20

Анонимен

преди 8 години

До 75 (27)Фаянсаджията и шпакловчикът, дори да са неграмотни, все пак са се постарали да добият професия.Друг е въпросът, че в нормална държава разликата между техните заплати и тази на висшиста е в пъти повече.Но нашата държава, в наше време, не е нормална - там е проблемът!

19

До Павката (№12)

преди 8 години

А как беше при социализма?1. Беше забранено да се повтарят класове в основното училище.Хора,които за 8 г. не успяваха да научат азбуката, завършваха и взимаха диплома за основно образование.2. Във всеки завод изкуствено се поддържаха свободни работни места.Много заводи съществуваха благодарение на държавните дотации, защото работеха на загуба.Поддържаха ги, защото СССР ни даваше огромни заеми, а после ни ги опрощаваше.Беше забранено да си безработен - и, всеки неграмотен търтей със заплата!

18

75

преди 8 години

И защо им е да учат? Фаянсаджия или шпакловчик у нас изкарват повече от лекар и инженер,взети заедно.

17

НЕ ЛЪЖИ, Петре Генов

преди 8 години

Работа за тях има!Предлагам масово да протестираме и във форумите, и в протестните шествия, за следното:Нека винаги,когато се правят подобни сърцераздирателни изявления, придружени със статистически данни, да се цитира още един вид статистика - колко общини предлагат земеделска земя на социално слабите и колко от тези социално слаби са се възползвали от това предложение?Какво е истинското състояние на нещата? - Работа за тях има, но те предпочитат да карат на помощи и ударно да правят деца!

16

Анонимен

преди 8 години

Четете какво пишете преди да публикувате

15

Анонимен

преди 8 години

Като чета заглавието си мисля, че г-ца *** е част от тази група.

14

Анааллисс

преди 8 години

" малцинствата, домакинства с много деца, каза още икономистът.""е то в 99,99% от случайте малцинствата са с много деца.така ,че малцинста и многодетни домакинства е едно и също!!!

13

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 19Не , не е по-добре, защото образованието не е толкова проблем на родителите и децата, а на страната като цяло. А ако имаш качествено образование ще имаш и качествено здравеопазване. От всички страни в Европа влгаме най-малко в образование (около 3% от БВП, и ето го резултата. В

12

Анонимен

преди 8 години

А на поне още толкова също не им трябва средно или висше, за да си вършат работата. Вместо да се наливат безсмислено пари за некачествено образование (само за да се радват родителите, че си имат висшист), не е ли по-добре да се инвестират в нещо по-полезно- здравеопазване например ;)

11

Анонимен

преди 8 години

Трудят?

10

Марин

преди 8 години

До НаринКольо Фичето е бил майстор.По негово време са се делили на майстори, калфи и чираци, както сега се делят на строителни инж., средни техници и работници с определен разряд /, тоест изучили занаята до определено ниво - отделение в миналото/.Не е известно чирак да е построил например мост - те са се строили от майстори от еснафа / тогавашната професионална организация/.Малко се чете в нашата държава.

9

Анонимен

преди 8 години

те половината от тия с основно са го взели с връзки!

8

Анонимен

преди 8 години

Ехааа-колко разбирачи в тоя форум :) Интелекта на нацията събран по неволя тук и дискутира ли дискитира, натиска плюсчета и минусчета, сипва и разлива с големия черпак на мало и големо.....Хубаво е , човек като вижда , че има хора мислещи, разсъждаващи :Д Те на тях ше се гради бъдещето на нацията ни :Д

7

Павката

преди 8 години

Докато икономистът от грантаджийската организация си плюнчи молива да вземе да си зададе въпроса беше ли така през мразения от него социализъм? Пазарните фундаменталисти като искат да свършат нещо полезно да спрат да плюят постигнатото от родителите си и да си зададат въпроса 'Какво направих аз за да променя това?' Осрахте се господа грантаджии, приватизатори, лобисти, протестиращи! Теоретичния ви Фридмънизъм никъде не е просъществувал на практика за по дълго от Дянковото министерстване.

6

Анонимен

преди 8 години

Е а тези с висше .....трудят за минимална

5

11

преди 8 години

И колко от тях "трудят" журналисти? Оправете си заглавието, че е срамота да пишете за образование, а да сте толкова зле самите вие!!!!!!

4

Нарин

преди 8 години

Кольо фичето и основно нямаше но още е не достижим за некой дипломирани зубри дет една арматура не разпознават

3

Анонимен

преди 8 години

Абе ей, с две висши съм и кретах жълти стотинки. Няма значение дали с основно, средно или висше-в скъпатани Татковина яко го духаш! Затова, тая година брит паспорт.Ай лек ден!

2

11

преди 8 години

Заглавието!!!! Аз трудя, ти трудиш, той труди .....

1

zeus

преди 8 години

Е и, образованието при нас е безплатно и задължително. Друг е въпроса, че този милион души просто не искат да работят, културни особености.