26

Валя

преди 7 години

Кръвта се възстановява количествено и качествено за не много дълъг период, но трябва да се яде качествена храна, а не ***, с които са пълни рафтовете на верижните супермаркети. Значи глупаците да даряват качесвена кръв, а тарикатите после да им пробутват фалшиви "сокове", "оцети", "сирена", "колбаси", "вино", "шоколади" и т. н. Хора, трябва всички да се вдигнем срещу масовите отровители от отровително-вкусовата промишленост! Иначе не чакайте будали-дарители на кръв и други органи!

25

x

преди 7 години

До анонименТова не е така! Може да се дари кръв във всеки център в България! НЕ е задължително да е в същия град. ТОВА са нарочни спекупации и дезинформации от лекари и мед. сестри с цел да се върти търговията, в която и те са замесени. Съвестните доктори веднага ще ти кажат, че няма проблем и само трябва да се запише номера на бележката.

24

Васко

преди 7 години

До ВесиХм, днес ме източиха и ми направи впечатление, че всичко става с лична карта и си "записан" в компа. Даже пише в декларацийката, която се подписва от дарителя, че кръвта се изследва и т.н, и т.н. Нещо ме кара да си мисля, че хепатитен/спинозен *** може да даде само веднъж кръв. Не вярвам да не се отмята в системата, ако има някакви проблеми. Иначе се обезсмисля воденето на дарителите.

23

фифи

преди 8 години

Абе едно време, когато беше войната в Босна, ходихме на границата да кръводаряваме. Там плащаха по 500 Дойче марки на сакче. Иначе долара по това време беше 2 дойче марки. А в САЩ кръвта вървеше по 1 долар за грам. Тоест взимащите кръв мобилни екипи си слагаха в джоба 50%. После спряха и забраниха плащането, защото било неморално?!? Просто криминализираха плащането. А сега 360 лева за 900 грама?!? Кой ще иде да дарява кръв?!?...

22

Анонимен

преди 8 години

До ШопБезплатно или не - след кръводаряване се полагат и 2 дни платена отпуска.Така че за работещите кръводарители не е безплатно.

21

Хм..

преди 8 години

Да се подменя кръвта веднъж на няколко години според мен е здравословно ! Преди 3ри години щях да даря кръв за един познат , но не ми разрешиха! Вените ми били тънки, а иглите с които работят в Соф. център наистина са огромни! пп. предполагам, че за центровете за кръводаряване и ромите висящи пред входовете им си е бизнес!

20

Шоп

преди 8 години

До Ники Да, твоята обява ме подсети, че и доста хора ще почнат да се отнасят сериозно към здравето си. А не всеки свинчо да се налива с алкохол, да пуши и да се излага на рискове и да знае, че в болницата му е гарантирана безплатна кръв.

19

Шоп

преди 8 години

Ако глупостта с безплатното кръводаряване отпадне, няма да има никакъв дефицит на кръв. Искрено се учудвам как още съществуват подобни комунистически дивотии.

18

Шоп

преди 8 години

До ЧавдарПриемането на пари е неморално-------------- Ти си ***.

17

Луд с Мотика

преди 8 години

Аз съм с високо кръвно, пия хапчета за нормализиране и сега е в рамките на нормалното. Как мога да даря кръв? Или ако не я искат да я хвърлят, ама искам да дам за да ми се усили малко имунната система. Не ща аз да се режа и да тече ей така. Ако има начин където могат да ми вземат кръв, нека някой да сподели. Благодаря предварително.

16

Чавдар

преди 8 години

Кръводаряването е хуманен акт, който се прави без задни мисли. Приемането на пари е неморално, вероятно и незаконно, макар че, в някои държави е регламентирано. Лично аз съм против кампаниите, посветени на някой конкретен нуждаещ се - винаги има много нуждаещи се, така се дава необосновано предимство, сякаш някой има доказано по-голямо право на живот от друг. Дарявал съм ок. 60 пъти и продължавам, нямам още 40 г. Почти винаги безвъзмездно, рядко за някой близък. Не е опасно, правете го и вие!

15

АНОНИМНА

преди 8 години

ПРЕДИ 20 ГОДИНИ БЯХ КРЪВОДАРИТЕЛ, А МЕЖДУ ДРУГОТО ИМАШЕ СПЕЦИАЛНИ СЕРИИ ЗА ВЗЕМАНЕ НА КРЪВ ОТ КОИТО СЕ ПРАВЕХА ТЕСТ СЕРУМИТЕ ЗА ПРОБИ ЗА КРЪВОПРЕЛИВАНЕ. ТАЗИ СЪЩАТА КРЪВ СЕ ЗАПЛАЩАШЕ ОТ ДЪРЖАВАТА НА СПЕЦИАЛНИ ЦЕНИ. ИМАМ И КНИЖКА НА КРЪВОДАРИТЕЛ И КАКВО? И КАКВО НЯКОЙ ДА МИ МИ Е КАЗАЛ БЛАГОДАРЯ ПРИ НАПРАВЕНИ 28 КРЪВОДАРЯВАНИЯ. СЕГА САМО *** ДАВАТ КРЪВ И СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ТЕ ЧОПНАТ ПОВЕЧЕ.НЯМАШ ЛИ БЛИЗКИ- УМИРАШ ПРАВ ПОД МАСАТА , А АКО НЯМАШ И ПАРИ.?!.........

14

Ники

преди 8 години

Нулева 0+.Здрав като бик никакви болести не пия не пуша Без заболявания и насл.дефекти без алергии Активен спортист тренирам киокушин плувам редовно 1 на месец Бягам 3 пъти седм. по 12 км.Планинар съм скиор,ходя редовно сред природата -катеря.Говоря 3 езика .С моята кръв възстановяване за 2 -3 дни! ( 1 банка 450мл =600 лв/ контакт 0877775648

13

ъх

преди 8 години

Ами направете най-накрая кръводаряването платено. Да се плаща след тестове, че кръвта е годна и от здрав човек. За съжаление при капитализъма е така - всичко струва пари и се плаща.

12

Веси

преди 8 години

Разказах какво ми казаха лекарите. Нашата информация я въведоха в една Excel-ска таблица. Не знам къде и как проверяват и до колко им е централизирана системата.

11

онбашията

преди 8 години

До Весимисля че информацията за кръводарителите се пази и ако веднъж теста за хепатит излезе положителен вече няма да можеш да даваш. то затова и като даваш ти искат лична карта

10

има ли значение

преди 8 години

Кръвта дами и господа управляващи е "ЗЛАТО" както е казал народа! Никой в днешни времена няма да ви даде кръв за два дена платена отпуска!!! Поне пет най малко трябва да са дните за дарена кръв....

9

Веси

преди 8 години

Това което не казват е, че повечето от тази купена кръв в последствие се оказва негодна и в крайна сметка пак се посяга към резерва и за това вечно няма кръв. За баща ми давахме кръв лично. Лекарите в центъра бяха много щастливи, понеже кръвта ни ще може да бъде използвана. Тази от ромите отпред (те си ги знаят) повечето са с прекарани хепатит и други болести се унищожава в последствие (след задължителни тестове), но са задължени да издадът бележка за дарението.

8

Анонимен

преди 8 години

И кво излиза?Ци*аните щото са такива и онакива правят по по-почти 200 лева на литър от това.Не им завиждам сигурно въобще не е приятно да ти точат кръвта.Но,бизнесът върви така или иначе.А българите щото са много умни даряват безплатно даже някои с умиление си спомнят когато са били в казармата хилядите млади хора там колко тона кръв са им източили.А в замяна са получили два дена отпуска... Ми това е подигравка според мен.

7

анонимен

преди 8 години

Защо когато те оперират в София не можеш да дадеш кръв в населеното място откъдето идваш,а трябва задължително да е в София.И така човек се задължава да плаща за кръвта ако няма близки в София.Така или иначе кръвта е за бълг граждани ,защо принуждават хората да плащат и за това,като може техни роднини от града от който са да дадат необходимото количество кръв и с това да си изпълнят така нареченото задължение.