60

жалко,но...

преди 8 години

Не е луд който яде зе.никаЛуд е който му го даваНие сме стадо без кучетаБезчинстват над историята ни ***,на които плащат като на "творци"

59

аа.л

преди 8 години

Изображението на паметниците си е добре,но подражката им е зле.

58

Анонимен

преди 8 години

pametnizite pokazvat kakvo e v dushata na syzdatelite im - pustosh, nikakva estetika, bezumie - nekydyrnizi.

57

112

преди 8 години

Налудничави.Една дума казва всичко.

56

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 4мястото на бившия Мавзолей... е най-подходящо за Цар Симеон Велики!

55

до 63

преди 8 години

До АнонименИ що, да не бе да не сме един и същ народ с тези живеещи в Македония, м? пп. близоста която е видна, ме кефи щот това е завръщане към корените ни/рода ни, а не да търчим към ДНКто което ни е чуждо!

54

Анонимен

преди 8 години

Тотално ВМАКЕДОНЧВАНЕ Тотално ОСКОПЯВАНЕ София ке замяза на СКОПСКИОТ ДИСНИЛЕНД Щеше да е смешно,ако не беше ЖАЛКО

53

до 61

преди 8 години

Ботев е бил бохем и злоупотребявал със спиртните напитки, какво очакваш да не са пламенни очите му ли? А вероятно е било добре да го пресъздадат в кръчмата със звук как изнася огнени речи? пп. приемете хората такива каквито са - с доброто и с лошото, бре! Гърците са изопачили и присвоили световната история и никой нищо, но пък гърците добре печелят от това! С останалите народи същото е! Всъшност защо няма поне картина на Ботев и компания в кръчмата? Това кого и какво ще изложи?

52

Анонимен

преди 8 години

Тоя Ботев не струва - не може да светка и да си врътка ушите като СамоилОТ.

51

?!?!

преди 8 години

Що не се приемат нещата такива каквито са, м? Особенно когато става въпрос за творби, за човешки същества чиито образ е очековечен в камъка! И какво като са исторически личности, та те също са били хора и нищо човешко не им е било чуждо! Авторите така са ги виждали във въображението си и така са ги пренесли в камъка, като изглежда са наблегнали не на цялостната форма, визия, силует а на очите - огледало на душата! пп. а може би критиката се дължи на неприемане на себе си и хората такива каквит

50

Анонимен

преди 8 години

Ботев - глава тип статуя от Великденския остров, Стамболов с глава тип цитрусов плод, онези скални човечета напомнят за роботите от Трансформърс, а попа е магьосник от филма Властелина на пръстените. Бухала със светещите очи. Само една усмивка му липсва, да заприлича на Чеширския котарак.

49

Петърчо

преди 8 години

Преди време в Скопйе по случай поставянето на паметниците на Гоце делчев и Никола Карев, изобразени яхнали коне, един представител на опозицията в опит да критикува харченето на пари за паметници каза "Вие представяте ли си Гоце Делчев на кон?" ... Дано сте разбрали какъв бисер сътвори този човек с това уникално изказване... Същото мога да кажа и за тази новина. Нищо им няма на паметниците , просто някой се опитва да запълни празното пространство от липса на други новини.

48

Аз

преди 8 години

Бих казал : изцъклен, налудничав, абсурден...народ ! Ако не бяхме такива, отдавна да сме в компанията на Чехия, Словакия, Полша и т. н. "братски страни". А не за подигравка на цяла Европа...

47

Анонимен

преди 8 години

Този, който е написал това, е налудничав!

46

anonimen

преди 8 години

Съветската армия ни била окупирала - поредната фашистка пропаганда.

45

anoniemn

преди 8 години

Повечето от показаните паметници са си много добри и професионално направени, явно, някои хора няма с какво да се занимават и си измислят проблеми

44

Анонимен

преди 8 години

От 80-те години има такива паметници от соца, че не е реално.Давам ти пример: паметника пред НДК, Трансформърите в Шумен, паметника в Стара Загора и още един куп бетонно-стъклени сгради, дето да се чудиш кой и защо ги е строил чак толкова грозни.

43

с

преди 8 години

Оцъклените и доста грозновати паметници, са продукт на демократичното изкуство. Старите паметници от соца, разбира се, също с някои изключения, са в пъти по-хубави, по-правилни, а и са в изобилие. Не можем да се сърдим на модерните изцепки, защото добре знаем, че демокрацията у нас може само да руши вече построеното, а ако строи нещо, то са молове, където прогресивно затъпяващото ни население да си губи времето, и няколко км магистрали, които са в постоянен ремонт, понеже се краде безумно.

42

Анонимен

преди 8 години

Интересно ми е каква е представата на автора за добър паметник.

41

Анонимен

преди 8 години

Скъпи журналисти, не видях нищо абсурдно в тези паметници. Така както има различни литературни похвати в писането, така има и различни художествени похвати при изобразяването. Не може всички паметници да се отливат по калъп и само да им сменяме главите.