52

От кухнята

преди 9 години

До Български ЕзикИмайки предвид темата, првилно си се досетил.Благодаря.

51

Стара работа

преди 9 години

Стара, прастара работа. През шестдесетте години на 20-ти век, наши моряци си купуваха платове от Англия, на които пишеше "произведено в България". Тоест връзките датират още от време оно.

50

до 66

преди 9 години

До 3dабе нико йне те спира да откриеш фирма :)) само ВЕЧЕ отворилите фирма да си берат грижата за набирането на персонал -те са тези които имат нужда,нали.хората обясняват колко е заплащането в сектора и защо няма да работят в него ,който иска да е ''бизнесмен' 'да си намери рабоници .Сега какво точно ти пречи СВОБОДНОТО изразяване на мнение -че бг пишманбизнесмените са ***?:))в статията милите ''предприемачи' 'се оплакват от липса на кадри -в коментарите се обяснява що нямат кадри :))

49

ояагя

преди 9 години

Абе не купували в България! Всяка седмица ново "молче" отварят и повечето магазини в него за дрехи, ама не купувили тук. Дънчици по 100 кинта, вървят като топъл хляб. По улегналите може и да не купуват, но младите купуват. Проблеча е, че търсят марка, а нашите не им се дават пари да градят такава. По-лесно е да шият евтино за европа, но с гарантирана печалба. Не че и на тях им е лесно, но е време да поемат и рискове. Не само, че ще спечелят повече, но и ще могат да плащат по-добри заплати.

48

3d

преди 9 години

Все си мисля, че всеки е свободен да си направи шивашка фирма, да намери пазар за продукцията си и да плаща на служителите си огромни заплати. Не мога да разбера, след като смятате, че можете да се справите по-добре от съществуващите шивашки фирми, защо не се захванете вие, ами мрънкате по форумите колко струвала тениската в Бърлингтън и колко получавала шивачката в Павликени...

47

Койчо

преди 9 години

Какъв вътрешен пазар, когато хората няма каво да ядат. Купил си човека след казармата едно черно палто и ще изкара с него до пенсия. Ква мода , кви пет лева? Я си елате на себе си.

46

От Кухнята

преди 9 години

Незнам как да Ви го обесня. Ако една тениска се продава за $139.99 някъде това не значи, че работодателя на хорицата които работят е взел $139.99. Това означава, че някоя фирма е поръчала на предприятие от България да и ушие тениски за по $3. Ако тези от България не искат да работят за $2, свят широк ... кеф ти Китай, кеф ти Украина, Молдова, Бангладеш, Индия. И когато ти е изтънял *** може да я вземеш и за $2. Така че съдете държавата, че ни е докарала до това дередже да сме робите на света

45

Gorskio

преди 9 години

Шият за чужбина, защото са лентяи и искат само да лапат. Има фирми, които шият само за вътрешен пазар. Но си е много знаене, можене, бачкане и риск - да измислиш моделите, да направиш реклама... Не е като да ти платят по 50 стотинки на тегел и шивачките да бачкат денонощно по цеховете за някакви 500 лева... за 240 часа на месец :)

44

От кухнята

преди 9 години

До Анонимен 53 Освежи си малко знанията и помисли каква глупост каза с "в някои провинции МАКСИМАЛНАТА работна заплата е 100$". Подчертавам МАКСИМАЛНА, защото надали някой знае къде и кава е максималната заплата.

43

Анонимен

преди 9 години

в малкия град /в който живеех / много се търсят шивачки :) ,само че заплатката е 400 лв -и внимание -ако не се изпълни на време някоя поръчка -работа събота и неделя /извънреден труд -който не сезаплаща/като няма поръчки -може и да не получиш заплата ,а аванс ,откакто го има това в кодекса на труда за 60% плащане отсумата на заплатата -щото фирмата била в затруднение-скъпите ''бизнесменчета'' все в затруднение.Резултат -търсят се шивачки ,ако може млади жени:)) но няма братче ..:)))

42

се таа

преди 9 години

Ами нека плащат средно 700-800лв заплати и после да се чудят защо нямало пазар тук и бил свит - ми то как да се шириш с тая заплата? Като си платиш наема, сметките и храната и си на нулата. Стоят възрастните да работят, защото обикновено си имат жилище и не знаят езици - младите е нормално да не им се иска да се заробват в производството с тия пари. Да плащат колкото се плаща из Европа на една шивачка и тогава да гледат дали няма да се намерят кадри.

41

mangolia violet

преди 9 години

zatui si kupvam samsung i adidas :-)

40

Анонимен

преди 9 години

До кухнята Не знам за какви 260$ бълнуваш като в някои провинции МАКСИМАЛНАТА работна заплата е 100$ и се работи по 16 часа.

39

Анонимен

преди 9 години

Винаги когато съм купувал българско съм съжалявал. Качеството е ужасно ниско. Предпочитам да дам повече пари за продукт направен за ХОРА.

38

germanski asperji

преди 9 години

vse edno kakvo kupuvate...vajnoto e da si plastate 20% dds da ima za debelata sofiiska central mafia adminisracia.

37

Мирослав

преди 9 години

Единствената причина поради която тези фирми са в България е евтината работна ръка и малките данъци! Дават по 300-350лв на шивачките, а една блуза се продава за 100? в Германия.. Отделно взимат на работа само хора от бюрото по труда защото имат обклекмение на осигуровките.. Огромна схема от която ние страдаме като работници.... Спрете да лъжете хората!!!

36

Анонимен

преди 9 години

Общо взето излиза, че в собствената си държава не можем да си позволим облекло, произведено от наши фирми.------------Ако гласувате за БСП, няма да спечели ГЕРБ и обратното.Докато го обясняват това хората ще си купуват неща втора употреба.

35

Анонимен

преди 9 години

До Анонименпреди 15 години от мило-търговище си взехме пухенки,за по 70 лв което за тогава беше много пари.Истината е че бяха пълен ***.Топлеха ,но ..............понеже са направени от естествен пух ,а не от полиестрени влакна, технология ли не бяха спазили , материал ли са пестили ,но след събличането им все едно си излезнал от кокошарник-целия ставаш в перушинки.Такова нещо от употребявани якета на ТСМ няма.

34

Анонимен

преди 9 години

До Bза 10 години ровене три пъти май съм виждала правено в БГ.В повечето случай са азиатски страни .

33

Анонимен

преди 9 години

До Анонименвълнено сако почти не носено зе левче как ви се вижда.А панталон който вече 10 години се носи и по него петна трудно се задържат................