3

Неотдавна се появи

преди 9 години

първата част от трилогия, посветена на същата дама - Алиенор Аквитанска. Авторката на трилогията е Елизабет Чадуик.Заглавието на тази първа част е "Лятната кралица" - посветена е на младостта на Алиенор, от 13 г. докъм 29-30-годишна. Романът е чудесен, препоръчвам го. Но ще прочета и книгата на Таня Кинкел.Предстои да излезе от печат втората част от трилогията на Чадуик - "Северната корона", посветена на времето,когато Алиенор е кралица на Англия.Третата част ще носи заглавието "Есенният трон"

2

Продължението

преди 9 години

Принцът Едуард Изгнаника прекарва целия си живот в изгнание. По това време се жени за княгиня Агата, за чийто произход са изследвани няколко хипотези. Според западните историци, най-правдоподобната от тях е, че княгиня Агата е ВНУЧКА НА БЪЛГАРСКИЯ ЦАР САМУИЛ - дъщеря е от първия брак на сина му Гаврил Радомир и Маргьорит, дъщеря на унгарския крал.Трите деца (в т.ч. и Маргарет Шотландска) на Едуард и Агата се раждат в Унгария, където Маргьорит се е оттеглила заедно с дъщеричката си след развода.

1

Анонимен

преди 9 години

Според други източници Алиенор е била на 13 г., когато се омъжва за 17-годишния Луи, за когото пък има сведения,според които той е бил религиозен фанатик, а може би и бисексуален.Вторият й съпруг - Анри (Хенри) е бил пич и половина, раждат им се доста деца, в това число и бъдещият крал Ричард Лъвското сърце.Сега внимавайте!Анри(Хенри) е син на легендарната кралица Мод, внучка на Маргарет Шотландска.Маргарет Шотландска е дъщеря на английския принц, наричан Едуард Изгнаника ...Продължавам...