38

Azmodan

преди 8 години

Имат място - да пишат мейли, да се контят и да пушат цигарки, кафета. Ама за инщо друго не стават. Мениджърът ми почна един ден да я оправдава колежката, която беше напълно безполезна, че за целият си трудов стаж не е видял кадърна жена-инженер. Взел я да работи защото спала с него. Абсолютна некадърница...когато постъпих купиха нов автомобил за отдела и тя ми завидя, че съм карал кола, тя по цял ден в офиса си стояла, нямала какво да прави. Един ден и дадох ключовете и и казах да кара...

37

Анонимен

преди 8 години

Като студент в групата имахме 5 момичета.Повечето имаха по едно висше образование свързано с математика.Докато ние мъжете едва се справяхме с формулите на сложните теории то за тях математиката беше детска игра.Когато започнахме практичните дисциплини колежките изпокапаха.На лабораторни,при курсови проекти те гледаха да се прикрепят към някой от нас.Просто мъжете бяхме по-добри схемотехници и програмисти.Нещата се обърнахаШестиците по практикоприложните дисциплини бяха при мъжете.

36

До 40

преди 8 години

До Анонимен "В една ИТ фирма половината са мъ..." - защо изкривявате темата - говорим за мъже и жени програмисти и ИТ-а!Какво общо имат секретарките, HR-а???Това му викат стъкмистика - говорим за професионалисти - ако е учила ИТ но не може 2 реда код да напише - не се брои. А това че седенето и писането на код по цял ден не е за всеки е друга тема.

35

Анонимен

преди 8 години

До До 36Ако не е ***, ще е истински QA. А такива има МНОГО МАЛКО в България. Повечето са си тестери.

34

Бахура

преди 8 години

В ИТ винаги ще има преобладаващо повече мъже - това е абсолютно нормално. Както и ръководните позиции в ИТ ще са пак преобладаващо мъже. Все пак за да си добър шеф трябва да си почнал от кота нула и с труд да си се изкачил, за да можеш да управляваш като хората.Просто тая сфера е по-подходяща за мъжки тип на мислене и поведение. Еми същото като с учителки, мед сестри, журналист и т.н. - но с обратен знак. Просто в някои професии ще преобладава единия пол и това е нормално.

33

До 30

преди 8 години

До ЦК на либераститеАко е истински тестер - не може да е *** (предполагам, че това имаш предвид под блондинка).

32

Анонимен

преди 8 години

Не знам за жените, но ми е чудно колко мъже избират тази професия, в която трябва и логика, и мисъл, изобщо доста качества. Повечето мъже, които познавам се насочиха към лесното- журналистика, философия и любимото ми- в УНСС, за да станат "шефчета".

31

до До Дали ...(29)

преди 8 години

До АнонименТогава значи че нямаш работа в тези фирми - в момента има глад за такива кадри и ако те не те преценяват добре - занчи те не са за теб. Аз лично не бих работил във всяка фирма. На местата с добра огранизация и професионализъм не би трябвало да имаш проблем. А в остналите не бих ти препоръчал да работиш :)

30

Т.е.

преди 8 години

Като чета за жените (коментарите) по-долу тезата ми е доказана - който го може и иска - за него няма проблем. Няма значение дали е жена или мъж. Пак казвам - тези акции са измислени - дори обиждат жените (поне в моите очи) - т.е. вменява им се, че принципно не се справят с материята - което не е така.Едно уточнение - говорим за жени - не за кифли (принцеси, чалгаджийки, примадони и т.н.)

29

Анонимен

преди 8 години

До Жена - софтуерен инжНапротив, аз дори нямам претенции, че съм програмистка, просто с няколко курса по програмиране си облечких работата в основната ми професия-химията. Нито имам претенции към IT позиции, нито нищо. Винаги е добре да имаш поне основни познания в дадена област, отколкото да ти е тъмна Индия.

28

Жена - софтуерен инж

преди 8 години

До още една женаЕми ето за това говорех - тъжна картинка. Кодерите си мислят че са програмисти, предевяват претенции и сриват реномето на компетентните в бранша.

27

ЦК на либерастите

преди 8 години

Жените особено блондинките са добри тестери на програми ! Иначе е много трудно да се прави технология която блондинките не я разгадават !

26

Анонимен

преди 8 години

До Дали ...Аз съм напълно съгласна с теб, но повярвай ми, когато ходя на интервюта и говоря с хора, по пОла посрещат, по ума изпращат :)

25

още една жена

преди 8 години

"Дори не е задължително човек да си сменя професията, за да се научи да програмира. Програмирането е просто инструмент нещо, което може да ви помогне да реализирате идеите си по-ефективно и в по-голям мащаб."Това много ми хареса! И аз стигнах до този извод- знам, че няма да съм топ програмист, но в комбинация с това, че съм инж. химик се получи много добре. Бъдещето е на интердисциплинарните професии ;)

24

до До до 17

преди 8 години

До АнонименОк, ясно - ти говориш за технологии на НАСА. ами като си толкова печен направи програма да обработва определен брой заявки в базата, ама да работи гладко.То понеже всички ИТ-а у нас само совали изстрелват. Да, то и споменатия курс е за същото. Само да ти кажа, че дори за програма за 15 000 транзаскии се изискват доста знания, но както и да е. Ясно сте изстреляли совалката и докато стигне луната си решил да покомнтираш :)

23

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 19То е ясно, че има жени, упражняващи въпросните професии. Както има жени програмисти, строители, геодезисти, политици, ръководители и т.н. Въпросът е защо феминистките организации шумят САМО, че нямало толкова жени на ръководни постове, колкото мъже. Ай със здраве ;)

22

Дали ...

преди 8 години

До Жена - софтуерен инжАко си печен ще се докажеш независимо какво. Ако не ставаш дори и да имаш махало между краката - пак няма да ставаш.Че е пълно е "инженерки" е ясно. Но за това имат вина самите те. Мисълта ми е, че ако жената е професионалист със самочувтсвие - няма да има проблеми. А ако е мъж без самочувствие и умения - пак няма да става.Така, че от тази гледна точка мероприятието е безмислено. За мен е евтин ПР.

21

Анонимен

преди 8 години

До до 17 Не във гз , а около гз.. Това да се работи бази данни и менюта , бизнес информатика , не е голяма работа и висока технология..

20

Жена - софтуерен инж

преди 8 години

Има няма 10 години съм в бизнеса, е вярвайте ми за тия години мога да кажа само за 2-3 жени, че стават (не включвам себе си). Повечето жени в IT са пълен леш. Идват, наемат ги на смешшни позиции, седят, траят си и после като видят че ще ги гонят, забременяват и раждат - и така по няколко пъти. Искам да ви кажа, че за наистина компетентните жени в бранша е много трудно да се докажат, заради такива самочвани 'програмистки' под път и над път.

19

до 17

преди 8 години

До Анонимен "Да Картинкаджиите и веб дизайнерите може и да са жени" ...Ние не се занимаваме с уеб дизайн и с картинки. Работим с бази данни и с големи приложения които обслужват доста хора - не милиони, но хиляди.Но е ясно, че ти си много в час. Имаме база данни в релно време с 15 - 20 хиляди транзакции на ден и колежките също са участвали в разработката и дизайна (!дизайна на приложението!)