24

Анонимен

преди 7 години

В БАН също така са открили нарязания хляб и тайната на топлата вода!

23

Анонимен

преди 8 години

До всички специалисти у интернету, освен за жълтиете павета съм работилт и по проблема в класическата гимназия (с азбета, нали знаете ). Тогава много знаещи научиха част от минералогията. Много съм радостен. Иначе в Италия собственика на Етернит и директорите са иn Jail. Европриската комисия мислии по въпросаА сега за жълтите павета - работил съм свръхпроводници, биокерамични костни заместители, , екоминералогия, и кво ли не - много научно. Огнян Петров

22

Анонимен

преди 9 години

Трияааааат!

21

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 25"У гроба"? Ама той не е ли жив и здрав - пастир в някакво село? Май неотдавна четох журналистически материал за него.

20

Анонимен

преди 9 години

Жоро Павето, който върлуваше по времето на тата ще се обърне у гроба!

19

партиен член

преди 9 години

Павирания път е доста издръжлив стига да е направен качествено.Като се износи едната страна павето се завърта на другата.Само че сега майстори няма ,редят паветата едни роми и след месец са на вълни. Когато основата е добра и паветата поставени равно даже е приятно да се кара по такъв път.А на който не му харесва да ги избягва улици колкото щеш.

18

журналист

преди 9 години

Бре , бре голямо откритие голямо нещо. Нашите учени откриха как се прави паве , ама жълто . Леле мале от САЩ питат за откритието .

17

Това е общоизвестно

преди 9 години

До ined 15Това се прави,откакто съществува БАН в сегашния си вариант (от 1947 г.).Предишната наша Академия на науките и изкуствата,която е на самоиздръжка и на която държавната хазна осигурява заплати само за 2 (две) длъжностни лица, е обявена за развъдник на буржоазно влияние. Разритани,интернирани,лишени от право да работят по специалността си са наши учени,завършили висше в Западна Европа, ползващи се с уважение там.В "червената" БАН известни неща се обявяват за открития на "наши" учени.

16

Калоян

преди 9 години

Валерия, не ми е ясно по каква публикация си работила ти. Това е досущ едно към едно копи пейст от снощното предаване на Милен Цветков. Как не ви е срам да сте толкова ***..л..мни в този сайт.

15

АРИАНа

преди 9 години

Не знаех, че от естествено находище се добива материал по "алхимичен" път:). И сега какво се получи? В 21-ви век у нас алхимия, вампири... Радост и забава за народа.А иначе за жълтите павета само добро.

14

Паве

преди 9 години

Унгарското изобретение се нарича "пирогранит". В Австроунгарските земи е широко използувано главно за покривни шинди. Не съм чувал и виждал павета на друго място , но сиггурно има. С такива шинди е покрита например катедралата Св.Стефан във Виена. Състава и технологията е известна. Сигурно може да се докара, но колко ли ще струва...

13

Jasmin Shengenov

преди 9 години

bg ogradata na nai-tochnoto miasto v sveta. :)))))))

12

земята и хората

преди 9 години

В музея за земята и хората има изложено едно жълто паве правено от русенската фабрика на братя Керемедчиеви преди 1944 г.

11

до 13

преди 9 години

Аре стига с тия глуспости, че народа нямал кво да яде.Как имаш интернет, пък нямаш кво да ядеш?!?!

10

Бавна Мисъл

преди 9 години

Жълти паралелепипеди, добити по "алхимичен начин" в Унгария по древна, устно предавана рецепта ... мно'о мистично

9

Народа асвалт не яде

преди 9 години

Хората нямат пари за ядене а тия разбойници в софиа само за жълти павета мислат. Софиа не е България г-да оправляващи!!! Трябва да давате пари и на другите градове.

8

Сп???нс

преди 9 години

Въййй , британските учЕни къде са , обикновено те се занимават с подобни , важни за човечеството открития... Тоя път от БАН им наритаха жентълменските з***дници

7

WTF

преди 9 години

Нищо им няма на паветата, (хлъзгави и неудобни били) , общината да се вземе в ръце и да затвори за движение на МПС всички "жълти" улици. ,както е по белите страни . За момента единствения по ужасен център , от софийския , който съм видял е в Рим

6

феодални старци

преди 9 години

Запълват си времето с глупости.Жълтите павета са неудобни за пешеходци, детски колички, велосипеди, автомобили и са ужасно хлъзгави и опасни при сняг и дъжд. Най-добре е да се махнат и заменят с асфалт.

5

анонимен

преди 9 години

Евала за това.А ако господата професори могат да открият как студената вода става топла , цена няма да имат....