7

възможности

преди 8 години

за ограничаване на разхищенията :1. ясни правила .......с мижавите 8% какво се покрива по ценоразпис ,защото всичко има своето парично измерение2.кой има право да разпределя наличните лимити ? Въпроса е риторичен. Единствено правилното е това да е лекуващия лекар .Това е едно от местата ,където има разхищение . Това е мястото на конфликт на интереси.По медиите се тиражира внушението ,че едва ли не се нарушават правата на пациента, ако му се откаже направление. Това е некоректно .

6

Анонимен

преди 8 години

Едно въвеждане на разумно за стандартите ни доплащане (ко-пеймънт) - регламентирано, строго спазвано и в напълно поносими за стандарта ни размери - само би помогнало на задъхващата се здравна система, като всъщото време би запушило устите на постоянно повтарящите като латерна обвинения за "точене" на касата.Интересно, ако се въведе за една средна операция примерно едни 200 лв (платени на касата на болницата", как би могло да се говори за "точене" на здравната каса???

5

подкрепям 5

преди 8 години

В момента резерва на Касата се ползва като орташка кобила......това са нашите пари ,но това никой не го отчита.Ако има лична загуба от разхищението нещата ще са далече по- различни!

4

Анонимен

преди 8 години

"Дупката" в здравната каца може да се запълни много, много лесно:Персонални, унаследяеми здравноосигурителни вноски !50-50 или 60-40 в полза на общия кюп!Много лесно тогава всички тарикати ще започнат да изискват от чорбаджиите си да ги осигуряват на реалната заплата !!!Но тоя вариант явно не устройва някого.

3

Анонимен

преди 8 години

как ще се запълни дупката в бюджета на касата? като започнат да спират пари и от "помощите" на ромеите!

2

bebok

преди 8 години

Kak da se zapylni dupkata?Kato vinagi-s pari na matriala.

1

реалност

преди 8 години

В света няма такава държава ,в която всички достижения в медицината да са достъпни за всички!За родното ни здравеопазване важи с още по- голяма степен.Реформирането е неотложно. Има няколко варианта :1. като личен лимит за всеки ЗОЛ,но това нарушава принципа на солидарно натрупване и 2 като пакети съобразено със здравословните нужди на ЗОЛ,което е по- справедливои 3. икономията на средства може да се направи от изчистване на излишните натоварващи изследвания ,които целят само доказване на