42

Гневна

преди 9 години

Безобразно изказване на компрометирания човек Рашидов! Командировъчните, пътните и хотелът не са заплата, а дори в Библията е казано: "Работникът заслужава заплатата си." Явно герберистите и поддръжниците им смятат, че щом транспортират и осигурят преспиване робите трябва да работят безплатно!

41

еретика

преди 9 години

Кой е Вежди Рашидов може да сте забравили аз имам приказка Аз не помня аз не забравям та за Веждито не помня датата но в Мултигруп му прануваха рожденият ден По добре мулта от колкото *** гледах го по телевизията но даси дойдем на думата за мен Веждито е един хулиган В центъра на София той ботуряса полицай за това че му направи забележка и той е министър на културата за това е итакава културата сега в България като знаем колко културе Бойко Борисов

40

Данаил

преди 9 години

За това че един православен хор петни името на йоан Кукузел като пее в католически-еретически храм , трябва всички да ги уволнят!!!Тези хора въобще не осъзнават какво правят! За тях всичко са турнета по кабарета! Утре ще пеят и в "Мулен Руж" ако има кой да им плати хонорарите!!!СРАМ и позор за нашите светци и мъченици за вярата!

39

Иван

преди 9 години

Трябва да се стои в България за престижа да се работи на такава позиция и да се ядат мухи, ако ще и да са Парижки!!!

38

az tam

преди 9 години

35 евро са командировъчните за Париж, 12 лева май са за София. Да обядваш между острова и Нотр Дам е екстра за японски туристи. И други сме ходили там и то без никой да ни дава държавни пари, та си правиш сметката . Съвсем спокойно можеш да се наядеш и то добре за 15 евро, малко по-встрани в Латинския квартал примерно ( те там студентите и българчетата все са на 35 евро командировъчни като че). А който му е малко да не ходи. А не да врещи като се върне.

37

Анонимен

преди 9 години

Тук не става дума само за пари.Опростявате думите на Георги Петров.Омаловажавате ги.Сблъскваме се с недостойни модели на институции,които се опитват да ни заблуждават, опитват се да се вмъкнат в културни модели,които не са им по мярка.Отправят ни полуистини или отявлени лъжи предназначени да ни държат в психическа и духовна зависимост.Казано по Ботевски"патриот е душа дава за наука и свободано не свойта душа брате ,а душата на народа"

36

qwer

преди 9 години

35 евро въобще няма да стигнат в Париж за закуска обяд и вечеря, това е една от най-скъпите столици в света и да дадеш на хора които участват в представянето на Бг тези мизерни 35 евро е престъпление, тези участници с хора са също толкова важни колкото и Борисов например който предполагам не е на 35 евро и не се храни с повече храна от тях ! Аз имам тук приятел в Испания който на ден получава 60 евро командировъчни за храна, а е само един обикновен работник !!

35

Анонимен

преди 9 години

До блаАз съм сигурен че в Париж има места, накоито и 1000 евро няма да ти стигнат за вечеря, но това не означаав че командировъчните следва да са по 1000 евро

34

Счетоводител

преди 9 години

До блаПич само че пропускаш факта, че въпросните 35 евро са т.н. дневни пари при командировка, освен тях в случай че ведомството не е осигурило хотел за тяхна сметка се полагат и по 130 евро "квартирни пари" или разходи за хотел по фактурирана стойност, и обикновенно при тия командировки се ползва хотел с настаняване HB/закуска и вечеря/ или FB/ закуска, оябд и вечеря/. Има си наредба за командировките в чужбина, никое ведомство, няма да изплати суми над посочените в наредабата

33

Анонимен

преди 9 години

NA EDNA SELIANKA-BABICKATA S PANTOFI 1500 LV. I TO DA SI PREDSTAVIALA KNIGATA,T.E ZACASTNI NUGDI S DARGAVNI PARI,A ZA KLETITE HORA 35 EVRO.TOVA E GERB I SELSKIAT UPRAVITEL NA KULTURATA.

32

Niki

преди 9 години

В тази държава ако си буден човек вместо да те стимулират гадовете те смачкват.На Бойко мутрата само манджата му е в пъти повече,като гледам как се е усвинил.

31

az tam

преди 9 години

И какъв ГЕРБ, какъв Рашидов. При Станишев са били двойни командировъчните, като че ли. Вече това не е политика, до един управляващата прислойка действа като мафия в неин интерес. Отклоняване на вниманието - сега тия виновни, после пък троловете по другия плюят.

30

az tam

преди 9 години

При условие, че пътните, нощувките и закуската са осигурени 35 евро е що годе прилична сума да обядваш и вечеряш. Че заплатите са обидно ниски е съвсем друга тема.

29

Анонимен

преди 9 години

Има си наредба за командировките, там точно са си написани парите които се полагат при командировка, както и разходите, които се покриват /хотел, трнаспорт..../, и тия неща са му били написани преди това, още в заповедта за командировка, ако не са му изнасяли е можел да откаже командировката, невиждам за какво мрънка и плюе сега

28

славянин

преди 9 години

Я някой от пишещите тук ГРОБ-арчета да ми каже имало ли е някога по-голям *** за министър на културата от сегашният примитив-потурнак с който те толкова се гордеят!?

27

славянин

преди 9 години

Гарантирано от ГРОБ!

26

Анонимен

преди 9 години

освен 35 евро със сигурност им е платен и хотела, а като знам какви са тарикати, със сигурност са ползавли хотел където в цената на нущувката е включена закуска и вечеря, така че да не се правят толкова на обидени

25

Каруцар

преди 9 години

До АнонименТочно така, да назначат някой който нито псува, нито може да пее. Както обикновено. Само да може да краде и да мълчи, да краде и да мълчи, да краде и да мълчи.Сериозно. В трудовия договор на хориста е написано, че трябва да пее. Нищо не пише вярвам за Фейсбук. Има държавни длъжности в САЩ, при които има условия за поведение в социалните мрежи. Това са длъжности от значение за отбраната и сигурността. Питам - Защо Рашид се прави на полицай в Бг и защо нарушава трудовото право?

24

наблюдател

преди 9 години

Явно повечето не разбират проблема, законът е спазен, но проблемът е екзистенциален. Хористът не е *** да ходи на аванта до Париж, той ще изнася концерт. Ощетена е личността на човека, до кога ще разсъждавате за келепира. Бай *** в случая е друг!

23

Анонимен

преди 9 години

Обичам родината си България но съм горд че не давам нито една стотинка на държавата България-във феодално-комунистическа България нямам намерение да бъда благотворително дружество и да спонсорирам крадците по върховете на държавата...