30

Lora

преди 9 години

До 34Не живея в Люлин, но не смятям, че децата от Люлин са по-лоши от децата на Шишман и трябва да бъдат ограничавани къде да учат . Не може местоживеенето да е определящо за избора на училище . Синът ми учеше в училище, което се намира срещу работата ми - за да мога да го водя и взимам. И само да кажа, че в офиса, в който работя - всички провиницлисти живеят в центъра. Това е ефектът на комплексите, които избиват. Ние отдавна се преместихме на тихо, чисто и зелено място, далеч от мърсотията.

29

до 28

преди 9 години

Ами като си от Люлин, нормално е детето ти да учи в Люлин. Кой те знае от кое село си дошла. Или искаш да кажеш, че е по-нормално, аз дето съм роден на Шишман и жевея на 50 метра от 7-мо е нормално да водя детето си на училище в Люлин не знам си коя част за да не се почувстваш ти дискриминирана. Айде, моля - нема нужда.

28

Анонимен

преди 9 години

Браво, така трябва - да има конкуренция.Лошото е, че селяните с парите си окупираха София и плащат на ръка за да записват селянчетата им, докато ние истинските софиянци трябва да записваме децата си през 5 квартала и да ги караме всяка сутрин през задръстванията.И то не е защото нямаме пари да си платим, а защото сме възпитани да не даваме подкуп за неща, които ни се полагат.

27

До 13

преди 9 години

Забравяш нещо много важно (или просто не си го преценил, защото преди 23 г. си бил още малък).Това школо за генийчета беше измислено от една селска мома с ***, за която народът съчини виц-гатанка:"Девойка от селос *** на чело,като чете - срича,на баща си прилича."Та нейните деца - и двете, се оказаха генийчета, а цялата социалистическа номенклатура се изпотрепваше да записва децата си там. Конкурсът с теста беше "Мижи да те лажем". Тази инерция продължи и след промените.

26

Лора

преди 9 години

До Анонимен 30Моите деца се изучиха - в центъра, защото няма как да мина 6 часов работен ден. Детето е важно, естествено, но моята работа го храни и плаща разходите за образование, които хич не са малко. А прости родители има навсякъде - и сред родителите в най-елитните училища. Там обаче компенсират с учители, които могат да помогнат на децата да се измъкнат от простотията, която ги заобикаля.

25

Анонимен

преди 9 години

Лорче, ама то не може всички деца да учат в центъра, щото ти е по-удобно. В кварталите все още има и добри училища, а как ще си взимаш детето си е твоя работа. Аз например мисля да мина на шестчасово работно време. Ако ти е важно детето ще се съобразите с него, а не с вашето удобство.П.П. За училищата с ниско ниво са виновни и самите пациенти: *** родител - просто дете.

24

До Reel

преди 9 години

Пич, когато излезеш на запад и видиш, че таксата за семестър в университет в Германия ти е 250 евро, като включва редица отстъпки и безплатен транспорт в цялата област, тогава коментирай на запад как е... Можеш да се осведомиш как е положението и в Дания и Холандия... Дървени философи

23

Lora

преди 9 години

Критериите са дискриминращи и нелогични.. Защо местоживеенето трябва да бъде определящо. Това означава, че децата, които имат нещастието да живеят в Люлин трябва да учат само там, т.е в най-изпадналите училища, които не могат да сформират и по 2 първи класа. И двамата родители работят в центъра. Кой ше взима детето от училището в Люлин в 4 когато свършва занималнята? До 4 клас не ги пускат да си ходят сами.

22

sport

преди 9 години

До АнонименТц. Мама и тате ги уреждат на елитна и лъскава длъжност, а този, който е ходил в НЕелитна ОУ, гимназия и ВУ, го назначават на не толкова примамлива длъжност, за да върши някаква работа + тази на момчето от ЕЛита. :)

21

sport

преди 9 години

...плащаш една глобичка, после пререгистрация и така. Идва у градо и започва да се оплаква, те това не го разбирам. Ами всяко нещо си има позитиви и негативи. Да не мислиш, че на мен ми е мнооогоо драго да пътувам по 30 минути всеки ден, като може да са 15? Ми не ми е, но се съобразявам. Като не ми харесва, мотиката, трактора и на полето. Въпрос на избор. Мрънкачи кьопави.

20

Анонимен

преди 9 години

М даааа.Родени в "Елитни клиники" ,ходили в "Елитни ясли и детски градини" ,,учили в "Елитни училища "и накрая изкарали по една елитна двойка на приемния изпит за университета.После мама и тати плащат и записват отрочето си в "Елитен колеж " и накрая се получава един индивид с " Елитна диплома" ,който не може да раздели на две магарета сеното и никой не иска да го вземе на работа.За това остава детето на мама да ходи в "Елитни клубове " и да пропива парите на родителите си

19

sport

преди 9 години

До дудуциТой е кирлив, защото отношението на повечето, идващи от други населени места в България е такова. Защото никой не му дреме и скапва пейзажа. Погледни само колко автомобила има трайно в "кирливия" град с регистрация различна от "С", "СА" и вече "СВ". Защо, щото в твоя град няма ИТ фирма, ама данъците там са в пъти по-ниски, ГО също. Много е просто. Ако ти пука ще го направиш. Като не ти пука и като ти позволява държавата - не. В USA например директно те "портят" съседите и плащаш една

18

nikonik

преди 9 години

Знам ги аз ,,елитните,, училища в България. Единствената страна в света, където те са повече от не-елитните. (както и ВУЗовете)

17

Анонимен

преди 9 години

Еййййй,насрахте се бе софиянци.Елитно училище за първолаци.Чиста заблуда за майки мутреси и новобогаташки ,че като запишат детето си в някакво набедено за елитно училище и те автоматично ще станат някакви гении.Едно време всички училища бяха еднакви и обучаваха по еднакви програми.Сега се напълни с елитни училища и оня ден на предвярителния изпит по български и литература в СУ двойките са повече от 50% .И ти с двойките и те са от елитни училища.Ама то и елитни детски ясли има ,

16

Hiter

преди 9 години

Пак връзки пуснете един тест за 1-ви клас. Какво е това ако е даскалка по физическо детето и е с предимство. В елитното училище и след 5-10 години що станало НЕ елитно.

15

родител

преди 9 години

Това е трагикомично. Никакво образование не може да надскочи упадъчното общество, в което се прилага.

14

Men

преди 9 години

Пълна простотия са тия предимства, да не говорим че много лесно могат да се заобиколят.

13

Панталеев

преди 9 години

До дудуциНа село няма НЕТ какъв IT си?

12

Анонимен

преди 9 години

Нашият род от векове мразим да се убразоваме. До един сме прости като гьон. Но ни крепи мисълта на наш пра-пра-пра дядо "роди ме мамо ***, аз сам ще стана ушак "

11

Анонимен

преди 9 години

Абе ей, преди 23 години беше абсолютно същото за някакво си училище в Горна Баня, дето уж било за генийчета, както го изкараха родителите ми. И имаше огромен наплив от желаещи, та попълвахме тестове-местове за интелигентност и какво ли не. И не ме приеха.Та очевидно не съм гений, но голямата работа! Не искам да се хваля, а да заявя, че и съвсем обикновени училища стават. Пак си намерих приятели за цял живот и пак се образовах, та да завърша средно в Американския колеж.