10

istinata

преди 9 години

.prosto otgovRiate i tva e.izlishni tva onova.ima koi da gi misli tia raboti.samo se chudite ko da izmislite

9

prolet zima

преди 9 години

Dopitvaneto do suverena e vinagi dobro. Kolkoto po-cesto, tolkova po-dobre.daje i na ednakvi vaprosi :)Vremenata se meniat, otgovorite na ednakvi vaprosi se meniat :)

8

кк

преди 9 години

Независимо как ще ги изберем - пропорционално, мажоритарно, "механично" или електронно, ако не се променят ПРАВИЛАТА за работа на НС, ефект няма да има.Те сега си правят каквото си искат - отсъстват безразборно; влизат и излизат постоянно; умишлено създават или провалят кворуми; приемат закони с 62 гласа; играят си на стражари и апаши; напускат си парламентарните групи и образуват нови, като подменят вота на избирателя; и т.н.Нека НИЕ, техните господари, им направим Правилник и да заповядат!

7

Снимката

преди 9 години

Ех че хубаво дупе има тази гласоподавателка :D хммм

6

Анонимен

преди 9 години

Електроното гласуване има смисъл и гласуването по интернет. Два милиона емигранти ще могат да гласуват, ако искат и броя депутати на ДПС доста ще поспадне. но и *** ще го позакъсат тогава.

5

Анонимен

преди 9 години

Съкращение на депутатите от 240 на 24 души, а на кметовете от 3000 на 70 с окрупняване на общините, на министрите и вицетата от 100 на 15 чрез окрупняване на министерствата. Максимум 2 мандата по 2 години за депутат или кмет и повече няма право да заема друга длъжност както Бойко Борисов. Право на уволнение преди да са изтекли 2 години, например ЦИК ще може да уволнява депутати и кметове по искане на избирателите и неспазване на обещаното. Това трябва да е референдума.

4

Анонимен

преди 9 години

Каква ни е ползата от референдум за задължително, електронно и т.н. гласуване. при условие, че няма механизъм за снемане на доверието от компроментирали се народни представители, нито ясни правила за тяхната лична отговорност. Като: подаването на невярна декларация за доходи/конфликт на интереси, за същото редовия "илекторат" го чака глоба от 50 до 500 лв; гласуването за приемането на лобистки закон умишлено водещ до бъдещи щети - ВЕИ-тата, енергийната ефективност, и накрая винаги все херувимки.

3

SET

преди 9 години

Никакви референдуми в Бантустан. Референдумът е за хора, които имат възможност да мислят за друго освен за собственото си оцеляване, да мислят като цяло. В Бантустан такива свободни и умни хора са два- три процента, останалото са скотове. Докато тия проценти не се обърнат и изборите са им много...

2

Анонимен

преди 9 години

Има много по-важни въпроси, например за американските бази на българска територия. Правим национални референдуми по *** проблеми, а допитване по наистина значими за страната въпроси няма, няма и да има с тази управляваща крадлива пасмина.

1

Цветанка

преди 9 години

Как няма да разочарова Референдума като е правен от любителите на тиквените семки....Да не коментирам повече че много лесно ще ме класифицират като"терористка" - въпреки крясъците че човек имал"демократичното право" на лично мнение.....