11

Анонимен

преди 9 години

И на мен ми е интересно как, тъй като на Пернишкото през 2012-та с котката се сбутахме еднакво сънени...

10

Анонимен

преди 9 години

интересно как животните разбират няколко часа преди земетресението

9

До Попа с картечница

преди 9 години

Защо не се изгради такава система за ранно известяване в България?..............................Защото управляващите са ангажирани с много по-важна задача - как да осигурят още и още, и още бонуси, помощи и добавки за онзи етнос, който недоволства "Българите дават много малко пари за социални помощи!" и след това пишат по стените "Мразя България" и "Смърт на българите".

8

Анонимен

преди 9 години

"...хората в Катманду може би щяха да бъдат предупредени за труса 15-20 сек. преди него", смята Хелуег. Тези секунди може би щяха да са достатъчни, за да се скрият под масите или дори да избягат от рухващите сгради."===15-20 секунди са крайно недостатъчно, особено ако земетресението се случи през нощта. Дори и през деня, единствените, които биха имали някакъв шанс са тези, които живеят на първия етаж на сградата.

7

Анонимен

преди 9 години

А излизай бързо или скачай!Кажи хоп и се дръж здраво....

6

Ангел

преди 9 години

Много ми е интересно как ще се предупредиш населението няколко секунди преди труса.Тук не става въпрос за пари.Стига сте писали Бедни ,Богати с цел да карате хората да оплюват богатите вместо да искат да бъдат като тях.Науката не е измислила вариант да се предупреждава дни преди трус.А тези няколко сек. си ги заврете .....

5

предупреждение

преди 9 години

предупреждение: земята се тресе все повече, скоро тия трусове ще разлюлеят и нашата страна, пригответе се психически и една чанта до леглото с документи, вода ,шоколад, фенерче, каска ***.

4

Анонимен

преди 9 години

Смисъл в тези неща има, парите ги имат САЩ. Ако трябваше да бомбандират Непал можеха да вложат над пет пъти тея пари , ама подобна система да им изградят- едва ли.

3

Анонимен

преди 9 години

За 5-10 секунди едва ли може да се направи кой знае какво..

2

Анонимен

преди 9 години

До Анонименкакви 38,3 милиони бе - то на Деми Мур апартамента струва 15...

1

Анонимен

преди 9 години

"Но тези системи изобщо не са евтини. Изграждането на система за ранно предупреждение по цялото западно крайбрежие на Щатите би струвало общо 38,3 милиона долара, сочи оценка на Геофизическия институт на САЩ отпреди година, а ежегодната й поддръжка и работа - общо 16,1 млн. долара." а за оръжие колко дават, това са жълти стотинки