37

ивна иванов

преди 8 години

като ви слушам глупостите и как заштитавате бакшишите.Да ви кажа колко плашттат такситата ништо само на фирми фантоми работат господа знаешти

36

От чужбина

преди 9 години

Не ви трябва UBER, защото парите които им платите отиват в Америка. И понеже фирмата е ОГРОМНА, собственост на Голдман Сакс, те имат подразделения в много страни по света и изсмукват пари от света. Всеки ползвал такси-услугата им някъде по света си плаща на Америка. Дори возенето да ви е малко по-скъпо е по-добре да платите на човек или фирма които са в България. Така вашите пари остават в България, харчат се отново в България.

35

От чужбина

преди 9 години

UBER. Вижте чия собственост е! Ако не ме лъже паметта е на Голдман Сакс, една от огромните банки виновна за Световната финансова криза. Чрез тази платформа са спечелили вече милиарди от Америка и Европа, а вероятно и от Азия. Всички тези пари отиват в Америка, там където е собственика. Така всеки който ползва някога някъде такси по света ... си плаща на Америка. Понеже в Европа вече "поолекнаха", възхода им спря, сега са се насочили към по-слабите пазари, такива като България, Румъния.

34

фйфйю

преди 9 години

Супер много ме дразни как, 99 процента от всички бакшиши, преминават светофара и изчакват вътре в кръстовището да светне зелено. Това, според закона, се смята за преминаване на червено. Как те може да не се съобразяват със закона, а изискват това от други. Разликата между тях и тази фирма е в това, че такситата с това си изкарват хляба, докато потребителите от убер, просто си делят пътя. Ако някой започне по цял ден да приема поръчки, по този начин, съм съгласен, че трябва да си изкара лиценз.

33

Анонимен

преди 9 години

До вещ читателПроблема е че вече дори ни научиха да мислим като бюрократи. Ние сме държавата с най много разрешителни режими. И кво става когато примерно автобус се запали на магистралата и загинат хора - НЯМА ВИНОВНИ. Е каква е ползата от всичките тия агенции които уж контролират нещо - НИКАКВА, това са хрантутници и сега се появява услуга при която хората са независими от компании майки и държавни агенции и веднага забрана. Не знаех и че плащането с превод е по не сигурно от плащането кеш.

32

гойк0

преди 9 години

Аз досега не съм чувал бакшиш да каже нещо позитивно - само реват и се оплакват. Но няма и какво друго да се очаква от материал, научен само да краде.

31

vesko02

преди 9 години

Страхотни сме българите,направихме от комунизъм и капитализъм едно цяло

30

вещ читател

преди 9 години

Uber е чудесен пример за нелоялна конкуренция. Същото е като да продаваш дини, скупчени на поляна, и да се конкурираш с някой, който ги продава в магазин с всичката му безумна документация, такси, данъци и институционални проверки. Да ги има на пазара, но да са поставени в равни условия с таксиметровите фирми - касови апарати, задължителен цвят на автомобила, разрешителни за шофьорите и пр. Алтернативата е да либерализират таксиметровите услуги. И не, не съм бакшиш. :)

29

Чорбаджия

преди 9 години

До 1Мунче, аз от години не съм попадал на *** коли и шофьори. Обаче, не ползвам трите най- популярни фирми. Само при тях има свинщини, но е йофтинко и затова простолюдието само тях ползвате. Като искате йофтинко, ще си траете. Юбер не са по джоба на обикновения българин, който иска хем да е на аванта, хем да е луксозно.

28

Анонимен

преди 9 години

Айде пак таксиджията 32 се обажда - много по-голяма е вероятността някой освирепял жълтуряк да те отвлече, като гледам какви луди карат такситата.

27

Анонимен

преди 9 години

И на всеки *** който е твърдо за Убер, му пожелавам да го прегази някой от тия *** дето карат в Убер в момента.

26

читател

преди 9 години

бучете си колкото си щете, докато има Uber, законно или не, няма да стъпя в жълта каруца... Просто е нали

25

До 32

преди 9 години

Напротив, не плащат абсолютно никакви данъци в момента. Също и хората които се возят в подобни коли нямат застраховка, може да бъдат отвлечени и прочие.

24

Анонимен

преди 9 години

До 23Не си прав изобщо! Ползвах вече няколко пъти и все спретнати хора шофират, с добре поддържани коли. А при таксиджиите мирише на бензин и цигари, карат като *** и се правят на богове. Е какво искат тогава? Да предоставят нормална услуга със сносни коли и да бъдат конкуренция на убер. Демокрация сме и по-добрият трябва да победи. Не може изкуствено да се поддържат жълтурковците. А общината да вземе денонощен градски транспорт да направи, за да унищожи монопола на жълтите през нощта.

23

Анонимен

преди 9 години

намаляват задръстванията? как по-точно като хората се возят в коли вместо в метрото. Да се махат!

22

Анонимен

преди 9 години

Ква е тая глупост, че шофьорите в Юбер не плащат данъци? Плащат разбира се! Плащат си подоходния данък, плащат ДДс и акциз, плащат си осигуровките, плащат си пътния данък!

21

1

преди 9 години

Голяма част от бакшишите сами си гонят клиентите с мръсни и миришещи коли, те самите са некъпани и миришат зле, пушат, без да се съобразяват. Случвало ми се е преди да извикам такси сутрин, за да заведа детето на градина, и през това време бакшиша си пуши и не му дреме, че детето диша мръсния въздух и доре дрехите му ще се вмиришат на евтините му цигари. Затова се радвам, че има алтернатива на това безобразие и подкрепям развитието на тази инициатива. Бакшишите сами са си виновни за положението.

20

Психиатър

преди 9 години

До Стефан д-р ЧолаковСтефчо, отдавна се знае какъв ти е проблема, но науката все още е безсилна.

19

Стефан д-р Чолаков

преди 9 години

Я, какви чудеса !Статия за Юбер и под нея - десетки коментати от "Анонимен", очевидно писани от бакшиш или от натирен по спешност служител на таксиметрова компания със задача да натроли коментарите под статията :)Разбира се - изказа, синтаксиса и правописа на бакшишо-трола лъхат на типичните за тази гилдия неграмотност, пошлост и скудоумие. Но поне, братя и сестри, името на Юбер ги е накарало да пишат в уеб сайт ! Да пишат, представете си !Чудеса, чудеса, 21и век, напредък и т.н.:)

18

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 14Тези които си пътуват с коли до работата и обратно ще продължат да пътуват с коли.Нали ги гледам всеки ден по Цариградско - задръстването започва от Алея Яворов и стига до 7-и км и във всяка кола по един човек.Във всички случаи е по-добре ако има вариант за такова комбинирано пътуване при което в един автомобил да са повече хора. Не напразно в САЩ има ленти на магистралите в които можеш да караш само ако сте над двама човека в колата и така да се придвижиш по-бързо от другите.