23

кали станкова

преди 9 години

Това не е всичко . Има още . Работодателите масово не спазват законът за трудово правоотношение . Отвратих се честно ви казвам . Законът за трудът и социалната политика не се спазва . Освен това масово не наемат българите на работа . Условно се води всичко , през пръсти . Ще се убедите лично .

22

Анонимен

преди 9 години

Според неофициални данни за 2014г. в страната са се купили над 100 автомобила за над 100 хиляди лева всеки. Допълнително са внесени такива и от Европа. Сега сещате ли се защо има толкова много работещи на минимална заплата. Всяко БМВ-Х5 например прави България с 200 000 лева по бедна, а Германия с толкова по-богата. С тази сума обедняват и българските работници. Отворете сайтовите за недвижими имоти и вижте колко апапртамента и вили се продават в София с квадратура от 100 до 600 квадрата.

21

слоган

преди 9 години

Напред! С минимална заплата - към минимални резултати (успехи).(както в доброто старо време, в развитото соц-общество)

20

Анонимен

преди 9 години

Бях в ръководството на профсъюз Подкрепа 10 години, загубена история ...Правят се добри неща за хората, но много бавно, а членовете намаляват постоянно във всички синдикати.Нямало синдикати - ами те се правят от хора, ама хората не искат да участват.Не може само да мрънкаш, трябва да участваш, да изискваш от работодатели и държава.Но народа ни е мързелив и глупав, крадлив и завистлив...

19

дебелогъз депутат

преди 9 години

Браво,какво похубаво от това да бачкате за минимална заплата-360 бруто или чисто 300лвНиските доходи в България са показател че икономиката на държавата е в цветущо положение.

18

койчо

преди 9 години

Как да усетя, че сме в ЕС като заплатите са ни мизерни и управляващите, вместо да създават условия да идват инвеститори да строят заводи, строят магистрали за софиянци да могат да харчат далавераджийски изкарани пари! Пфу мама му и мизерия!

17

Анонимен

преди 9 години

Май им намаляха паричките от членски внос и взеха да мрънкат.Хора не останаха, заради идиотската политика, подкрепяна толкова много години от същите тези ИЗМИСЛЕНИ синдикатчета.

16

Анонимен

преди 9 години

Що е то трудова експлоатация и има ли то почва у нас?

15

Анонимен

преди 9 години

Мдааа!Додахте на Сидеровия ...

14

до 1

преди 9 години

Пенко, като си толкова неграмотен, колко точно заплата ти се полага?

13

Анонимен

преди 9 години

Щото няма профсъюз.Кога за последно обявихте стачка г-н Димитров и даде ли тя резултат.Докога работодателите ще се радват на такъв комфорт.Вземете се в ръце и почвайте да се занимавате с това за което ви плащаме членски внос.Чете ли днес какво казва Евростат.СРАМ ЗА ВАС И К.ТРЕНЧЕВ.Аз не бих се показвал в публичното пространство.За работодателите не говоря те са безсрамни по принцип.

12

Анонимен

преди 9 години

КНСБ когато изкарат един лев и го дадат като заплата тогава ще дават акъл!!! Видяхме ги как се бяха гушнали с най-крадливите правителства на прехода! Сега нещо май им се разваля комфорта! АБСОЛЮТНО НАГЛИ И БЕЗПОЛЕЗНИ ТЪРТЕИ!!!

11

Анонимен

преди 9 години

Тези сметки да ги правят, но по средните стойности за ЕС. Минимална заплата до 50% от средната заплата в ЕСи 125% от прагът на бедността средно за ЕС. Иначе ще си стоим с заплати от по 300-400 лева и ударно ще се стопяваме като народ.

10

Анонимен

преди 9 години

25 години КНСБ и Подкрепа къде бяха? Не виждаха ли колко е минималната заплата в другите страни от ЕС и не знаеха ли че трябва да се стремят да намалят разликата с тях? Всички политици и синдикати са *** на БГ мафията и на тия нещастници от ЕС дето господ ще ги накаже за дето се гаврят с нас......

9

Анонимен

преди 9 години

Минимална заплата до 50% от средната е голяма глупост. При средна заплата, която е значително под нивото, на което трябва да е минималната заплата, какво остава за минималната заплата?

8

Факт

преди 9 години

"По данни на Института за социални анализи към КНСБ, средната работна заплата у нас през 2014 година е била със 17 на сто по-ниска от тази през 1990 година"През 1990 година средна работна заплата 377,75 лева, а през 2014-та е 827 лева. с други думи, според КНСБ, покупателната способност на 1 лев през 1990 година е била само три пъти по-висока от 1 лев през 2014-та, което просто не е вярно. Покупателната способност на 1 лев падна около десет пъти, а стандарта на живота падна между 15 и 20 пъти.

7

Анонимен

преди 9 години

че той целия бизнес е в ръцете на шестаци, как още дишаме е чудно

6

Анонимен

преди 9 години

доктора от ДС каза, че Костов е виновен

5

адъ

преди 9 години

Че каква е файдата да се осигурявате на реалната запалата?Площате огромни осигоровки, а те потъват ... в чужди джобове.От ци*ани, военни и полЮцаи няма да се доредите да си вземете и 1/5 от заделеното от вас за старини.Излиза, че КНСБ защитава интересите на ци*ани, военни и полицаи.

4

Анонимен

преди 9 години

Горна граница на минимална заплата??????????????????????????????????????????????????????????????????????Това е нещо ново за мен.....Алоооу....ние не сме бавноразвиващи се за разлика от автора на статията и този който е казал тая глупост!