7

Наблюдател

преди 8 години

По-добре да не я възтановяват на 100%, че ще се изгуби автентичността, както стана с редица крепости. Много добре изглежда - красива църква е била /особено за времето си/!

6

до 6

преди 8 години

Е как - Лили Иванова е имала концерт там - сигурно го има на dvd някъде. Да видят нашите *** археолози как е изглеждала църквата и как траките са жулели вино. Малко бетонец ще излеят, Светлин Русев ще викнат оригинълдъ да реставрира стенописите по чертежи на Ванга.

5

До Георги

преди 8 години

До ГеоргиАбе Георги, как да ги възстановят,като това е храм, разрушен преди стотици години и никой не знае как е изглеждал! По твоята логика трябва да построим с бетон и итонг още едно безумие, което ще съсипе археологическата и историческата стойност на църквата. За тебе това старинна църква от 5-6 век ли ще е?

4

danie

преди 8 години

до к1 Записки от Атлантида или разгаданите мистерии Ранд Флем-Ат Колин Уилсън

3

До 1

преди 8 години

Конкретно за тази църква - тя е върху тракийско светилище, което се е намирало в самото селище - тогаващната Перестица. По простата причина, че тогава коритото на реката е минавало оттам. По-късно със смяната на населението - селището се отдръпва малко по-на юг - буквално 2 км. Т.е. сегашната Перущица. Малкото места, където все още правят истински мавруд. Старата черква, клането през Априлското въстание, черешево топче. Има история. И вино! Сега на старото място са лозя и други насаждения.

2

Георги

преди 8 години

Защо не ги възтановяват на 100%, не мога да разбера?

1

до 2

преди 8 години

Някои да, други - не!