44

Анонимен

преди 9 години

Вдигането на възрастта само реже още повече пенсиите и заплатите на българите и вдига емиграцията към чужбина. На Запад може да вдигнат възрастта, защото и заплатите и пенсиите са високи и няма безработица. В България високи и сигурни заплати вземат само (евро)депутати, министри, кметове и други връзкари и за тях е изгодно да не се пенсионират че дохода им ще се срина като пенсия от НОИ.

43

муспи

преди 9 години

Защо се поставя въпроса така лакейски - ще дава ли държавата пенсии?! Къде са парите удържани за пенсия цял живот? Хората си ги искат заедно с лихвите! - Непрофесионално, ненаучно и невъзможно! Тогава избиването на евреите е единствения път за излизане от ада!!!

42

футурист

преди 9 години

Вдигането на осигуровките и пенсионната възраст не е правилният път. Истината е в намаляване на безработицата, изграждането на стабилна икономика, по-високи доходи и от там постъпленията за здравеопазване, образование, отбрана, пенсии и т.н. ще растат не с мижави проценти, а в пъти.

41

Кирил Софийски

преди 9 години

То е ясно! Българите ще работим докато сме живи ! * ще ядат пият и се веселят докато са живи ! Да живеят управниците ни !!! Нихната м..... !!!!

40

Стамат

преди 9 години

Трябва да спрем да плащаме пенсионни. Така или иначе няма да ги доживеем... :-/

39

beni

преди 9 години

ИСКAМ ОТГОВОР ОТ УМНИЦИТЕ !61 ГОДИНИ И 25 ГОДИНИ ТРУДОВ СТAЖ.НЯМAМ ГОДИНИ НЕ ПО МОЯ ВИНA.КОГA И КAК ДA ЧAКAМ ПЕНСИЯ?

38

пенсионер

преди 9 години

Интересно никой не коментира как и от къде ще дойдат пенсиите. Вероятно извънземни ще ни ги донесат или от какво . Нашето общество свикна от т.н. социализЪм само да иска . Дай , дай и пак дай . И най много искат мързеливите и безработните .

37

Анонимен

преди 9 години

Браво

36

демократ

преди 9 години

Защо агентите на ДС-КГБ взимат тавана и източват пенсионната система. Ами да идат от Москва да си търсят пенсията. Тука са вредили на Родината и своите съграждани.

35

Исмаил

преди 9 години

411 евро най-ниската пенсия в ТурцияНе се учудвайте, ако някой около 40-годишен турчин или туркиня ви каже, че е пенсионер. Не ви лъжат. Защото в Турция доста рано може да се стигне до пенсия. Мъжете може да претендират за пълна пенсия на 40 г., а жените на 38 г. На практика 25 г. трудов стаж са достатъчни. Средната продължителност на живота при мъжете е 75 г., а при жените 76 г.Въпреки ранната пенсионна възраст турската държава изплаща 64,5% от заплатата на пенсиониралите се. 7,3% от БВП отива за пенсионни разходи. Освен това държавата плаща по 7960 долара за здравеопазване. Практически

34

работещ

преди 9 години

Най добре е да се пенсионираме на 90г

33

Човекът Долар

преди 9 години

Аз работя на Wall Street и благодарение на личностните си качества съм финансово обиспичен. Не съм сигурен за Сидни Ав$$стралия ама сърдечно му пожелавам да извойува своята финансова независимост. Гордея се с мойта финансова мощ!

32

777

преди 9 години

На 40 и 50 годишните хич да не им пука, дотогава тия ще ни затрият, като държава!

31

Анонимен

преди 9 години

Не ги мислете пенсиите.Тиквун ще се погрижи да ви умори преди да доживеете за тях.Кой не скача (от 20-30 метра височина) е червен..............Весело прекарване в Ада!

30

Анонимен

преди 9 години

срамота , младите работа нямат , възрастните ги карат да работят до гроб

29

Анонимен

преди 9 години

Инвалидите също изнемогват, но сред тях има много фалшиви - здрави хора под 50-60 г. предпочитат нищожна инвалидна пенсия но не и да работят. Ако ги разобличат тях, ще може да се увеличат пенсиите на истинските инвалиди.Тези със социалните пенсии също са за ожалване, но повечето от тях просто не са си правили труда да работят дори по времето на социализма. Как тогава да ги съжаляваш? Ние просто ги хрантутим.Най-скандално е положението на трудовите пенсионери - те са ОГРАБЕНИ.

28

Анонимен

преди 9 години

Ako не успеят да ни докарат до соц. пенсия, то ще измислят начин как да ни прецакат.

27

Повишаването на

преди 9 години

възрастта няма да ни се размине. Диктуват европейските ни партньори, а тях хич не ги интересува каква е средната продължителност на живота у нас в сравнение с тяхната.Увеличаването на осиг.вноски ще ядосва хората,защото заплатите са мижави, но тези нови вноски няма да повишат чувствително бъдещите ни пенсии.Проблемът е друг - българските пенсии поставят под въпрос ОЦЕЛЯВАНЕТО на хора,които 35-40 г. честно са работили. Незабавно увеличение с поне по 100-150 лв е нужно, но не знам как да стане

26

Анонимен

преди 9 години

навършвайки 65 да ти режат главата-така ще се рещши проблема с милионите пенсионери и разходите за тях

25

Анонимен

преди 9 години

Пенсионна и всякакви други реформи без икономика не стават. Защо мълчат всички дрънкащи политици по отношение на икономиката. само тя ще създаде работни места, добро обазование и здравеопазване. Какво се произвежда в България, че да отчетем че имаме икономика. Само внос, търговия, спорт, туризъм и други промиващи мозъците ни дейности. Както недонаучените и с празно самочувствие карат колите си, такива са и ръководещите ни.