12

работник

преди 8 години

Поредната тъпня.Трябва здрава административна реформа-колко чиновници,с какъв ценз,качества и пр. са необходими.По времето на мутрата чиновниците набъбнаха яко.И.д.гл.прокурор разказваше колко много чиновници имало в прокуратурата-отваря се място за наш човек.Вече втори мандат д-вата се е превърнала в бардак.Нямаш усещането за ред,за работещи институции,за нормални отношения и обслужване в по-голяма част от администрацията-гледат те на кръв,че си им развалил спокойствието.

11

Анонимен

преди 8 години

михаил белчев млад комунистически поет некадърник лижещ на людмила ***

10

Истината

преди 8 години

Идеята на ГЕРБ е безумна, разбира се, но хваща дикиш сред не чак толкова умните. Много мга да обяснявам защо тази идея е ***, но само едно ще ви кажа - ГЕРБ впрягат каруцата пред коня. Преди да намалят броя на чиновниците, ГЕРБ трябва да въведат нов начин на работа, защото по сегашния начин на работа трябват повече чиновници. Не става ясно кой ще се наеме да им работи за 500-600 лева при огромно натоварване.

9

Анонимен

преди 8 години

в нап има едни стари исвадливи *** баби махнете ги

8

Шаран -БГ

преди 8 години

ТАЗИ ИДЕЯ Е ПРОТИВОЗАКОННА! Имам предвид " Законът на Паркинсън за администрацията" В това малко книжле авторът доказва, че чиновникът за това е чиновник, за да има поне още десетина чиновници като подчинени, а той да им е НАЧАЛНИК! Върнете се в архивите на която искате Община у нас преди 100 години! Ако служителите са били 10/десет/ сега са минимум 100 / сто/. Как аджеба става тая работа при толкова техника, компютаризация и прочие улеснения в бита като: машини за кафе, топла вода, за смятане

7

*

преди 8 години

Някъде може и да трябва,но има места където админвистрацията и сега се задъхва и не може да работи ефективно поради тромави бюрократични процедури, които са измислени някъде в кабинетите в София.Особено там където се работи с оперативни програми отг европейските фондове.Освен това трябва да помислят и за повишаване на заплатите,не само за свещените крави-учители,полицаи и военни.Как си представят -нови над 7 млрд лв за усвояване с намаляваща администрация?Решението е в опростяване на процедурите

6

Боб

преди 8 години

Трябва да се забрани на държавни и бюджетни служители след пенсиониране да работят в държавни учреждения, нито на граждански договор, нито на хонорар!

5

Мислещ пенсинер

преди 8 години

Това се отнася и за депутатските местенца.

4

Пенсионер мислещ

преди 8 години

Навърши ли години за пенсия веднага да се намалява заплатата на работещият пенсионер на половина на щата за млад специалист и тогава ще си дойде всичко на мястото, да няма право на клас и други врътки.Тогава държавата ще има полза от работещите пенсионери или може би веднага ще напуснат и ще има свободни места за младите.Нека промените апочнат сега.

3

ДА СЕ ЗАКРИЕ ЦЯЛАТА

преди 8 години

ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ В ГАРНИТУРА С ХРАНТУТНИЦИТЕ, НЕГРАМОТНИТЕ И МЪРЗЕЛИВИ И ПАЗЕЩАТА ГИ ОРДА ПОЛИЦАИ, ЛЕЖАЩИТЕ ПО ГРЪБ ПЛАТЕНИ АСКЕРИ, ВКЛУЧАЯ И КОРУМПЕТАТА ОТ ПРАВОСЪДИЕТО НИ СА пълно ЗАКРИВАНЕ!!!НЕ Е НУЖНО ДА СЕ ФОРМИРА ДЪРЖАВЕН ТЕРОР НАД ТРУДЕЩИТЕ СЕ ЗА ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ ПЪЛЧИЩА ТЪРТЕИ!!!

2

Анонимен

преди 8 години

Няма по-мръснишка "държава"!

1

Анонимен

преди 8 години

Абе какви глупости говориш.Казано е ясно:След като пенсионират или уволнят съответния чиновник на неговото място 3 години няма да се назначава друг.Това се казва борба с безработицата.Ха ха.