18

Крум

преди 9 години

Когато едно общество не е изградено върху християнски ценности, които всъщност са ценности познати от древността за доброто и правилното и които пресичат алчността и желанието за изгода във вреда на ближния то отношенията в обществото и семейството са нещастни. А и родителите нямат физическата а и ментална възможност да се интересуват от децата си, нито да ги учат защото са роби на труда, те са експлоатирани, нископлатени, с ограбен от непрестанната и поглъщаща живота им работа.

17

bebok

преди 9 години

Problema e tam che naroda e prost.A sled 25 godini terror stanal i typ.Kakvo iskash da byde mlado pokolenie?Nali se uchat otroditeli i TV.Roditeli sa typi,a TV e pylnon s pumia.Avtoriteti niama.Koj e vinoven-nie vsichki.Kakvo da pravim-da se uchim da bydem xora.

16

Анонимен

преди 9 години

Ако днешните крадливи богаташи трябваше с труд да си изработят откраднатото ,повярвайте ми те никога нямаше повече да крадат.Защото когато, човек краде винаги откраднатото му се вижда малко,но ако трябва да ги заработи,ще си каже...не мога,да работя като луд ще се разболея и ще умра!! За един човешки живот никой не може да забогатее,но за един човешки живот шепа крадци могат да объркат живота на милиони хора

15

Анонимен

преди 9 години

Децата и тинейджерите ,трябва винаги да бъдат заети с някаква дейност за да не им минават лоши помисли и щуротии през главата.По време на бай Тошовото управление, това беше политика за подрастващото поколение.Да развием хармонични и всестранно развити личности.Не беше задължително всеки да е с висше образование,но по-голямата част от населението беше с качества и морал и бяха образовани над средното ниво и можеха да се справят със всякакъв вид задължения и отговорности.

14

bebok

преди 9 години

Ako roditeli sa normalni i davat dobyr primer -i deteto shte byde ok.Ako roditeli sa *** i deca shte stavat izrodari.

13

метролог

преди 9 години

Въпрос на мярка, на съотношение между свобода и ограничение.Най-добре е максимална самостоятелност и свобода според възрастта, в степента до която не застрашава здравето и живота на детето, но пък очертана с безкомпромисни граници.Обикновено се практикува обратното - родителите се опитват да налагат тесни, неразумни ограничения, но нямат ресурс да ги изискат. Това е идеална рецепта тинейджърът да стане безконтролен.

12

44

преди 9 години

Авторът се опитва да прави типизация на случаите с отклоняващо се от нормите ученическо поведение ...и толкова!А защо например мнозинството ученици в недобра семейна среда не я напущат!?Значи, има нещо друго,но за това трябва да се изучават някои науки,които все пак се докосват до верните отговори.Подобен архаичен подход виждаме в "анализите"и на мнозинството директори и учители,което ни показва,че промяна в училището скоро няма да има за съжаление!

11

до 6

преди 9 години

Ако помислиш философски ще разбереш че такъв филм - финансово беден но душевно богат НЯМА!!!

10

Абсолютни глупости

преди 9 години

До ХА-ХА-ХА !Това са глупости.Хората са поставени на границата на оцеляване.Който не издържи психясва.Който все пак издържи са му построили терминал 2.От както България не е НАРОДНА република народа го имат за овце.Понеже за да се командват овце е достатъчна квалификация на овчар.

9

Анонимен

преди 9 години

Човека го каза, трябва да има баланс между позволеното и забраненото.Повечето ми приятели на които им беше развързан края са по затвори или наркомани, тези които ги държаха много изкъсо пък се превърнаха в скотове, затворени, не общителни и трудно биха се вписали на ново място.Родителите ми се оказаха прави но ми трябваха 30г. за да го разбера.

8

sss

преди 9 години

И преди 1989г. е имало бягащи деца, както и сега. Хората сме различни, децата са различни, светът е шарен. И в това е неговия чар. Да е се опитваме да вкарваме всичко в шаблон

7

-10

преди 9 години

Въпросът не е в това да му трепериш или постоянно да му казваш какво да прави и да не прави. Въпросът е да разговаряш с него. Разговор не означава това прави, а това не прави. Разговор както си разговаряш с приятелите. Разговор какво би направил или не направил ти, а не какво да не прави или прави той. И причините поради които ти би взел това решение. Това в повечето случаи дава резултат. Детето започва да мисли като теб без да му го налагаш.

6

-10

преди 9 години

Айде, налазиха пак марксистите. Капитализмът им бил проблема. Ами ходете в Русия да си живеете марксистки, там възраждат СССР. Много ще ви хареса! А докато си съберете топките за да предприемете тази стъпка, щото с кеф се възползвате от достиженията на капитализма, вземете попрочетете малко световна история и се образовайте на икономическа тематика!

5

Анонимен

преди 9 години

Ще бягат - не искат да живеят в бойколандия!

4

ХА-ХА-ХА !

преди 9 години

Децата ви бягат, защото са *** ! А, са ***, защото Системата, в която живеем ги прави ***.Родителите също са под всякаква критика у нас.По-качествените и по-нормални хора отдавна избягаха от България.Тук остана "лошият човешки материал", който се размножи.Грубичко, но факт !

3

Анонимен

преди 9 години

Ценностите върху които се гради семейството и капиталистическото общество/то е фашизирано общество , но както е да е/се намират в много остро противоречие.В семейството главното е да опазиш живота , здравето , морала , на най скъпото ти същество.За капитализмът главното е да го превърне в стока , да го измами , до го мародерства , да го купува и продава като живо месо и кръв , да го унищожи като личност и човек, да го превърне в *** носещ печалба на скота които го владее.Естествено е да побеждава системата над семейството и затова наблюдаваме демографската катастрофа.

2

Анонимен

преди 9 години

Богат беден, хората са еднакви! Няма как да разбереш как да се отнасяш с тинейджъра. И ако му дадеш свобода е грешка и ако го ограничаваш пак е грешка. Така е било, така и ще продължи да бъде. Единственото, което можеш да му кажеш е от какво да се пази, но това в повечето случаи тласка точно в обратната посока. Забраненото е най-сладко. Молиш се бог да го пази, даваш съвети и до там. ако прекалено му трепериш ще ти се качи на главата, прекалено изкъсо ще избие в омраза от там бягства, наркотици.

1

Анонимен

преди 9 години

Защото лигавщината и на малки и на голем минава всякакви граници. На баба ти детството да не е било по-леко? Не е имала играчки, телефон, таблет, нови дрехи и т.н.