41

Анонимен

преди 9 години

Гърците няма от какво да се притесняват.Скоро всички ще станат милионери .....

40

Анонимен

преди 9 години

Гърция не печата драхми, защото е повече от ясно, че няма да напусне еврозоната.

39

и за финал

преди 9 години

Най лошото за ЕС е това че ако Гърция излезе на ред ще е друга държава . И на нея пак ще и се отреди да " изпере" някой друг милиар но ще е нужен друг театър. Този номер вече не фърфи.

38

еврика

преди 9 години

Затова България никога няма да фалира. Защото няма пари и големи свръхбогаташи. И знаете ли защо на гърците не им пука ? Защото 90 % от парите които дължат са виртуални (нямат стойност или не са спечелени с пот на челото ). Всеки ден на планетата се въртят 350 милиарда $ нереални. Какво съвпадение ..... гръцкия дълг е около 317 милиарда £. Е затуй им стискам палци. ...усетиха номера.

37

££

преди 9 години

Във всеки град се намира сметище , във всяка стая кошче в кухнята пералня. .......... а и всеки икономически съюз се нуждае от машина за пране на пари. Ето това е Гърция. Много ще плачат но охолно ще живеят (не всички) а медиите с охота ще интерпретират това. ...и балъци като нас ще се шашкат и ще коментират . Хич ама хич не ми пука защото са Фъкани с пари а на всичко отгоре хленчат. Милиардера Онасис им стига и артисва. Само да пръдне и са гут.

36

Анонимен

преди 9 години

Пример 2:Идва ми нов колега, семеен с 3 деца( работех 7 години в кафе за по средно 700 евро месечно, след като не ми е гръцкия майчин език, трябваше по принцип да викам ура). Изкарал си движение по сметката от АТМ и ми казва: Тея пари тук за 4 месеца от предната си работа ги взимах за един месец. Питам: а как изкарваш сега с толкова.-Жена ми взимаше 6000?,ама ѝ намалиха на 4000, не ни е лесно, ама ми омръзна да стоя у дома и майка ми гледа децата.Иска ли някой коментатор други примери?

35

Анонимен

преди 9 години

Не разбирам от политика,не разбирам и от макроикономика.Ще споделя няколко неща,които съм виждала с очите си,а знаещите ще коментират.Пример1:Възрастно семейство,тя 1200 евро,той 1400.Останала вдовица,получава половината негова пенсия-1900 евро.След последното орязване 1400Е.Наема апартамент в скъп квартал 160кв.м. спалня за нея,спалня за внучката,"спалня" за три котки събрани от улицата,които се хранят с печено пиле,огромен хол кухня с трапезария,2 бани.Рееев-няма пари

34

Анонимен

преди 9 години

ЕС защо се готви? Гърция трябва да се готви да печата драхми.

33

Богнострокулум

преди 9 години

До Горд БългаринАми то стига само да погледне човек в собствените им предания и ще му стане ясно какви са- най великият им герой-Ахил Златокоси( много характерен за днешните гърци цвят на косата), родом от Тесалия. От друга страна Агамемнон, демонстрира поведение на типичен грък- алчен, подъл и страхлив, търсещ друг да му води битките.

32

Богнострокулум

преди 9 години

Апропо, те гърците и преди си имаха плажната ивица и търговския флот...Няма ли обаче кой да бачка, нищо не става. За момента гърчолята пак не бачкат, но имат пари да наемат чужди работници. Тънкият момент обаче е, че парите с които плащат са им дадени на заем и спре ли кранчето, няма кинти , няма работници които да бачкат, докато те си гледат кефа. Просто в момента паричните потоци бяха насочени към Гърция, но изглежда краят на това идва.

31

Анонимен

преди 9 години

До КокоДраги вземи отиди на почивка в гръцката провинция да видиш колко им е "зле".И срещу тях да тичаме няма да ги настигнем.

30

Анонимен

преди 9 години

Мммм, четох, четох и се оказа, че е трябвало да прочета последните няколко изречения: "В Атина вероятно ще дойде на власт още по-радикално правителство, което, например, може да блокира разширяването на санкциите срещу Русия заради Украйна, предполага авторът. Москва би била повече от щастлива да разиграе картата на политическата солидарност между две православни страни, пише той.' , както и за Турция и Китай , че и какво ще стане с доверието...оффф

29

Анонимен

преди 9 години

Кой има по-голям дълг спрямо БВП: Гърция или САЩ?

28

Гецата

преди 9 години

Аиде, аиде стига вече циркове. И на кучетата вече им е ясно, че ще им дадете необходимите пари. Просто опити за изстискване до последно...

27

Анонимен

преди 9 години

Ако се следи пресата ЕС и МВФ са по-уплашени за фалита и излизането от Еврозоната на Гърция от самите гърци. Сутринта в централен вестник един немски финансов умник беше писал, че това ще е катастрофа за еврото. Не разбирам от финанси, но едно е сигурно: Европа никога няма да се разтревожи толкова за някого ако не е лично засегната.

26

Анонимен

преди 9 години

гърчолята ако знаят каква ципура ги чака :)))

25

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 19в рубли си обърни еврата, както препоръчват азиатските ти братчета.

24

сто

преди 9 години

а къде останаха обещанията на Ципурата, явно се е учил от наш Симеончо

23

Анонимен

преди 9 години

АМИ ГАРДИЪН ДА ВЗЕМЕ ДА ИМ ДАДЕ 100 МИЛИАРДА И ДА НЕ СИ ГИ ТЪРСИ. А КАТО ГИ СВЪРШАТ ГЪРЧЕТАТА ПАК ДА ИМ ДАДЕ И ТАКА ДО КРАЯТ НА СВЕТА. САМО ЧЕ ТЕЗИ ОТ ГАРДИЪН НЯМА ДА ИМ ДАДЪТ И *** КАМО ЛИ МИЛИАРДИ. ТЕ САМО СЕ ПРАВЯТ НА ЗАГРИЖЕНИ ЩОТО ВИЖДАТЕ ЛИ НИЕ ЖАЛИМЕ ЗА ГЪРЧЕТАТА А ВИЕ НЕ ИСКАТЕ ДА ГИ РАНИТЕ. А И ПО ВАЖНОТО Е ЧЕ ГИ Е СТРАХ РУСНАЦИТЕ ДА НЕ ПРЕВЗЕМАТ ЕВРОПАТА ИМ И ТЕ ЩЕ ОСТАНАТ С ПРЪСТ В Г.З.

22

Анонимен

преди 9 години

Гардиън не е съгласен, но е факт. Гърция ще бъде оставена сама да си сърба попарата. Защо Гардиън не изразява съчувствие към България, където заплатите и пенсиите са в пъти по-ниски от гръцките, въпреки, че нямаме дългове и никой не иска нищо от нас? Защо европейците не налеят 200 милиарда при нас за да ни подпомогнат икономиката?Никой не иска да плати сметката. Но лично аз не съм съгласен сметката да не се плаща и това да остава без последствия.