144

Sunny Bee

преди 9 години

Добре че поне e имало поне няколко праведни българи, които са се застъпили за евреите и така са спасили поне част от евреите от физическо унищожение,въпреки че и те са ограбени и пратени в трудови лагери,и никой не е бил обезщетен после от семействата им за отнетата им собственост,а като са дошли комунистите на власт дори са осъдили и измъчвали и убили всички които са помагали за спасението на евреи,а сега и комунистите имат наглостта да се хвалят че и те имат заслуга за спасението на евреите.

143

Sunny Bee

преди 9 години

Трябва да се помни и почита паметта на загиналите в борбата за свободата и живота, но България пак се изложи като не почете паметта на загиналите и за нея руски войници и дори е била на страната на враговете на освободителите си и в двете световни войни-както винаги българите търсят материалната изгода,както от ЕС сега, вместо да изберат морално правилното и доброто, т.е. винаги избират дявола, който ги купува с пари, пред истината, правдата и Бог.

142

до 261

преди 9 години

Поклони ли се и пред Лукойл за цените на най скъпите в Европа горива?Поклони ли се и пред Газпром и пред другите руски фирми дето всеки ден ни убиват бавно и безпощадно!Не знам колко са ти платили но хайде стига толкоз вече е 10-ти.За коментар на 10-ти май не се плаща.И по руско време е 10-ти да знаеш не се престаравай!

141

Анонимен

преди 9 години

Поклон на руснаците, на които дължим свободата си!

140

bolbov

преди 9 години

Моят баща Георги Божилов е бил доброволец в състава на Първа Българска Армия 29 ямболски пехотен полк.Разказвал ми е за боя на дружина от доброволци срещу германците при Сотин Грабово.Битката е била толкова жестока,че след манлихери,карабини,ножове и лопатки в употреба влизат и собствените зъби.Той така оцелява захапвайки за китката германец,който се опитвал да го прониже с нож.Когато малцина превземат селото германците объркани мислят че,срещу тях се бие голяма част и започват да се предават под строй на полощада.Десетина останали български бойци озверени от срашната загуба на своите другари

139

Даниел

преди 9 години

До изнервенХайде пък ти ми кажи кога САЩ са воювали директно с/у СССР ? Досега няма някой да е извадил такива исторически данни, така че недей да представяш желаното за истина.

138

ЧАР

преди 9 години

ПОКЛОН ДО ЗЕМЯТА ЗА ВСИЧКИ РУСНАЦИ ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА ДА ИМА ДНЕС МИРНО НЕБЕ !СВАЛЯМ ИМ ШАПКА ЧЕ ЦЕНЯТ ИСТОРИЯТА СИ !ЖАЛКО ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕНАПИСАХА НАШАТА ИСТОРИЯ ЗА ДА Е УДОБНА НА КОЙ ЛИ НЕ И ЗАТОВА НИЩО ХУБАВО НЕ НИ ЧАКА.

137

s

преди 9 години

Ходил съм в изредените, без Япония. Мисълта ми беше, че във военно отношение не са прокопсали... Конкретно и Наполеон и Хитлер са подценили руската зима, безконечния човешки ресурс на страната и не на последно място духа и волята на руснаците. Да се сломи Русия е безсмислено начинание. Загубата в руско-японската война и последващото измъкване от Голямата война са закономерни, но не са водили до капиталуция или пълно военно поражение.

136

изнервен

преди 9 години

До 257. Пич, ти ходил си в тези държави, които са тръгвали срещу дядо ти Иван - напр. Германия, Франция, САЩ, Япония и др.? Ами те май доста са прокопсали, за разлика от жалката Иванова страна. Нещо ти куца логиката.

135

s

преди 9 години

Съюзници доколкото поделят Полша. Докато СССР се занимава с Финландия, Хитлер си прави другите планове. Без СССР един бог знае колко още е щяла да се проточи войната. Общо взето Хитлер не е научил един от най-важните уроци на историята - този, който Наполеон е научил на свой гръб. Който е тръгнал срещу дядо Иван, не е прокопсал.

134

Анонимен

преди 9 години

СССР е съюзник на Хитлерова Германия, учете историята русофили

133

Боби

преди 9 години

До Рус 245Умнико научи си историята. Когато СССР на 2 май приключва с Берлин. Западните съюзници са на стотици километри от немската столица. 4/5 от всички германски войски са се били на източния фронт. Реално 4/5 от войната в Европа е изстрадана от НАРОДИТЕ на СССР.

132

Рус

преди 9 години

Нищо не помня, а и русите са ми крайно неприятни. ***. добре че е запада, иначе да са ги премазали за месеци. Това го помня!

131

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен250 А ТИ СИ ШИПТЪР ДУПЕДАВЕЦ

130

Анонимен

преди 9 години

Съюзници на Хитлер в окупирането на Полша!

129

Grom

преди 9 години

Трябва да помним и руското робство, наред с ромейското и турското. Това трябва да помним!

128

Sir Pichuk

преди 9 години

А бе а Рибентроп-*** а?

127

Анонимен

преди 9 години

Той Наполеон влезе в Москва и какво? Отидоха 600 000, върнаха се в окаян вид 25 000!

126

Ролан дьо ла Пуап

преди 9 години

Аллоуууу, защо САЩ не подпомогнаха с лендлиз демокрацията Франция и тя да срази Хитлер, а не да бъде прегазена за 20 дни. И то доказано, че френският танк ,,Б'', както и авиацията и артилерията технически не отстъпват на немските.Значи, има нещо което при русите го има, а там някъде е липсвало. Дьо ла Пуап е от Нормандия - Неман.

125

Анонимен

преди 9 години

Одисей =ДПС по време на гласуването на арменския геноцид в българското НС! Не почита невинните жертви, както и двадесет годишният Альоша, който падна по пътя към Берлин! За да могат днес подобни одисеовци да *** на воля.