е завършил във другите две ,че тази статия е копирана и спусната с парашут ?

2

Анонимен

преди 8 години

Арменеца е на 4-то място за всички времена по ЕЛО. Много силен съперник и страхотна победа на нашия Топалов. Браво!

1

Анонимен

преди 8 години

Давай Вескооооо....! Огромен!