32

Schizz0

преди 9 години

ShiVani kukuta ste vsichki - ot rodilki, prez rodnini, gEnekolozi do politici. Nakraq shte izleze che si zaslujavate plana Ran-Yt hhahhah

31

Дивна

преди 9 години

До АнонименНикой не ме е питал, дали да ми скача на корема. Направиха го! Първо раждане, въобще не знаеш, какво се случва. И в един момент се осъзнах и установих, не мога да дишам и се оказа, че са ми причинили масивен пневмоторакс (само за сведение, получава се при тежки автомобилни катастрофи). Благодарение на това, имам само едно дете!

30

OddCat

преди 9 години

До до 33 или 15Мила, и аз имах такъв проблем с прийома "Кристелер". Благодарение на него бях 20 дни в реанимация и също останах с едно дете.

29

ФХ

преди 9 години

Аз самата съм жертва /в смисъл обиди, бутане и щипане/ на акушерки в Майчин дом през 2000 г. и на санитарка в Шейново през 2002 г. А в Майчин дом дори биха шамари на една жена, защото викаше. Като видях това, не посмях да издам и звук. И въпреки това не ми се размина.

28

Мили

преди 9 години

Моя братовчедка от малък град роди 20 дни преди термин, бебчето - около 2 кг, понеже в болницата няма кувьоз го карат в областния град, там седи 20 дни. Съответно жената няма кърма, все пак не си е при детето толкова време, даваха специално мляко за недоносени, което разбира се струва повече. Питах я каква е била причината за по-ранното раждане. Тя каза: "Докторът излизал в отпуск и насрочил секцио за по-ранна дата"!!!! Жената не е имала проблеми, за да извадят бебето по-рано! Без коментар!

27

фейспалм

преди 9 години

До АнонименЕстествен подбор явно няма! Ти си живото опровержение на собственото си твърдение след като дишаш, че изказваш *** мнениея в нета!

26

Анонимен

преди 9 години

Потресена съм от коментарите. Раждала съм в чужбина и там отношението на персонала е перфектно. Обграждат те с много грижи, внимание, търпение и разбиране. От познати в България съм чувала само ужасни истории при раждане. Недопустимо е отношението на персонала към родилките. И е обидно да се наричат кифли жени, които раждат.и няма оправдание за грубо отношение към тях.

25

Анонимен

преди 9 години

Nie sme po-zle i ot afrikanskite darjavi. Ako nqkoq chuma i perederast s prestilka zapochne da mi kreshi i da me bie predi rodq shte go naragam , za da go boli nego.

24

Пинко

преди 9 години

До Некъф хорТи пък на мутра ли си се направИл бе пич? И к'во голям и страшен ли се почувства? СетИ ли се, че може и нормално да се кажат нещата?

23

до 33 или 15

преди 9 години

на мен ми скачаха върху корема само защото доктора бързаше за рожден ден! Само че това беше преди 20 години и бях млада, уплашена и безпомощна! Мислех си, че така е редно и е за мое добро! И благодарение на това останах с едно дете! Е нека сега да ми се случи! На мен или на дъщеря ми! Никакъв закон няма да ги спаси! Ще им бутна болницата без да ми мигне окото! Измикярите му с измикяри!

22

me

преди 9 години

Нищо не оправдава да ти бият шамари, независимо дали викаш или не. И в болницата си човешко същество, не си губиш правата само защото си в неравнопоставено положение. То на тоя принцип трябва да е позволено да бият шамари и на инвалиди, и на психично болни и на пенсионери. Шамари се бият само, за да свестиш някой, не за да го стимулираш да спазва наставленията ти. Просто е напълно неприемливо физическа саморазправа в болница. Ми има и кифли, има и паники, и всички заслужават достойно отношение.

21

Анонимен

преди 9 години

Онази дето биеше дете на 4 дни в момента я бият яко. И затворници и охрана. Колкото и да съм против това, като нормален човек не съм в състояние да я оправдая по никакъв начин. Въобще не ме интересуват подробностите - била изморена, нямала пари, работела много ! Когато си представя, че някакво уродливо подобие на човек налга току що родено дете, само защото ревяло . .. ми идва да хвана калъча.за съжаление, в бранша ги има още много като нея. Некадърни *** !

20

Do komentar 21

преди 9 години

Ne sam vikala , ne sam i kvichala, ne sam i kifla, no i ne biax vrazkarka i nedavax pod masata. Ela da vidish otnoshenie i chydo. Imashe edna vse edno predi tova e rabotila kato nadzornichka v zarvor. Vsichki obijdaxa i lekarite i ostanalia personal. Dori me zabravixa na rodilnata masa, ostavixa me 4 chasa.

19

Анонимен

преди 9 години

До до 22аналогията е, ако мен не ме е блъснала кола, не означава, че другите не може да ги блъсне. Затова се правят правилници и закони - за да се спазват.

18

Даскал

преди 9 години

"Насилието наД родилки" не "насилието НА родилка"

17

до 22

преди 9 години

По- *** АНАЛОГИЯ не съм чувал "умнико" :( Раждане и Правилник за движение по пътищата :(

16

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 23Викаш, по добре лекар да ти скача на корема на жена ти, а?

15

Анонимен

преди 9 години

Като чуя "родилница", "кърмилница", "умотворница" и пр. -ци, и ми става ясно с какви кукуви-ци си имам работа. Ако се не лъжа, тези същите толерираха домашното раждане. Слушайте си лекарите, не тези чели-недочели каки.

14

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 21В случая не е важно как при тем всичко е минало ок, важното е че съществуват изключения. онеже изглеждаш малко глупава - ще ти дам аналогия. Не всеки го блъскат коли, но за всеки случай има правилник за движение...

13

Анонимен

преди 9 години

Два пъти съм раждала нормално. Първият път преди промените, втория път след тях. Грубо отношение не съм видяла. Грубо отношение имаше само към "квичащите кифли" които не слушаха "командите" на екипа. Тези глезли пренебрегваха живота на децата си и за това се налагаше екипите да действат така... с обиди и шамари, защото колкото по- любезни бяха толкова повече бяха виковете и ревовете.