18

кали станкова

преди 9 години

Не зная какъв коментар трябва да напиша вече . За пореден път се доказват всички факти . Що за държава е това !!!! Лъжи , измами , клевети . Хората гладуват ежедневно и търпят лишения и незгоди . Хората живеят в крайна бедност . Безработни са и беднички . Българите са измамени от държавата .

17

ало

преди 9 години

и допълнително се плаща за консултански услуги на техни хора.

16

Учени-чиновници?!?!

преди 9 години

Не е логично държавата да издържа огромно учреждение с около 8 000 служители, чийто предмет на дейност уж била научно-изследователската работа.Такава работа се върши във всички висши училища, наред с преподавателската дейност.Не е логично държавата да дава пари на всеки институт, та той да си има собствено периодично издание (или дори по 2-3 такива), в което рядко се появява стойностна публикация, съдържаща наистина някаква научна новост. Ако изданието е стойностно, то ще се самоиздържа.

15

Не е логично да са

преди 9 години

на държавна издръжка около 2 800 - 3 000 човека, самопровъзгласили се за цвета на науката в Бг. Още около 5 000 човека ги обслужват, а държавата дава над 70 милиона годишно, за да съществува учреждението, наречено БАН. Преди 9 септември държавата е отпускала само 2 (две) заплати за служители на БАН и е финансирала само 3 (три) техни периодични издания. Всички други средства учените от БАН са си осигурявали сами, от частни спонсори, заинтересувани от резултатите от конкретни изследвания.

14

Щом има много имоти,

преди 9 години

БАН не може ли да се трансформира във висше училище и постепенно да започне да си осигурява чрез самоиздръжка по-голямата част от парите, от които се нуждае, за да съществува?Защо предлагам това?1. Ако там наистина са събрани най-добрите специалисти,БАН ще стане най-конкурентноспособният наш университет - това е първата крачка към закриването на десетките излишни ВУЗ-ове у нас.2. Това, че ще университет, няма да е пречка да си осигурява научноизследователски проекти, финансирани от поръчителя

13

Анонимен

преди 9 години

Комунизмът не си е отишъл от България!Навсякъде навързани като черва корумпирани чиновници, гледащи гражданите с отвращение и бездушие! Това незнам как би могло да се промени, след като всички се възмущават, но който отиде там, става същият. Национална черта на "лош материал"

12

Георги Ламбуров

преди 9 години

1) В ДАЛЕЧНА НОВА ЗЕЛАНДИЯ МИНИСТЕРСТВАТА В СТОЛИЦАТА УЕЛИНГТЪН СА С ПО 350 ДУШИ ПЕРСОНАЛ ( средно )В СОФЕТО ИМА МИНИСТЕРСТВА С ПО НАД 10 000 ПЕРСОНАЛ ( социалното, финансовото и др.)2) В ДАЛЕЧНА НОВА ЗЕЛАНДИЯ МАОРИТЕ ( местното полинезийско малцинство ) СА НАД 600 000 ДУШИ, ИЛИ 12 % ОТ 5 МИЛИОННОТО НАСЕЛЕНИЕ.ВСИЧКИ МАОРИ СА ОБРАЗОВАНИ, РАБОТЯТ И ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ КАТО БЕЛИТЕВ НАШИЯ *** *** СА ВЕЧЕ ДАЛЕЧ НАД 2 МИЛИОНА, ИЛИ 30 % ОТ 7 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ. НЕ РАБОТЯТ И НЕ ПЛАЩАТ НИЩО

11

Комуниста-Калфин

преди 9 години

Другарю Първанов, ти и твоите озверели *** много яко се сдушихте с другата глутница от озверели *** - тия на Боко Тиквуня.Защо ще посягате на инвалидите, а не си направите труда да ПРЕМАХНЕТЕ сивата икономика в България? Защо не озаптите бейове, наричащи се сега кметове, та вдигнаха палати като Сюлейман Велики? Защо не принудите тъй наречените бизнесмени да си плащат данъците?Но то да пребориш сакат човек е по-лесно!

10

Наблюдател

преди 9 години

По отношението към администрацията ще ги познаете - За управляващите се отнася. Няма ли Административна реформа, забравете за реформи изобщо! Филма " Обещания преди избори" ни го въртят 25 год. Преди това въртяха филм със същото съдържания но под името "Светло бъдеще".

9

Ясно ли е вече

преди 9 години

На всеки би трябвало да стане ясно...дойде ли Борисов на власт---парите свършват, мафията процъфтява, самозапалванията и бедността която ги поражда се увеличават. Подобрение има единствено във финасовото състояние на Борисов и фирмите около него. Тъжен народ, тъжна държава.Народ без достойнство и самочувствие. Народ който все си мисли, че следващия престъпник на власт,ще го оправи....БЯГАЙТЕ ОТ БГ, ТУКА ВЛАСТВА МАФИЯ И ПРОСТОТИЯ, КОРУПЦИЯ И МЪКА ЗА НАРОДА. ХОРА НЕ ОСТАВЯЙТЕ ДЕЦАТА СИ В ТУК...

8

ПИТАМ ББ

преди 9 години

КЪДЕ Е РЕФОРМАТА И ОПТИМИЗАЦИЯТА НА АДМИНИСТРАЦИЯТА НИ, НИМА ИМА ТОЛКОВА ОТ ДАНЪЦИ СВОБОДНИ ПАРИ И ПЕНСИИТЕ И СОЦИАЛНИТЕ СА НИ АДЕКВАТНИ, ТА ДА ХРАНИМ ОРДА ИМИТИРАЩА РАБОТА ДЪРЖАВНИ ***?!? ЗАДЪЛЖИТЕЛНА Е РЕФОРМАТА ЗА БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ, ПРОЦЕНТНО МИНИМАЛНО СЪОТНОШЕНИЕ НА ЦЯЛАТА НИ АДМИНИСТРАЦИЯ И ДРАСТИЧНО НАМАЛЕНИЕ НА ИЗДРЪЖКАТА И!!! АМАН, ОТ НАГЛИ КЪРЛЕЖИ ЗАГРИЖЕНИ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!

7

Анонимен

преди 9 години

До Странно: Точно администрацията е едно от основните неработещи неща в този ***!

6

zeus

преди 9 години

Интересно, заплатите от години са замразени, ДМС е спряно, а в същото време имало увеличение. Ха на бас, че това увеличение не е за работещите на ниски позиции, а само за шефовете-връзкари, назначени без конкурс по партийна линия. Работата става малко като аз ям зеле, шефа набива пържоли, ама средно статистически всички ядем свинско със зеле :)

5

Странно

преди 9 години

То освен администрация и чиновници какво ли друго работи в България? Има някаква закономерност. Колкото повече пазачи, толкова повече ръстът и кражби, колкото повече чиновници, толкова по-отслабваща икономика.

4

до 2

преди 9 години

Каква е тази ксенофобия... Гаранти коза са купили земята и се знае, че ще строят от много време, поне година. Много други чужди фирми са правили комплекси тук. Едни испанци строят сега зад бъдещият обект на Гаранти коза. Ходи плюй и по тях. Да, били сме под турско робство,но тоеа не значи да плюем наред по тях.

3

българин

преди 9 години

ПОНЕ 80% ОТ ТЕЗИ ПЛАЗМОИДИ ,ТРЯБВА ДА СА ИЗГОНЕНИ !!!

2

ФАКТ

преди 9 години

ТОЛКОВА АДМИНИСТРАЦИЯ ,ВЪВ ВСИЧКИТЕ СТРАНИ НА ЕС. НЯМА !!!

1

чиновник

преди 9 години

Това е новина !