13

Анонимен

преди 8 години

Синдром на ОндинЗащо го изтрихте глупчовциТова е болест

12

Анонимен

преди 8 години

По отношение на позицията за сън може би трябва изрично да се напише, че въпреки че детето спи по гръб, *** му се наглася на една страна, като страната трябва да се сменя, за да се избегнат деформации на главата, докато костите са меки. Дано това да е полезно за някого.

11

Дрън Дрън

преди 8 години

Бебето е починало след поставена имунизация, но разбира се никой няма да го признае!!!

10

До Онбашията

преди 8 години

Най-новите медицински изследвания в областта доказват,че при задавяне с храна детето инстинктивно си обръща глава, когато лежи по гръб. Не искам да се карам с никого. Ако някой го интересува какво казва науката и какво се налага като практика в развитите по медицински показатели държави, добре. Внезапната детска смъртност често се дължи и на пушещи бременни и пушене около бебето, както и на претопляне. Не е само позицията при сън.

9

онбашията

преди 8 години

До До 6спането по гръб намалява шанса за SIDS, но увеличава шанса за смърт от задавяне с повърната храна. аз лично моите ги слагах на една страна, мисля че това пази и от двете.

8

Индиец

преди 8 години

Отдъхнахте ли си че не е българче? Е напразно сте се тревожили, щом новината е за дете, малко вероятно да е българче, щото български деца почти няма хахахахха :))))

7

До 6

преди 8 години

Живея в Дания и това го казват на всички майки. Отделно се занимавам професионално в сферата на здравеопазването и това е правилото тук, както и това са резултатите от последните научни изследвания. Мога да препратя линк, но е на датски. Американската асоциация на педиатрите също препоръчва към настояща дата бебетата да спят по гръб Дано това помогне на някого.

6

до 5

преди 8 години

Не знам от къде ти е тази информация, но аз имам бебе на 2 месеца и когато се роди четох за САЩ където от 2 десетилетия обучават родителите че децата им трябва да спят на страни, и смъртността при деца до 5-я месец е намаляла на половина.

5

Анонимен

преди 8 години

Интересното е, че научните изследвания показват, че най-безопасно е бебетата да спят по гръб. Например в Дания, която има една от ниските стойности на смъртност при бебетата, препоръчват новородените да спят именно по гръб. Може би има друга причина за смъртта на бебето.

4

Анонимен

преди 8 години

Бог да го прости детенцето!

3

Анонимен

преди 8 години

Бебето след ядене задължително трябва да се оригне и бъде поставено да спи на едната си страна, а опитите му да се обърне по гръб трябва да се блокират с навита на руло пелена или дреха, поне в първите няколко месеца, като всяка вечер страните се редуват, а с времето като укрепне, рулото няма да е нужно, защото бебето само ще избира позицията си за сън, ама кой да ги знае тези работи. То ако изобщо нямаше опасност за бебето след ядене, щях ли да се занимавам толкова с него всяка вечер?

2

преди 8 години

Дори и да напиша обективно мнение по този случай, днес.бг ще изтрият коментара заради разисъм!

1

Анонимен

преди 8 години

Само като прочетеш, че е от ромско семейство и вече ти става ясно за какво става дума.