46

be_free

преди 9 години

Лиценза за таксиметрови услуги не е само в полза на държава, да смуче пари, но и за самите таксиметрови шофйори, защото ако няма лиценз, не сте длъжни да му плащате. Така, че с ъбър можете да се возите безплатно, те нямат лиценз, така че не могат да ви осъдят, че не сте си платили, защото те не извършват уж таксиметрови услуги.

45

be_free

преди 9 години

Защо никой не плюе срещу най мошенническата таксиметрова компания Убер?

44

Rumen

преди 9 години

КЗК по традиция бездейства. Вместо да погне бензиностанциите за КАРТЕЛ тя гони тези които няма как да хване.

43

Анонимен

преди 9 години

явно някой е получил рушветчеее, щом най мързеливата, бездействаща и ненужна комисия се е размърдала...!

42

Анонимен

преди 9 години

а кзк защо не се самосезира и започне разследване за картел всички бензиностанции, защото навсякъде цената е една и съща и много висока?! какво пречи, че някой ще даде левчето на частно лице, вместо на бакшиш?!

41

Анонимен

преди 9 години

На такси съм се кавала преди 5 години. Къде е държавага, да пита защо? Страх ме е, съмнителни шофьори, със съмнителна хигиена, мръсни коли, мирише на цигари, лъжат в сметката....е стига толкова. Убер ги има по света, гениална идея - факт, има рискове, няма данъци. ...но са успешни.

40

Анонимен

преди 9 години

До от Сидни Ав$$тралияДоста *** логика, шофьорите на таксита да не би да не катастрофират ??? Поне в България не съм чул таксиметрова компания да носи отговорност за катастрофите на шофьорите си, защо с убер да е по различно

39

Калина

преди 9 години

Московски нЕма как да натопи човката, затпва е цялата дандания!

38

Анонимен

преди 9 години

Много мъка има в тая държава, значи таксиджиите мамят, не издават касови бонове, никога нямат дребни (поне според мене бакшиша не е задължителен), голяма част от колите са трагични, много от шофьорите са тотално неграмотни - обаче видиш ли според държавата трябва да забраним убер. Таксиметровите компании отдавна са лизингови компании, освен това за всички е ясно, че между тях има картелно споразумение , но тях държавата не ги закача. Да сте чули за някой съден за измама с помпа таксиджия ???

37

тони

преди 9 години

Брей, как бързо се задействаха! Даже самата община пуснала писмо до КЗП! Предлагам да направят една анкета колко клиенти на Юбер са били недоволни от услугата и колко клиенти на жълтите таксита са били недоволни, да видим неудобната истина!

36

Анонимен

преди 9 години

Ще баннат услугата и тук, пък тогава като сте прекалено "изискани" да се возите в бакшиши и автобуси- ще се движите само с кракомобила.

35

Анонимен

преди 9 години

Решение за Uber ще се вземе на европейско ниво. И тогава американските лобисти на Uber ще издухат нашите дребни таксиджийски лобисти, а решенията на Европейската комисия са задължителни за всички в ЕС. И това ще стане, защото целта е да ни следят директно американците( което е доста по-безопасно ако си местен), вместо "Маргина, Бойко и другите". Можете да забавите, но не и да спрете прогреса, господа! Купонът е към своя край. Да, вече дори за вас.

34

АЗ

преди 9 години

Е КОЙ ДА ПОГНАТ ФИРМИТЕ НА БАРЕТКАТА АЛЕКСЕЙЧО..ЧОФЬОРИ ДИЛЪРИ НА ДРОГА И ***..ТЕ И КАСКАТА НА ДАРТ ВЕЙДЪР МОГАТ ДА ТИ ДОСТАВЯТ..Е МАЛКО ЗАПИСВАТ ЗА КОЙ АДРЕС КАКВО СЕ НОСИ...НО ПЪК ХРАНЯТ ЕДИН КУП *** В ПАРЛАМЕНТА И СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА ДА НЕ ГОВОРИМ КОЛКО МИЛИЦИОНЕРИ..ПОЛОВИНАТА БЕЗ КНИЖКИ ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДИПЛОМИ..

33

варненьец

преди 9 години

До до Сидниа защо не ревете срещу двойното счетоводство на бакшишите в България? Те не внасят пари в хазната, но на никой не му прави впечатление

32

до Сидни

преди 9 години

Ами аз им обяснявам, че в повечето западни държави текат дела срещу убер и компанията масово бива гонена от тях, а наш'те форумни специалисти са готови да прегърнат тези мошеници и да защитават източването на пари от държавата.

31

gtf

преди 9 години

ми щом проблема е в заплащането - uber може да въведе практика подобно на нашите болници (допреди време), т.е. преди да се качиш в колата правиш доброволно дарение... Няма за държавата - за тва ревът, че нема левчета под масата за калинките спуснати на хранилка. Големите хранителни вериги също са крадци и нелоялна конкуренция, ама си снасят и никой не ги закача, подобно на енергоразпределителните дружества и много други ...

30

Онуфри

преди 9 години

Че на кой му трябват в Чалгария нормални хора, които с нови коли, без лъжи и "помпи" да возят раята срещу културно разплащане "без ресто" и най-вече без да питат разни *** изживяващи се за кметици дали да вършат една полезна услуга на хората или не.

29

Анонимен

преди 9 години

Оставка.

28

Анонимен

преди 9 години

Маршрутки, СКГТ и таксита фалират.

27

Прости истини

преди 9 години

Всичко от което алчната държава и миризливия чиновник нямат далавера трябва да бъде забранено. Убийте всяка добра и полезна за хората инициатива заради ненаситните си тумбаци! Колко данъци събирате от мазната *** от бакшиши, че сте се замислили дали интернет разплащанията на UBER ще ощетяват бюджета. Тези плащания са най-прозрачни, сигурни и проследими. Явно трябва да се защитава мръсния бакшиш, който ви "помпа" сметката или ви кара за 50 лева без апарат летище-център.