50

е

преди 8 години

До МаринВлязоха, Маринчо, влязоха се казва!

49

14

преди 8 години

До citizen 13,Нашата съвсем недалечна образователна "история" познава и принципа на освобождаване от матура поради висок успех. Хората си кандидатстваха редовно с кандидатстудентски изпит с равни условия. Такива изпити се полагаха и за елитните гимназии. И нямаше тъпанарски тестове за *** с а,б,в.Та има с какво да се замени туморът, наименован "българска матура". И е наложително това кощунствено харчене на пари за нищо да спре незабавно при това положение и при ежегодните издънки.

48

...

преди 8 години

Провеждани в този си формат и с тази си организация, матурите у нас са направо вредни, излишни и паротрошачници,без каквито и да било обективни и позитивни резултати. По- добре е да се преустанови провеждането на тази скъпа смешка докато не се направи нормална организациа, при която да е невъзможно подсказване,преписване и директно купуване на отговори. А най- добре е да отпаднат тестовите форми с готовите отговори. Те са сътворени само за улеснение на проверяващите, но не ценят обективно нищо.

47

кико

преди 8 години

И да махнат матурите и да останат все неграмотници ще излизат от средните училища.Цялата ни образователна система е объркана като чалгаджийската ни държава .За това ,който може да се спасява. А министерството на образованието и науката си имат такъв ***-некадърник,че можем да го сравним единствено с "любимия" ни президент.

46

Анонимен

преди 8 години

До МаринРазбрахме за оценките ти по математика,а по български как си?Тройка?Едва ли е повече,иначе щеше да знаеш как се спряга глаголът ВЛИЗАМ.Не ВЛЕЗНАХА ,а ВЛЯЗОХА!

45

А НВО?

преди 8 години

...И каква тишина цари около НВО, Вариант 3 и дефектите на диктора от диска по БЕЛ...

44

Анонимен

преди 8 години

Няма връзка между училищния бюджет и матурите. Поне пряка връзка няма. Друг е въпросът, че се предпочитат училища с лесно, да не кажа сигурно, завършване на средно образование.И още нещо - защо чак в Ихтиман са отишли проверяващите? Та това е практика в много софийски училища. Публична тайна е, че учителите с достойнство нямат място в системата.

43

Анонимен

преди 8 години

"Причината е много ясна. Както във всяко училище е ясно, че нашите абитуриенти трябва да приминат, за да се вземе бюджета, който те носят", разказва учителка пред Нова телевизия, пожелала да остане анонимна.-------------Така е - В България достойнство има кучето ми

42

п

преди 8 години

До ГеоргиСтига с тези пари,които носят учениците.В крайна сметка това са пари на всички работещи,за да се образоват те безплатно.Това са мои и Ваши пари,които са ни прибрали под формата на данък и са разпределени под формата на бюджет към училището.Съответният ученик нищо не носи,освен себе си и знанията си, плюс нашите пари.И колкото по-рано се осъзнае това, толкова по-добре за всички ни.Ако не са заети в час с новите си технологии,може и да научат нещо,за да не плащат за частни уроци

41

хм

преди 8 години

До Анонимен Ако човек е решил да работи това, на него му е ясно,че заплатата е мизерна иш едва ли решена матура ще му повиши доходите.Тук се говори за тормоз и заплаха от страна на директор спрямо подчинени,тук се дава схема и се твърдят неща,но питам се защо тези жени споделят сега- едната с 4 г. опит,другата- с година и половина.Каква полза са имали те?Какви други нередности върши тази директорка и защо не е уволнена?Кой защитава правата на тези работници -тормоза на работното място?

40

а

преди 8 години

защото ако това се случва на матура, чудя се какво ли е през останалите им работни дни,дали отиват с удоволствие на работа или с мисли за поредния скандал или принуда.Директорското място трябва да е с период на смяна през 2 или 4 години.И ако този код се изпраща от МОН, то тогава кой го изпраща в Ихтиман 2 часа преди матурата, кога се тегли варианта и куп въпроси още на ниво МОН, тази директорка с какви протекции е, за да си позволява този лукс да тормози подчинените си с години.

39

a

преди 8 години

Интересно ми е как така в това училище, кода за размножаване на варианта идва два часа преди този в останалите училища.Второ-след като под заплаха натикват хора,принудени да решат теста се питам защо инспекцията по труда не се самосезира,трето-този директор защо не е уволнен и четвърто-кога ще се чуе мнението на преподаватели директорите да са за период примерно 2 или 4 години,а не до пенсионна възраст и един човек да определя съдбите на 100.И за край-защо не се търси разпространилият кода 2ч.

38

Анонимен

преди 8 години

После даскалите искат по-високи заплати и да ги уважават!На какво отгоре???Това едва ли е изолиран случай.

37

Анонимен

преди 8 години

Всички желаещи се приемат във ВУЗ.Дори с тройки.Дипломата е с успех получен като среден от оценките 9-12 клас.Децата учили през цялото време на матурата имат ат по-нисък резултат от някой с двойки,защото са притеснени или се колебаят за отговорите.А на слабия ученик му е все тая.Матурите са напълно излишни.Не показват знания,защото или решават на случаен принцип,или преписват.Който учи се стреми през всички години да е добър,а после децата с възможности с есе заминават за чужбина,а другите тук

36

Анонимен

преди 8 години

"която е и общински съветник от ГЕРБ в Ихтиман."ГРОБ - сбирщина от ченгета и ЛАПАЧИ.Мутирали комуноиди, които могат само да лъжат и крадат.А най-обичат да харчат чужди (т.е. НАШИТЕ) пари.

35

Анонимен

преди 8 години

Тук дали става въпрос за истински ученици, или за прости берящи твари?

34

Анонимен

преди 8 години

Работих счетоводител в гимназия , всички даваха подкуп на директора за да бъдат учители, подкуп не даваха само роднините на общинските съветници , полицаи , съдии.. Но пък директора чрез си купуваше влияние..

33

Анонимен

преди 8 години

Учител днес се става ако си жена на полицай , общински съветник или служител , богаташ.. Скътана служба за жена на богаташ или големец.. Другите учители ги наемат за 5-6 месеца и много често остават без работа докато се окажат въобще да бъдат учители.

32

ХХХ

преди 8 години

По програма на Герб се обучават днешните ученици . Давай му всичко на готово за да си остане необразован , *** се управляват най-лесно !

31

Falkoneti

преди 8 години

За всичко са виновни Орешарски и Д.Вълчев !!! Те въведоха тази система с делегираните бюджети,дадоха власт на феодали-директори, и всичко с цел да бъдатт смазани учителите които тогава протестираха! Видя се че това не работи, защо не ги отмениха? Имат интерес и политиците, държат учителите с ниски заплати от там и качеството пада, няма мотивация!