7

Анонимен

преди 8 години

Имаха паспорти за цял свят и ходеха да работят на Запад, но повечето се връщаха и си влагаха парите в Югославия. А на съборите си купувахме от тях италиански дънки. Първите ми хубави дънки като младо момче бяха от Стрезимировци през 1978г.

6

Анонимен

преди 8 години

Ходя от София в Сърбия да си купувам истинска храна. Всичко им е като нашата храна едно време, а стоките внос от Запад са от качествените, не като нашите ерзац. Хората са любезни, много по-чисто е, не си личи че е имало война. Преди бях с предубеждение към тях, но си промених мнението. Единствено съм разочарован ,че нищо не направиха да отмъстят на западняците за бомбардировките. Заслужаваха си да им се върне тъпкано, защото избиха невинни хора.

5

Един Българин

преди 8 години

До АзармоПич, не е лесно да знаеш какъв си, обаче да не можеш да си го кажеш за да не те смачка системата. По време на комунизма, България не беше с особено активна външна политика по отношение на българите в чужбина. Една лъжа повторена 100 пъти става истина. Така се опитват да се убедят нашите сънародници в Македония. За съжаление това съвсем ще ги затрие, но те не го осъзнават. Сърбите избиват интелигенцията,палят книги, документи. Да не се знае кой какъв е.

4

Анонимен

преди 8 години

така, като и чета интервюто, тази си е сръбкиня до мозъка на костите си, каквито са и голяма част от сегашните македонци апропо, та те за това не са се били със сърбите, все още ...

3

Един Българин

преди 8 години

Жената не иска да си има проблеми с властта. Вижте как е отговорила на въпроса за езика на който са говорили с българина. В Македония няма демокрация, истински комунизъм. Преследва се всеки дори и чуждестранните граждани. Службите за сигурност на Югославия си работят и продължават да преследват българите (т.е. все още 66% от населението колкото и да не си признава). Война сега нямаше, но при "присъединяването" на Македония имаше няколко вътрешни войни - справка Катерина Вандева.

2

Анонимен

преди 8 години

точно тия, дето са на 1 час път с кола ли са "напълно непознати" ?

1

Анонимен

преди 8 години

да, толкова добре и в такова разбирателство са живели, че първата им работа след падането на режима беше да се избият взаимно