24

Пази е !!!

преди 9 години

До Лошо!.....,Като дойде чумата, тя не пита кой какъв е - тръшка наред !

23

Фтизиатър

преди 9 години

До Анонимен При наистина гадния комунизъм имаше туберкулоза колкото не можеш да си представиш. Просто ти нямаше информация за това. Кой щеше да те осведоми - "Работническо дело" ? Или ти си имал интернет !

22

Анонимен

преди 9 години

При гадния комунизъм тази смъртоносна болест беше изчезнала но с идването на демокрацията отново се завърна по нашите земи....ето едно от постиженията на план РАНЪТ

21

Анонимен

преди 9 години

в Гърция , има Холера , от африка , двама са ,там ги преглеждат и установиха тая гостенка , така ,че това е началото с такива гости където са неканени така е

20

Др Ох

преди 9 години

И чума ще ви хване каквито сте тикви.

19

Анонимен

преди 9 години

Така наречената демокрация която някои много искаха ни донесе безработица, мизерия, болести, приватизация, кражби и корупция, мутризация , и разруха на държавдоста.

18

123

преди 9 години

Тази болест по времето на социализма я бяхме забравили.

17

е сега

преди 9 години

Нали е модерно да не се ваксинирате.Не си миете ръцете.Тъпчете се ефтини ***.Построихте къщи,палати,курорти!А няма канализация.Живеете върху *** си.После другите виновни.

16

ВЕЩИЦАТА

преди 9 години

ДО ЕВРОАТЛАНТИК ТИ СИ ЛУД. ЯВНО ИМАШ НУЖДА ОТ ПСИХИАТЪР. ОТКАКТО СТАНАХМЕ ЧАСТ ОТ ЕВРОПА ВСЕ ПОВЕЧЕ ОТДАВНА ЗАБРАВЕНИ БОЛЕСТИ ЗАПОЧВАТ ДА НИ СПОХОЖДАТ. КОЙ РАЗСИПА ДЪРЖАВАТ КОЯТО БЕ В РАЗЦВЕТА СИ. НОВИТЕ ДЕМОКРАТИ. ТИ ЯВНО СИ ЕДИН ОТ ТЯХ.

15

!

преди 9 години

И само да вметна - завръщането на уж преборени заболявания е тенденция навсякъде. Холандия и Германия са пропищели от рязкото повишение на броя болни от шарка, тиф, туберкулоза.....има достатъчно данни по въпроса. И двете държави са единодушни - причината е в противопоставянето на ваксинацията.....И тук се намират доста всезнайковци, които се лекуват сами с....хомеопатия....

14

Анонимен

преди 9 години

Този Москов наистина е дрогиран ***. Колко простотии ще направи още докато го разкарат не знам но колкото по-рано по-добре. Защо един читав не направиха министър а все изперкани наркомани.

13

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 9 години

Има я и по Морето, но крият, за да не стресират туристите!

12

истината!

преди 9 години

Туберкулозата е социална болест, болест на мизерията. Като разбира се като всяка болест може да порази и богати хора. В началото и до средата на 20 век е била истински бич за капиталистическа България. Хиляди хора са умирали млади от нея, в това число деца и ученици. Голямото разпространение на тая болест преди 1944 г доказва още веднъж в каква мизерия са живели обикновените хора тогава. Противно на измислиците на платените капиталистически *** за уж "доброто" здравеопазване преди 1944 г

11

Анонимен

преди 9 години

Никой от нас не беше чувал за Туларемия, но ето, че тази изкоренена при соца болест отново се появи. Имаме бруцелоза, малария, шарка и заушка, забравени преди 1989 г. от българите. Когато в 1976 г се появиха въшки между ромските деца в Пазарджик, Ямбол или Сливен (вече не помня града) цяла България говореше за това и всички цъкаха с език. Ние учениците не знаехме какво са това въшки. Минаваше лекарката ни, проверяваше ни и не откриваше ученици с въшки. Нямаше обаче ровещи из кофите за ***.

10

истината!

преди 9 години

Туберкулозата е социална болест, болест на мизерията. Като разбира се като вскя нолест може да порази и богати хора. В началото и до средата на 20 век е била истински бич за капиталистическа България. Хиляди хора са умирали млади от нея, в това число деца и ученици. Голямото разпространение на тая болест преди 1944 г доказва още веднъж в каква мизерия са живели обикновените хора тогава. Противно на измислиците на платените капиталистически *** за уж "доброто" в здравеопазване преди 1944 г

9

скрининг

преди 9 години

До Ваксина? Не, мерси!Тъй наречената БЦЖ ваксина, тест Манту не е истинска ваксина в традиционния смисъл на думата. Има много слаби имунни качества, а ефективна ваксина за туберкулоза още не е създадена. Сегашната ваксина има по-скоро диагностично значение. По реакцията на поставената ваксина се разбира, дали пациентът е болен/заразен с туберкулоза или не. Това е нещо като теста за алергия. Показва имаш или нямаш това заболяване. Съответно,ако се открие, че го имаш лечението започва веднага.

8

Znae6t

преди 9 години

До ЕвроатлантикПри соца нямаше туберкулоза!!!!!!!!!!!!!!!!!!Хората боледуват, защото 20 години USA окупация съсипаха здравеопазването.

7

жълтата гостенка

преди 9 години

До ЕвроатлантикТочно обратното! Туберкулозата е класическата болест на капитализма, болест на мизерията. Спомнете си от какво е умрял Смирненски, Мина на Яворов, Ал. Стамболийски я преболедувал и хиляди хора още. При соца нямаше туберкулоза. От голямо училище като нашето с около 1500-2000 ученици не знам нито един случай на болен от туберкулоза. Комунистите излекуваха от туберкулозата му дисидента Георги Марков навремето. Смирненски има стихотворение "Жълтата гостенка" за уж добрата здравна с

6

Ваксина? Не, мерси!

преди 9 години

"Нивото на заболеваемостта от туберкулоза у нас расте застрашително....." Е как ? Ама нали всички сме ваксинирани ?! Защо така ?! Хайде сега господа "мислещи" за нашето здраве ме убедете, че ваксините ни пазят, че са полезни и ей такива глупости! :)

5

Евроатлантик

преди 9 години

Хората боледуват, защото комунистите за 45 години руска окупация съсипаха здравеопазването. Преди 1944 година преди руската окупация България имаше едно от най-добрите здравеопазвания Европа и туберколозата беше непозната, но комунистите съсипаха икономиката и здравеопазването и изнесоха богатствата на България в Русия. Сега Брюксел и Вашингтон наливат милиарди в България да ни спасяват и да живеем добре, ако не са те щяхме да живеем мизерно като руснаците.