52

Кон

преди 8 години

То от Financial Times не знаят какво е outsourcing, та какво да кажем за българските папагали. Няма такава дума, и заемането и не променя положението - няма значение в думата аутсорсинг. Още повече тази дума няма смисъл, като се гледа от външната страна, не от страната на предприятието, а на държава. На FT му пада качеството.

51

Атлас

преди 8 години

Уф,дано Пловдив да привлече цялата тая гмеж от тука-нека стане един милион,да види как се живее със селяни и ***......

50

Анонимен

преди 8 години

Работя в IT сферата и смея да твърдя, че съм доволен от темповете на развитие на този сектор. Едно положително нещо да се случи в тази жалка и изстрадала държава. Но мисля, че е време да се инвестира и налеят пари и в други сектори, както и това да се случи и в провинцията. Иначе няма устойчиво развитие, няма и баланс.

49

Анонимен

преди 8 години

***, пак с неподходяща снимка са те прекарали! т'ва е стара снимка на call center в китай. а говориме за IT специалисти!?

48

oт Сидни Ав$$тралия

преди 8 години

яя код маймунки сме си имали тук. Често ви споменаваме. На такива места им викаме Невърленд - това е страната на питър пан където децата никога не порастват. Тъй му викат,Подфърляме ви фъстъци и ви разправяме за "развитие", "израстване" издигане в клетката с шимпанзета, познатили са ти, и малко банани и трохиПродавали го на 4 континента - ама тебе кой те знае бе маймун? Цял Китай продава на 5 континента и кво? Шие на ишлиме но никага няма да имат живота тукпоздрави от Новия Свят!

47

Анонимен

преди 8 години

изтичането на мозъци , госпожо *** , която все пак си плитка и глупава , става чрез високи заплати , а не ниски заплати . Ниските заплати се лансират , като довод от тия , които искат квалифицираната ръка , да избяга и да примитивни и неграмотни индивиди , да имат важна роля в обществото.

46

Анонимен

преди 8 години

"ниските разходи за труд" , овчедушен и покорен народ свикнал с мизерията и унижението, ами Честито на печелившите!

45

Анонимен

преди 8 години

усвояват средствата с евтини материали некачествено строителство и разликата в своя джоб. Така усвояват средства, че направо ги правят свои без да им пука

44

Анонимен

преди 8 години

усвояват средствата с евтини материали некачествено строителство и разликата в своя джоб. Така усвояват средства, че направо ги правят свои без да им пука

43

Анонимен

преди 8 години

До Христо Г.С настоящата политика и умишлено допотопна система младите ще си дърпат ушите че не са излезнали в чужбина Устройвайте си живота там където мафията не стои над закона. България е държава на мафиотски управления и подкупна съдебна система.Иван Тотев колко наши народни пари даде за пеещия шадраван и колко от тези пари влезнаха в джоба на общинските мафиоти? Колко жертви взе пътя Пловдив-Асеновград - само обещания кражба и лъжи. В место в затвор те са на власт

42

БУЛ ТРАС

преди 8 години

Наистина в последно време в Пловдив се направиха доста добри неща.С помощта или въпреки кмета.Има и негативи.Като хотела му или да кажем безсмисленото кръгово до Водната палата което дръпна пари за две детски градини.Един светофар би бил по-полезен.Но средствата трябва да се усвояват.Срещу КЦМ ще се прави нов индустриален район който ще привлече сериозни инвестиции.България е сериозна дестинация за редица отрасли,но мудната бюрократична система и корупцията спират много инвеститори.

41

hahaи

преди 8 години

Колкото и да взимат компютърните специалисти си остават едни виртуани мишки, пребледнели и болнави. Жалък офис живот, ранно онкозаболяване изобщо мечтата на всеки селянин.

40

Анонимен

преди 8 години

Не знам как е положението в България, но аз още последната година в унито получавах предложения за работа от няколко компании. Не съм завършил в България, но най- ниската оферта започваше от 70 000$ годишно. Завърших и започнах за 90. Смених няколко фирми последните 10 години и вече не гледам заплатата (никой не очаква, че ще свършиш добра работа за мизерно заплащане) гледам работата(проекта) да ми е интересен.

39

Анонимен

преди 8 години

До АнонименНе ти говоря наизуст . Прав си започват , в нашата фирма още незавършили ,с $35000 . Тези дето са с диплома и с по 5-10г стаж са с 60 - 70К.-----------Значи ако направим сравнение един полицай почва със $35 К годишно и след 10 години ще взема $60 К. Някой хора си мислят че в Америка ей така раздават пари , 3000 лв за БГ си е супер заплата , напълно сравнимо с $100 К в щатите.

38

Adam Smith

преди 8 години

Ami panelnite talasumi? Pomislete I za tqh, milite edvam govorqt na bulgarski...

37

Анонимен

преди 8 години

"според Българската аутсорсинг асоциация (БАА)"не знаех,че и такова нещо има...

36

бели роби

преди 8 години

Хаха телефонисти за долар на обаждане при това с задължителен френски,немски,испански в краен случай английски и долар ама друг път!хахах и си мислят,че работят в офис ужас милиционер,телефонист,милиционер,телефонист.........а вие за колко часа ще си поръчате автомобил от рентакар и хоп долар ама друг път!Африкаааа

35

Христо Г.

преди 8 години

Кадърните и можещите навсякъде изкарват много повече от средната заплата за съответната страна. Да, със сигурност заплатите тук са доста по-ниски, но имайте предвид, че именно най-можещите и знаещите веднага след като завършат, бягат навън. А именно това са хората, които могат да дръпнат икономиката ни напред.

34

Анонимен

преди 8 години

До АнонименНе ти говоря наизуст . Прав си започват , в нашата фирма още незавършили ,с $35000 . Тези дето са с диплома и с по 5-10г стаж са с 60 - 70К.

33

Анонимен

преди 8 години

"Програмист започва работа в Usa със $40 000 годишно, не ми приказвай наизуст или за някой който е със 10 години стаж..."Средната заплата за програмист в Щатите е около 90 000-100 000 USD годишно. Добрите взимат и повече.