223

Ххх

преди 3 години

Те свалили коланите си от панталоните и с тях здраво завързали знамето.

222

:)

преди 9 години

СеСеСеРе е на "бунището на историята",както казваше Рейгън,а Русия следва своя път колкото и да лаят кучетата.

221

Анонимен

преди 9 години

много *** статия

220

do Боби

преди 9 години

Пардон, исках да кажа: стига с този ДИАБОЛИЗЪМ.Т.е. за едните (запада) може, за другите (славяните) не!Ръчкат ги руснаците, нападат ги, после... били агресивни задето се отбраняват и погонват агресорите - там откъдето са дошли! Ами какво очакват? Накрая им нахлузиха и революцията; точно когато са били най-бързорастящата икономика в света и бвп-то им е било 22% от световното - пак да ги "спрат" много да не растат и напредват.

219

do Боби

преди 9 години

Разширяването на Русия винаги, повтарям ВИНАГИ е предшествано от агресия отвън!Например руско-турските войни започват когато Сюлейман 1 решава да завзема Астрахан. През 1787 Отоманците отново обявяват война. Войните им продължават 241 години. Не е за учудване че, победителят става по-голям и се разширява!Ами каква работа са имали Британската и Френска Империи да се бият в Крим заедно с турците? Какво общо имат с този регион и каква им е работата да "спират" Русия която се отбранява, при положение че те самите са се разпрострели на няколко континента? Хайде стига с този дуализъм!

218

Боби

преди 9 години

До Шоп 318 продКримската война е опит да се спре руското напредване на Юг от великите сили. Руснаците губят войната но не и Крим. Тогава стават 2 много важни неща - 1. стандартизация на ВПК на Русия което я прави много по-силна и Парния двигател.огава Мурманск става основния порт за търговия с Европа и след това е Румъния с нейните нови ЖП линии. По времето на освободителната война Русия губи интерес към завземането на Босфора. Това е пагубно за Българската национална идея.

217

Боби

преди 9 години

До Шоп 318АБЕ ХОРА ЩО НЕ СИ НАУЧИТЕ ИСТОРИЯТА А???Гогат свършват завоевателните походи на изток Руската империя се изправя пред следния проблем. КАК ДА ТЪРГУВА С ЕВРОПА?През Балтика не може Дания и Холандия я спират. Ако има там Война терена е ужасен а и са християни.През Босфора не може заради Турция. Но Турция е слаба страна а и терена е подходящ и плодороден. За това се водят десетки войни с превес на Русия.На запад не може Архи врага Полша е там и Блатата на Умерената Румъния.

216

Do Шоп

преди 9 години

Историята на Русия е изтъкана от войни в които е била нападана отвън! Не ми казвай че, тя е дала на Наполеон идеята да завзема пирамидите и света; че, е искала Турция и запада да я превземат. Защото поне една от рускотурските войни си е Световна: Англия Германия Италия Франция и Турция заедно, срещу Русия!И освобождението на Б-я ли е агресия?Да, Русия не започва войни, тя само ги завършва!Любовта и войната не са еднакви, освен ако не си садомазохист.

215

Шоп

преди 9 години

До До РУСИЯ Е АГРЕСОР!Русия не започва войни но винаги ги завършва-------------- Това са глупости, за война, както и за любов трябват двама души. Русия винаги е била инициатор и основен подпалвач - това е, защото по принцип са догонващи и винаги се опитват да подменят международният ред, установен преди това от другите велики сили. Това е било така и по времето на Наполеон, и през ПСВ, и и с Хитлер. Останалите по-малки войни са си чисто грабителски, поради разликата в категориите.

214

ПОП

преди 9 години

ДО РУСИЯ Е АГРЕСОРКогато българите водят борба срещо са агресори?Крим ,също води борба за освобождение от Украина.

213

от СВ

преди 9 години

жалки рубладжии

212

дядомраз

преди 9 години

Вечна слава на героите!

211

Анонимен

преди 9 години

Истински герои !

210

Истината

преди 9 години

До АнонименРУСИЯ Е ВЕЛИКА СТРАНА!!!

209

Анонимен

преди 9 години

Влеченията му към силния пол и найвече предпочитанията му към русокоси момчета са широко коментирани в двора. Дворецът е силно скандализиран от влечението му към неговия шофьор Вайх. Той го среща при посещението на една немска делегация от депутати в Чамкория. Именно там той хвърля око на красивия синеок вестовой на немския военен аташе ген. фон Масов. Младежът често посещавал княза, а не след дълго е взет на служба в двореца като четец на немските вестници. През 1909 година той вече е шофьор на монарха, но освен това изпълнява и ролята на куриер, секретар, докато накрая започва да вл

208

Демокрация ЦБ

преди 9 години

И вечно труд тежък и пот непрестанни,и пак оскудия и дни окаянни.И чупи се воля и дух под хомотана нужди в дълбока нощ гасне живота:ни луч от съзнанье под покрива нищи!Човекът словесни паднал е до скота.

207

Анонимен

преди 9 години

Явно в Полша са били толкова радостни, че се намират под сталинския ботуш...Така е, сравни полският герой генерал Рокосовски - произход шляхтич и демокрадичните *** лех Валенса и папата Войтила. Джуджета и великани. Рокосовски действително е репресиран - в ЧК му избиват зъбите и трошат ребрата. Не издава никой. Сталин оценява това.

206

До РУСИЯ Е АГРЕСОР!

преди 9 години

Агресор са нарича страна която започва война! От многото войни които е водила, само две са които Русия първа е започнала: Афганистан (след американския преврат) и една от Руско-Финландските войни, когато превантивно първа е въвела армията си. "Русия не започва войни но винаги ги завършва" - така гласи поговорката. Когато обаче ги завършва, преследва агресора до леговището му! затова е станала толкова голяма;)

205

Анонимен

преди 9 години

Баща ми е бил доброволец, на 23 години. Партизанин, от малък стрелял с флоберка по пчелояди. Убива с ловджийска пушка два глигана - с два патрона. Германски снайпер , качен на дърво, стреля в гърба на нашите. Баща ми го сваля с първия изстрел, после ми казва - младо момче, русо, сини очи. Убитият не си затваря очите. Баща ми му бе тъжно и 50 години по-късно.

204

До 299

преди 9 години

Очевидно и ти, и баща ти сте изгладени червени мозъци. А как точно твоя баща е заставал мирно пред Сталин, след като той през цялото време се е криел в дупката си, си остава мистерия. Поклон пред всички унищожили човекоунищожителните червени режими!