37

Анонимен

преди 9 години

ееее те и руснаците се научиха да продават като западняците, що се сърдят, само едните ли да обират, ми как е с петрола, да разбият монопола и там

36

Дани

преди 9 години

Да спират газта. Няма газ, няма господстващо положение, няма проблеми.

35

анонимен

преди 9 години

До до 28 ТЕ И СЕГА ,,З,ЛИВАТ ,,СГАЗ И НЕФТ САМО ЧЕ ОТКРАДНАТ ОТ ИРАК И ЛИБИЯ НО ВРЕМЕТО ИМ ИЗТИЧА

34

Анонимен

преди 9 години

Има два американски терминала за втечнен газ в Полша. Хърватия също строи терминал за втечнен газ. За незапознатите, капацитета на единия от вече действащите газови терминали в Полша е 6 млрд.куб.м годишно. Нашата родина годишно внося около 3млрд.куб.м природен газ.Именно зарадито тези газови терминали Украйна плаща на Газпром два пъти по-малко от нашата страна. Имат алтернатива хората, а ние по всякакъв начин саботираме връзките с Гърция, Турция и Румъния откъдето бихме получили газ.

33

Пешко

преди 9 години

До 9К51този договор, доколкото ми е известно, предполага китай е изгради инфраструктура до границата с Русия, а Русия - до тази с Китай. Инвестицията на Китай е повече от два пъти по-малка и топката е в полето на Русия.

32

Пешко

преди 9 години

До брейименно това казвам и аз - необходимо е много неща да влязат в сметката.

31

Анонимен

преди 9 години

39-ти,цялата информация я има в мрежата

30

ТОДОР ХРИСТОВ

преди 9 години

До: ,,Ушанките не разбират че времето им изтича.ЧИЧО САМ пак ще им изяде главата...''МНОООГО КАНДИДАТЗАВОЕВАТЕЛИ НА СВЕТАЯ РУС са си мислили като теб и всичките без изключение са свършили безславно.НЕ СЕ Е РОДИЛ още този който да победи на полесражението славната руска армия затова със помоща на 5-тата колона продажна опозиция се опитват да я разрушат отвътре но сам виждаш, опитите им са обречени на провал абесните западни кучета да се пенят и лаят каквото и колкото искат!ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ!

29

Анонимен

преди 9 години

До 9К51Договор няма има меморандум подписан,също като меморандума който подписаха с Гърция...

28

Анонимен

преди 9 години

Стига са напъвахте ***,има терминал за втечнен газ в Литва.

27

Анонимен

преди 9 години

Европейското Законодателство в Третия енергиен пакет не позволяваше "Северен Поток" да бъде построен.ЕК направи изключение в Европейското антимонополно право за Втория енергиен пакет за да бъде построен "Северен Поток" доставящ 55 млрд кум. м. руски газ основно на Германия,Франция,Дания,Холандия.След като беше завършен "Северен Поток" и вече съществуващия правен прецедент "антимонополно изключение за "Северен Поток"" ЕК проявява "енергиен диверсификационен шовинизъм" спрямо Югоизточен ЕС.

26

9К51

преди 9 години

Пешко, явно не следиш събитията ... Русия и Китай имат сключен договор за 400 млрд. долара за доставка на газ за "поднебесната"! така, че не руснаците а ние само разтягаме локуми и нищо не вършим ... спомняш ли си какви ги ръсиха *** на Костов за "Син потокок", газопровода за Турция по дъното на Черно море ... нямали пари, няма ли техниката и т.н. икакво се оказа газапровода работи 10 г. вече и работи перфектно ..

25

Анонимен

преди 9 години

Украйна вече получава американски газ през терминалите в Полша и Литва. Печалбите на Газпром се топят като снега през април. Единственото нещо което измисли режима в кремъл е да нахлуе в Украйна и да избива деца, жени и голобради новобранци.

24

Пешко

преди 9 години

До до 26 и ПешкоПОдозирам, че изразът "в кофа за ***" е използван метафорично с цел да каже, че транспортирането или съхраняването на втечнен газ е далеч по-лесно. Пак да кажа - в западна европа вече има бензиностанции, които предлагат зареждане на втечнен газ - съхранява се в огромни резервоари, с пет пъти по-голям обем от газрезервоарите на газова фаза. След някоя и друга година като нищо и тук ще стане така

23

до 29

преди 9 години

Преди да изказваш "екпертни" мнения, вземи и прочети малко за LNG и тогава и се изказвай. Аман от русофилски капацитети.

22

ТОДОР ХРИСТОВ

преди 9 години

EK e най-добре да се самоглоби защото са допуснали монопола на ,,ГАЗПРОМ''!Тъй де, нали медалът винаги има две страни?ОСВЕН ТОВА както някои от коментиращите справедливо са отбелязали преди мен- ,,защо ЕС не си внесе по-евтин газ от другаде а прави само агитации и кухи проекти а газ йок?''ПОРЕДНАТА провокация срещу РУСИЯ но бъдете 100% сигурни че резултатът ще е абсолютно както досегашните-евробюргерите ще бъдат шамаросани и по двете бузи от МОСКВА!А ЕС към 2030г. на 70% ще зависи от руски газ.

21

до 28

преди 9 години

Проблема с американския газ и петрол е, че все още не е отменена забраната за износ на тези суровини от САЩ действаща от 40 години. Вероятно още това лято ще бъдат направени нужните законови промени и тогава ти гарантирам, че пазарите в Европа ще бъдат наводнени с газ и нефт от Америка, както направиха с американските въглища през последните 3-4 години залели пазарите в Европа.

20

Анонимен

преди 9 години

Още когато нахлуха в Украйна фашагите, в Америка се заговори за доставки на втечнен газ в Европа. За това ще са нужни 2-3 години. Е, една година мина, 6 терминала за втечнен газ се строят на източното крайбрежие. Въпрос на малко време е Газпром да лапне хурката...

19

Пешко

преди 9 години

До ЕС солидарностСеверен поток има някои клаузи извън третия енергиен пакет - нарича се дерогация, но като концепция и изпълнение изцяло влиза в третия енергиен пакет - така например може и газ не само от газпром да минава през тръбите

18

Пешко

преди 9 години

До брейпри добив от дълбочина до 2-2,5 км шистовият газ е почти с 50% по-евтин от този, добит конвенционално. Съответно оттук насетне има значение увеличава ли се дълбочината, какви са залежите и т.н. Т.е. сметката далеч не е толкова проста като 1+1. НЯкои компании фалират, защото не издържат на динамиката, други са инвестирали прекалено късно или заради грешни разчети. Затова и се отказаха от Полша - за момента не е рентабилно