40

Анонимен

преди 8 години

Време разделно е филм на ОМРАЗАТА. Според мен за да харесваш такъв филм, трябва да си или злобар или мазохист, или пък и двете заедно.Аз харесвам комедиите - ОПАСЕН ЧАР и ДАМИ КАНЯТ.

39

С С С Р

преди 8 години

Лично пуснах смс за този велик филм! От ученик, когато го гледах за първи път, се разтрепервах целият!заслужено първо място, както и заслужено 2-о място на Козият рог!Простоията с "оркестъра без име" изобщо не трябваше да е в десетката. Никога не ми е харесвал този филм, даже като се замисля ... май колкото и пъти да съм го гледал, никога не съм го доглеждал до край!Комедия е хубав жанр, но НЕ може да бъде емблема!

38

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 52:Как да ти обясним като малоумникът си ти? Нехаресването на "Време разделно" - и като кино, и като послание, НЯМА НИЩО ОБЩО с отричане или признаване на клането в Батак. *** и Пульо безмозъчни като тебе се пишат патриоти.

37

българин

преди 8 години

Според мен, "Време разделно" е слаб филм по слаб роман. "Козият рог" е силен фолм по слаб разказ. А "Оркестър без име" е добър филм, без да е велик. За мен, най-добрият български филм е "Мера според мера" - и като кино, и като послание. Особено притеснително за мен е, че "Враме разделно", освен че е слабо кино, проектира личните комплекси на автора на романа - Антон Дончев, а вероятно и на създателите на филма, върху историческата съдба на българите и особено на българомохамеданите. Пошло е.

36

Анонимен

преди 8 години

До 52 Ами защото филма НЕпоказва зверствата на турците при ислямизирането на българите в Родопите, а показва един добър и народен османски паша и зверствата на българи еничари над българите, нещо което е било абсолютно невъзможно да се случи през 2-та половина на 17 век, и щеше да знаеш това, ако беше прочел малко повече за еничарския корпус и за излямизацията на Родопите

35

Анонимен

преди 8 години

Не мога да разбера,защо някои ***, наричащи се българи, отричат "Време разделно", защото е правен при т.н. социализъм и защото показва зверствата на турците при ислямизирането на българите в Родопите? Такива се поругаха и с отричането на клането в Батак! Нима ще отречете историята или ще я преправите в угода на Турция?

34

Анонимен

преди 8 години

Страшно се дразня когато киното се използва за пропагандиране на *** действия на една или друга власт, затова и никога не съм харесвал този филм, той беше създаден по време на т.н."възродителен процес" и целеше да оправдае малоумията на шайката разбойници около Правешкия селянин. Истината е че филма е слаб във всяко едно отношение и въобще не съответства на историческите факти, няма как във 2-та половина на 17 век еничарски корпус да се командва от еничарин с български произход

33

айде молим ти се

преди 8 години

До Анонимен 46с чувство на досада, ще се опитам да ти кажа мнението си. чел съм книгата и тя много ми хареса. а кината вярно, че се пукаха по шевовете, посещението на филма беше задължително, както и не само неговото.

32

Анонимен

преди 8 години

До Да помислимАбсолютно си прав.

31

Анонимен

преди 8 години

Самият факт че във филма се говори за турци и потурчване е доказателство за несъстоятелноста на представената история, по онова време исямското население са се наричали "измаилтяни" и "агаяри" , да не говорим за други неща

30

SMS

преди 8 години

До ИванМоето мнение е, че филм който пресъздава историята (и то препатилата наша) достоверно, в никакъв случай не го прави любим на публиката. Любимият Филм е като любимата Книга - гледаш го отново и отново, когато пожелаеш и си в настроение. "Списъкът на Шиндлер" е достоверен исторически ... и какво от това, любимците му да не би да го гледат всяка вечер преди лягане. Имам много любими български филми. Обичам "Мъжки времена". А който не харесва "Козият рог" е много, мнооого нещастен.

29

Анонимен

преди 8 години

Робите отново избраха филм за робството!

28

Пеева

преди 8 години

ОТНОВО РЕЖИСИРАН ВОТ! РАЗОЧАРОВАНА СЪМ!

27

до 123

преди 8 години

Ти със сигурност нищо стойностно не можеш да създадеш

26

Анонимен

преди 8 години

За мен лично "Време разделно" е слаб филм, в него има много политика и демагоги и малко исторически факти, отделно че чисто технически филма е реализиран на много ниско ниво

25

123

преди 8 години

До Бай ИванЩо да е жалко? Факт е, че вече нищо стойностно не можем да създадем. Вероятно вината е в демокрацията.

24

Малката булка

преди 8 години

До xобаче знаят коя е Ананди и Джена и Галена и ...пффффф

23

Гого

преди 8 години

До Сандо: По скоро бай ти Тошо да каже , това което насрахме немож изчисти никога.

22

Де Гол

преди 8 години

*** в Щатите се срамуват да казват , че са роби , а българинът ,който никога не бил роб ,се радва да бъде такъв. Мнооогоо загубени българи имаме.

21

анонимен

преди 8 години

това което правят тв днес с индийските и турските сериали е кощунство спрямо народа нибългарските филми са супер