6

До До 2, 3, 6

преди 9 години

Може, тази теза е противна на всичкия човешки опит и е измислена по онова време на запад. Базира се на някакво единствено американско "научно" изследване. Явно е пробила и у нас: все пак, "елитът" е единодушен когато става въпрос за контрол и власт над масите. Тогава една статия, сега купища статии, та и цели книги май има.

5

До 2, 3, 6

преди 9 години

И аз помня нещо от бай-Тошово време.Родителите ми и една моя леля учудено обсъждаха статия от централния периодичен печат, според която реалната дневна нужда от сол за човешкия организъм била точно толкова, колкото се съдържа в количеството хляб, което средностатистическия българин изяжда за един ден. Грам повече сол не бивало да се поема.Нашите бяха много отчаяни, защото според статията, солта, която поемаме със сготвеното ядене и със салатите, била смъртоносна.Явно е имала цел тази статия.

4

Дятка

преди 9 години

По наше време се редяхме на опашки за банани в показния магазин по 2 лева Живкови пари килото

3

До Анонимен

преди 9 години

Уточнение: при консумация под 3000 мг сол на ден, нивото на смъртност нараства с 25%. Защо ни карат да ядем под 2300мг сол дневно тогава?

2

Анонимен

преди 9 години

Калия е полезен, солта също. Тя има следните свойства:Контрол на кръвната захарНатурален антихистамин (антиалергична)Подобрява метаболизмаСъздава добра киселинност за храносмиланетоПодобрява функциите на тироидната жлезаНамалява "стресовите" хормониХормонално балансираНаучно изследване доказва че, при консумиране на сол под дневната 2300 мг доза нивото на смътност расте.

1

Анонимен

преди 9 години

Безсолната диета прави хората плахи и апатични, лесни за манипулиране и тормоз. Не случайно на войниците в миналото са давали повече сол: за да имат хъс да се бият.Няма никакви категорични научни доказателства за вредата на солта - всичкото това е мамбо джамбо за да ви държат послушни и глупави.