31

Анонимен

преди 8 години

Идеята е добра. Ще има само 2 партии. ГЕРБ ще бъде ръководната партия като БКП, а ДПС ще бъде като БЗНС. Прероденият Бай Тошо ще управлява вечно.

30

Край

преди 8 години

Срещу Мажоритарните избори са партиите, социолозите /хранят се от партиите/ и медиите /също папкат от партиите/. Забележете калко марко стояха заглавията с "Мажоритарни" на началната страница на този сайт.

29

край

преди 8 години

МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ са кошмара на сегашните партии и олигархията. Търсят начин да ги оплюят и да не се провеждат такива избори. Два поредни парламента с Мажоритарни избори 100% и край на прехода - България ще бъде друга. Мажоритарните избори не са изгодни на управлявалите последните 20 г. - ако беше така отдавна да са ви ги наложили.

28

край

преди 8 години

Промяната се прави с промяна на избирателната система Мажоритарните избори 100 ще прочистят самите партии /никоя няма да издига неизбираеми ***/. Мажоритарните избори са истинската демокрация Пропорционална система и вождиски парии /всички в България са такива без БСП/ е равно на пълно отсъствие на демокрация.

27

fred13

преди 8 години

Не заставайте от зад, надупете се от пред ...!При 100% - много познати маймуни ще паднат от дървото на властта, а така не им се иска ...!

26

Анонимен

преди 8 години

Не е важно гласуването, а че броят на българкото население намалява бързо, докато турците и ромите расте бързо. Така с мажоритарен вот остават само ГЕРБ и ДПС с леко предимство за ГЕРБ. Но след 5 години към 2020 г. ДПС ще изпревари ГЕРБ и към 2025 г. ще може да поиска референдум за присъдиняване на България към Турция.

25

м-р Найденов

преди 8 години

Обичам те Мая.

24

Анонимен

преди 8 години

Не разбрахте ли,че българите са обречени да бъдат бедни,неграмотни и да изчезнат,като нация.Гробокопача на българите ще е Борисов и целия му антураж,който в момента работи за него и олигарсите по света.Добрите и честните хора са малко и те задължително са бедни или не са допускани до властта.Но българина трябваше да го осъзнае след 1300г.Примирете се с това и пийте по една студена вода за светло бъдеще.

23

АНТИ

преди 8 години

Мажоритарни крадци ли ще избираме?!

22

Анонимен

преди 8 години

Веднъж и ДПС да предложат нещо умно.

21

@18

преди 8 години

А при сегашната система няма да са? :)Ок, ако им е толкова важно да харчат торби пари за по едно място, нека харчат. Щом даденият район избира да бъде представян от феодал, който да си купи гласовете им - тяхна воля.Основният проблем на сегашната избирателна система е, че листите се определят от лидерите. Това налага партийно послушание, което обезсмисля присъствието на толкова депутати в НС.Някой може ли да каже, кой го представлява в това НС?

20

memo

преди 8 години

Kakav e vaprosa na dopitvaneto do bg/tr/ro narodi v rbg? Ne razbira. Goliam haos. Kajete vaprosa molia i na turski i roma eziki! :)da sa orintirvam. :)

19

Некъф хор

преди 8 години

Нали въпроса за референдума щеше да бъде дали гласуването да е задължително. Пак въртят сучат и се опира до това да си запазят кокала продажниците долни.

18

Анонимен

преди 8 години

Мажоритарно изопачава избора на избирателите. Примерно гласувам за Атака, но ГЕРБ или ДПС печели и гласа ми отива в полза на ДПС. Ще избухне гражданска война и може Плевнелиев и депутатите да бъдат линчувани.

17

ззз

преди 8 години

От тези 240, които сега търкат банките в Парламента, поне 220 ще бъдат предложени отново.Е, има ли значение по какъв начин ще ги вкараме.Ние така се палим по промяната на начина на избиране, гаче ли ще докараме от някъде 240 умни, смели, честни, не корумпирани личности и трябва да създадем условия те непременно да влязат в парламента.Големият въпрос е : ОТКЪДЕ ДА ГИ НАЙДЕМ ?????

16

Павката

преди 8 години

До Край - коментар 8А не мислиш ли, че при такива избори Пеевски и Ковачки ще бъдат доживотно избирани?

15

Анонимен

преди 8 години

До КрайКметовете са най-корумпирани и виждаш какво става с Фандъкова не само че не събарят ами даже и узаконяват строежите и си купуват изборите. Назначават и техни роднини на ключовми места.

14

Край

преди 8 години

Мажоритарните избори ще променят начина на формиране на политически елит в България и за това са ЗАБРАНЕНИ от партиите на статуквото.

13

Анонимен

преди 8 години

До АнонименКонкурс с писмен изпит е по-добре, а не избори. Дипломите за висше също станаха съмнителни. Само писмени изпити за кандидат- депутати,

12

край

преди 8 години

Пример за мажоритарни избори са кметовете на общини - Колкото и да са черните овци от тях - повечето са одобрявани от избирателите и са преизбирани. Няма кмет подобен на Лъчо Мозъка, на Владо Кузов, на Баракова.