27

Анонимен

преди 8 години

Айде, бе, Лазаре, бе!

26

мнение

преди 8 години

Науката е като хорото като се хванеш веднъж край!------------Междувпрочем науката не е хоро, а изследване на дадено нещо, проследяване на процес или явления, връзки и т.н, Като вървене по дадена нишка ! Воден най-вече от любопитство! пп. хоро?

25

Анонимен

преди 8 години

Математика , Физика , Химия , Биология трябва да учиш поне до магистър .. Бакалавър е направо смешно за чисто научна дисциплина.. В Германия за магистър по инженерство и информатика искат 4,50 от бакалавърската .. А за Физика магистър можеш да влезнеш и с 3,50..

24

Монархист

преди 8 години

Младежа-медалист що не иде в БАН да по работи малко за 300-400лв. на месец да го питам дали няма да му залипсват пари. Ама то така, тате като носи и мама каот меси, нищо не ти липсва.

23

Анонимен

преди 8 години

До Хм.. ТУ София не лоша подготовката , но си е като казарма , обстановката е подтискаща.. графиците така са направени , че не можеш да работиш и 6 часа.. присъствието е задължително и има големи ядове със заверките..

22

Хм..

преди 8 години

До 29 Напротив! Племеникът ми е в математическата, но проблемът е, че езиците никак не му се отдават /дислесия -наследствена/ и сега се чуди къде да запише! Мнението ми е, че в никакъв случай ТУ София поради лошата подготовка в ВУЗа! Инженерството е приложна дисциплина!пп. икономиката не се научава, това е начин на мислене!

21

Анонимен

преди 8 години

Тези които имат пари наука и инженерство не учат.. Учат икономика за да станат шефове , лесно се завършва..

20

Хм..

преди 8 години

А тука не плащат нищо.. Имаше места за студенти в ТУ София , и ми казаха една година да работя без пари защото щели да ме и учат и после щели да плащат по 200лв. за 15-20 часа на седмица---Няма да се учудя ако преподавятелите в ТУ София работят по частни проектии ползват студентите безплатно да им свършат работата! Български манталитет - да им работиш безплатно, да им свършиш цялата работа, а "многознайковците" да приберат парите! пп. при работа с немци, ако невинно им решиш проблемът са плащ

19

Тони

преди 8 години

Донякъде написаното е истина. Познавам не един и двама, които са работели за малко пари и разбира се това за тях е причината да не са мотивирани. Е същите лека полека си намериха нови работи, които да им позволят да си покриват разходите и да спестяват. Мотивацията се повишаваше за няколко месеца и после пак изчезваше. Това е истината - дори да ти плащат добре, ако сам не намериш мотивация в работата лесно ще откриеш причина да не си доволен.

18

факт

преди 8 години

За нас остават медалите - ненужди железца - а за Америка, специалистите. Фондация Америка за България всъщност краде български специалисти - ние плащаме, американците ги вземат наготово.

17

Анонимен

преди 8 години

В Русия в всички добри университети а те са към 20-30, след 2 курс те зачисляват към научен ръководител и ти плащат за работа като чирак. FAU Нюмберг Германия - например има програма след 3 или 4 семестър при успех 4,50 , влизаш директно в докторска програма по физика и ти плащат като на докторант по 700-1000 евро..

16

Хм..

преди 8 години

На запад дори и в Русия след 3 семестър си бачкаш по проекти в лаборатории и на студентите им плащат..------------Нормално е духовното и материалното да вървят заедно! Като крилата на птицата са, като неможе само едното да е наред и да лети! В БГ е сбъркано всичко!

15

Анонимен

преди 8 години

Лошото е като се хванеш на хорото на ракията отърване няма.

14

Анонимен

преди 8 години

На запад дори и в Русия след 3 семестър си бачкаш по проекти в лаборатории и на студентите им плащат.. А тука не плащат нищо.. Имаше места за студенти в ТУ София , и ми казаха една година да работя без пари защото щели да ме и учат и после щели да плащат по 200лв. за 15-20 часа на седмица

13

Хм..

преди 8 години

Добра новина, най-сетне! На тези младежи все още им е интересен заобикалящият ги свят и затова са любознателни! Ново интересно и непознатото ! В тез младежи има живот!

12

Анонимен

преди 8 години

САЩ и запада не са им отпуснали стипендии , аз не познавам човек стипендиант по медицина , а биологията е най-желаната специалност от западната младеж понеже е най-лесна от естествените науки.. В Германия винаги биологията е с ограничен прием поради много желаещи , математика , физика , информатика с неограничен прием

11

Анонимен

преди 8 години

Соросоидчета , чрез фондация Америка за България..

10

Rumen

преди 8 години

На тези момчета ще дам стартова чиста заплата от 2000лв веднага след университет. Просто моментално. Не се грижете дали ще печелят. Ще донесат на фирмата ми повече пари от целия ми фонансов и правен отдел, които са ми само разход.

9

Анонимен

преди 8 години

е тоя щом не се мотивира от пари значи е ясен.нищо не става от него

8

Нарин

преди 8 години

Бе ше види тои когато почне сам да печели нищо че е шампион