5

vasilaki49

преди 8 години

На Борисов пенсия не му трябва, за какво пък му е на бедняка. С труд не можа да сколаса, а с мижавата пенсия едва ли. Да си ходи на заслужена, "вечна почивка". Това на шега. Истината е друга. Човек сключва "обществен договор" с държавата. Петдесет години стриктно изпълнява договореностите, внася си пенсионните вноски. Обаче държавата уфуква парите и за да залъгва обществото, променя едностранно договеронстите. Въпрос: Имали право държавата да променя петдесет годишни договори със стара дата.

4

Анонимен

преди 8 години

Толкова е просто-имаш реален 40 г.осигурителен трудов стаж и се пенсионираш.Да вдигаш възрастта и стажа не е реформа-това го може и магарето!

3

Калоян

преди 8 години

Каква пенсионна реформа при застаряващо население, при липса на работни места за хората в трудоспособна възраст, при липса на средства в сребърния фонд? От къде и как ще се вземат пари за пенсии? Или за това целта е хората да работят до като не умрат и да не се пенсионират, защото няма от къде да им се изплащат пенсиите. Като ще има реформа, като ще се увеличава възрастта за пенсиониране защо тогава не се намалят вноските от хората?

2

Анонимен

преди 8 години

Стига с този Борисов. Какво му се слагате всички?

1

м

преди 8 години

ОТ 2000г е вдигнат стажа эа мъже на 36 години и эа жените34 години и годините ,какво още искате да вдигате эа същите хора,вместо да вэемете да оэаптите престъпноста това да мотивира хората да эапочнат да работят в България и напълнят фондовевете и касата на държавата,да станат повече осигуряващите се ,не да эаминават эа терминал 2,това е реформата,условия да станем повече осигуряващите,не както калфин ви подвежда вдигайме годините и стажа и не даваме пенсии ,иэкарваме хората на улицата,спрете с