42

Загрижен

преди 9 години

Та по повод глобите!Миналата седмица ми се наложи да пътувам до Шумен,естествено бях спрял на тротоар.На 50 м. от мястото,където бях паркирал имаше две кооперации на по 4 етажа.Та зад тези блокчета имаше заградено повече от 1 декар място само за тези кооперации.И да искаш няма как да паркираш.Вярвам случаите не са един или два.Къде са общинарите в такива случаи?

41

Факт

преди 9 години

Много мога да напиша за паркирането, но няма как да го направя. Само ще отбележа, че по въпроса за паркирането се ширят грозни манипулации, които за съжаление се възприемат безрезервно от много хора, особено от тези, които нямат коли и ет проявяват някаква животинска злоба - глобявяйте, както те са без коли, така и другите да нямат и т.н. Особено безмислено е тяхното разсъждение за екологията - на практика по-голямото замърсяването е в резултат на техните "екологични" искания, но те са убедени,

40

ИМА РЕШЕНИЕ

преди 9 години

РЕШЕНИЕ ИМА. ПРОСТО Е ВСЕКИ ГО ЗНАЕ.ТО Е ОРГАНИТЕ ПО КОНТРОЛА ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА. НО АКО СА ИСКТАЛИ И МОГЛИ, ТО ДОСЕГА ДА СА Я ПОЧНАЛИ ПОНЕ. ФАКТЪТ, ЧЕ НЕ МОГАТ И НЕ ЖЕЛАЯТ ПОКАЗВА, ЧЕ И ДЕСЕТОРНИ ДА СА ГЛОБИТЕ, ПРОБЛЕМЪТ ЩЕ СИ ОСТАНЕ.

39

Кон

преди 9 години

Точно хората, предложили повишение на глобата за неправилно паркиране, са длъжни да обяснят, как да паркираме така че да не нарушаваме. По-точно - къде? Казах вече, тази глоба е рекет от страна на общинските власти, които оставят шофьорите без избор - няма как да не си в нарушение. И чии интереси защитава такава глоба?

38

Анонимен

преди 9 години

TAKA E ZASHTOTO SE NAPALNI S PROSTI SELQNDURI.

37

Бургас

преди 9 години

В Бургас не се паркира по тротоари и в градинки... Паяците не спират и хората се научиха. Лесно е. ТРЯБВА ДА БРЪКНЕШ В ДЖОБА НА ПРОСТАКА ЗА ДА СПАЗВА ПРАВИЛАТА

36

колио до Софиянци

преди 9 години

Отдавна се чудих кои е измислил топлата вода но днес разбрах Софянец кореняк по римско време.Проблема ви празни дьрвени глави не са хората от други населени места а тьпото градоустроиство на Софя просо сгадите в кварталите са сбухани една в друга а между отделните квартали празен кьр.Но такае да сабереш 10 села да бутнеш кьщите да построиш блокове слагш табела град и получаваш София,а довчерашните банкянски каруцари прекрояват Виенската ковенция.

35

Анонимен

преди 9 години

До az 13Аз пък мога да ти кажа, че хората, които не са родом от София много по-често закопуват / наемат паркоместа, отколкото 'кореняците'.Не ми говори за данъл селянин, щото *** са навсякъде, дори и у вас.

34

Анонимен

преди 9 години

Аз се чудя как могат да си копуват по 2 коли, а не могат да си купят паркоместа, където да ги паркират - абсурдно е.Значи като не му изнася, блългарина е беден и няма пари, но иначе може да си позволи по 2 коли.

33

до 37

преди 9 години

Колкото и парите от синя и зелена зона отиват за ремонт и подръжка. Така и тези пари ще потънат някъде.

32

Анонимен

преди 9 години

Значи системата е проста. Измисля се едно име, например *** Василева, прави се фалшива снимка на фотошоп която е много малка едва няколко пиксела, за да не може да се види истински, а само да седи и създава впечатление, че лицето е истинско и съществува. Другото е просто - започва се антируска, проевропейска и проамериканска пропаганда от името на същото това измислено лице и...о балъци хващайте се!Намерете нещо за *** Василева в интернет пространството, потърсете и ще намерите НИЩО. НИЩО!

31

Анонимен

преди 9 години

Като чета коментарите стигам до 3 извода писани са от стажанти в общината, от обикновени откровени слабо умници или от комплексирани *** дето си дават всички пари за билетче за рейса защото нямат 500 лв. за кола. Жалка работа, а че общинарите са игиоти и издават строителни разрешителни без грам мисъл е друг въпрос.

30

Анонимен

преди 9 години

Никой не е против паркирането само че може на пазарен принцип. Примерно 200-300 лева на месец за блока и там където има повече коли 500-600 лева на месец, В центъра 1000-2000 лева на месец или повече според търсенето. Ако е скъпо може да си купи гараж или да иде на село или с метрото. Парите ще се използват за ремонт на улиците и блоковите площадки.

29

Анонимен

преди 9 години

"Наредба от 2004 г. задължава при строежа на нови жилищни сгради да се осигурява по 1 паркомясто на всеки апартамент." Е при нас пък като има повече парко места и какво? Стоят парзни, никой не иска да даде 3000EUR, след като може безплатно да си паркира пред входа и да пречи на всички останали.*** си е *** и това!Съгласна съм и 500лв да е глобата, но да има и събираемост

28

Анонимен

преди 9 години

Егати калните, разбити и зле закърпени улици и тротоари в това видео. Щеше да е смешно ако такива улици бяха единици, а то половината са такива, та си е не смешно, а трагедия. Адски жалката пътна инфраструктура имаме. Помня една световна статистика, според която бяхме на около 134 място по качество на пътната инфраструктура. Това ни поставя дори след много африкански, азиатски и латино американски държави.

27

Неделя

преди 9 години

По една кола на апартамент е някакво много социалистическо мислене. Миниум две за настоящия живот и стандарт, а ако с поглед в бъдещето трябва да са три.

26

Анонимен

преди 9 години

Картофената принцеса и сие сега се сетиха за паркирането. Какво дрема тази послушница на Рапона толкова време и не създаде план за организация на паркирането? Нека се заплаща с нормална сума за паркирането за да се поддържа паркинга. Има безкрайно много кални места които могат да се асфалтират, разчертаят и залесят с подходящи дървета и храсти. Колко блока се построиха без парко места? Кой разрешаваше това???

25

до 28

преди 9 години

*** василева не е фиктивна. лелката е от бургас...

24

Анонимен

преди 9 години

Само солидни глоби ще оправят българина! Друго решение е да не разрешават закупуването на нови коли,ако няма гараж или парко-место в София,както е в Хонг-конг!

23

Фен

преди 9 години

До AnonimenТи несъществуващ ли си ? :3