18

соня

преди 8 години

Реформа значи да се промени философията на закона! Нечовешко е непрекъснато увеличаване на възраст и стаж. Имам 40 г. непрекъснат трудов стаж и съм на 59 г. Докога ще е това увеличаване на възраст, докога??? Как ще се освободят места за младите, а и кой гарантира, че ще ме държат на работа до 63 г. + 8 м.+ още 2 мес. и бля-бля бля!?!?!

17

85858

преди 8 години

Това не е реформа! Променя се само възраст и осигурителен стаж, разбира се в ущърб на хората!Реформа ще има, когато се преборите със сивата икономика и работодателите осигуряват на на реален доход, когато има нови работни места,увеличени доходи, които водят до по-големи вноски в НОИ - това е истината! Но при сегашните предложения никой не смее да направи нищо по въпроса със сивата икономика! Батака в държавата е пълен, във всяка една сфера- здравеопазване и образование и пр. Не им пука за нищо!

16

Анонимен

преди 8 години

ГЕНОЦИД!!!

15

Анонимен

преди 8 години

Щом след 10 години ще имаме 25 % по-високи пенсии, значи няма нужда от такава пенсионна реформа. Инфлация между 2 и 3 % годишно след десет години ще е изяла "увеличението" на пенсиите. Т. е. при пенсия с 25 % повече след 10 години пенсионера ще може да си купи по-малко от това, което купува с днешната пенсия. Знаех си аз, че политиците шикалкавят и пак ни готвят някаква измама.

14

ВЕЩИЦАТА

преди 8 години

ПРИ ТАЗИ СЛАБА ИКОНОМИКА, ПРИ ТАЗИ БЕЗРАБОТИЦА, ПРИ ТИЯ АЛЧНИ РАБОТОДАТЕЛИ, ПРИ ТИЯ МИНИСТРИ КОИТО НЕ СА В ЧАС, НЕ ОЧАКВАЙТЕ НИЩО ДОБРО. ТЕ НЯМАТ АЛТЕРНАТИВА. КАКВА РЕФОРМА ДА ПРАВЯТ. ТРЯБВАТ СРЕДСТВА ДА ПОСТЪПВАТ В НОИ И НЕЩАТА ЩЕ СЕ НАРЕДЯТ. АМА КАК ДА ПОСТЪПВАТ КАТО АЛЧНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ ОСИГУРЯВАТ ВЪРХУ ОСИГУРИТЕЛЕН ПРАГ. ДОКАТО ИМА СИВА ИКОНОМИКА НИЩО НЯМА ДА СЕ ПОСТИГНЕ.

13

БЪЛГАРИН 1

преди 8 години

Част от сегашните пенсионери са живяли преди девети,по време на социализма и сега по време на демокрацията,а направете една анкета да видим кога са били най-добре като такива!

12

БЪЛГАРИН 1

преди 8 години

Само един нов Девети септември и нещата ще си дойдат на място - гаранция !

11

11

преди 8 години

Няма проблем ако мине реформата! Българите няма да доживяват до пенсия, защото системата е такава, че ако си стигнал възрастта не ти стига стаж и обратно! С по 1-2 месеца всяка година, пенсионирането е все на хоризонта! А младежката безработица расте и младите няма да натрупат и толкова стаж, колкото са имали родителите им. В пълен синхрон работи и здравната система, та все пак да не вземе някой пък да доживее!

10

Анонимен

преди 8 години

Май няма да му мине номера на комунето Калфин да кара хората да работят до гроб. Това е добре за народа и лошо за Оилгархията, чиито маши са всички политици.

9

Анонимен

преди 8 години

До историк-анализатор ЛЪЖЕЦ - МАНИПУЛАТОР.Баба ми взимаше 80 лв. наследствена пенсия ( без да е работила,беше домакиня)

8

Анонимен

преди 8 години

Palni laji na komunagata Kalfin jivkovista tosi masnik sasipa kadrite v vsnschno toi sasipa jivota vs vesela Sekretarkata mi Majat i se samoubi kato tasbra sa Kalfin lubivnika na bivschata maschenopiska i Sekretarka na Irina Bokuva i lubivnika i kslfin

7

историк-анализатор

преди 8 години

Другарю анонимен комунист - социалист , в Гърция и Турция никога не е имало Съветски социализъм и затова са по добре . Малко инфо за по младите. Пенсията през 1960 - 1970 година беше около 40 лв на месец , а заплатите 100 лв. От такава мизерна база и след грабежа на банките през 1997 г. от комунистите сега какво очаквате. Тама където е имало Съветски комунизъм всичко е мизерия .

6

Анонимен

преди 8 години

Здравна реформа-да живеем по-дълго.Образование-да сме квалифицирани.Демографска политика и работеща икономика .Това всичко го няма защото политиците ни са ***,корумпирани и проЗти.И 100 год да стане пенсионната възраст пак няма да има за пенсии и ще сме нещастните шматки на Европа

5

Анонимен

преди 8 години

До икономист"Мечтата на повечето Българи . Да плаща месечни осигуровки 5 лв. или нищо. Да се пенсионира на 35 години с пенсия 2000 евро . Сега остава някой да каже как да стане и сме готови ."Мега тъпо изказване! Нормално е да си в пенсия след примерно 25-30 години трудов стаж. А не след 40-50 години трудов стаж!И само за справка, гръцките и турски пенсионери, се пенсионират рано и взимат по 1500 евра пенсия!

4

икономист

преди 8 години

Мечтата на повечето Българи . Да плаща месечни осигуровки 5 лв. или нищо. Да се пенсионира на 35 години с пенсия 2000 евро . Сега остава някой да каже как да стане и сме готови .

3

Анонимен

преди 8 години

Aбе каква реформа?! Това реформа ли е? Това е най-слабия политик! Нещата които прави нямат връзка с главния мозък. Хората със старчески памперси ли да ходят на работа?! И да взимат пенсия само които оцелеят по чудо до такава възраст.

2

винету

преди 8 години

Така-а-а, сега всички, на които постоянно им се привиждат разни конспирации, като например ГЕРБ играе с ДПС, ги питам - как така ПФ и ДПС са гласували еднакво? Значи и те играят заедно. .....................................Виждате ли колко смешни и жалки са ви аргументите.

1

ХА-ХА-ХА !

преди 8 години

Той си е спънат по природа !