11

виц

преди 9 години

"Нефт е изтекъл в р. Хъдсън след пожара на АЕЦ в щата Ню Йорк"А за пожара никой ли няма да каже нищо?Като в нашия виц: "...командир, дежурството мина без произшествия, само коня умря..."

10

ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕ

преди 9 години

Не една а няколко лъжи се насъбраха вече..Защо ще гасят реакторите ако няма нищо сериозно? Няколко експлозии?!?! Странен бял дим над централата??? Прикриват нещо тия..Нещастна история еййй,само некви инциденти се случват напоследък..Напълни се с "пророци","синове на богове","пратеници на извънземните","галактически федерации"....Някой нарочно иска да побутне нещата към край,то само трябва малко в началото и то после си тръгва..Отвсякъде ни затрупват с проблеми...

9

Анонимен

преди 9 години

да не се допускат фирми от САЩ до енергийната инфраструктура в България! Опасни са, освен, че имат склонност да корумпират туземските правителства.

8

онбашията

преди 9 години

тъкмо сезачудих какво търси нефт в атомна централа, а то било трансформаторно масло, изгубени в превода

7

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 12В съвтцките аец такива неща не се случват - направо започват с фоерверки

6

:)

преди 9 години

Егати превода. Предполагам че в оригинал е пищело Oil, които означава и масло и нефт. Но преводача явно няма грам мозък в главата си.

5

Анонимен

преди 9 години

Тая атомна централа и нефтът са добри, лоши са на другите.

4

zeus

преди 9 години

Това ще е високооктанов нефт, ще го познаете по това, че вечер свети в зелено ;)

3

Румбо

преди 9 години

До ККПреводачите на "Днес" са като на другите сайтове-гола вода!Или е само един-Гугъл,а тези които набират текста нямат обща култура....Пределно ясно е,че в една АЕЦ няма нефт,да не е рафинерия!?Може да има дизел за аварийните генератори и естествено масло в трансформаторите.Трансформаторното масло се доближава по вискозитет до нафтата гори и тече като нея.В България често се краде и използва като заместител на дизела.

2

КК

преди 9 години

И въобще за нефт ли става въпрос или дизелово гориво? Или масла? Нещо тук има грешка.... в превода или в изказването...

1

KK

преди 9 години

Винаги се знаят какви са запасите от нефт на една АЕЦ. Безумно е да се твърди обратното. Значи се крие нещо друго!