24

Факт

преди 9 години

В София от 25 години в общината се работи по модела Мафиянски. Затова нещата не отиват към по-добро, а към по-лошо. Наскоро ходих до един от комплексите на София, където живях до преди десетина години. Нищо не е пипнато - дупките по улиците са страшни, тротоарите са разбити и почти ги няма. Беше валяло, но канализацията хич я няма и трябва да минаваш през локвите, а не беше чак така преди десетина години. На това ГЕРБ, Фандъкова и Борисов му викат голям успех.

23

Анонимен

преди 9 години

Докато се гласува за ГЕРБ и Сините, все така ще ни скубят.

22

???

преди 9 години

Два милиона за два емсеца, т.е. по около милион на месец, за една година - 12 милиона. Къде отиват тези пари? Защо нищо не се прави с години по повечето улици и тротоари на София? Защо там където уж се прави нещо, след месец-два или най-много след година пак трябва да се ремонтира? Май това е защото все се гласува за едни и същи и на тях не им пука - сигурни са, че оФцете в София пак ще ги преизберат. Отделно всяко едно огранчиение в паркирането оскъпява придвижването през/около съответния район

21

Анонимен

преди 9 години

Въпроса е от тези 2 милиона колко отиват за града и колко в частни джобове?Като гледам улиците и тротоарите по местата където има синя зона са в плачевно състояние така че сещайте се сами!

20

Бостан е жив и помни

преди 9 години

Другарю , в посмешище превърнаха България тройната банда БСП-ДПС-Атака . Станишев , Орешарски , Местан , Сидеров са най мразените политици в България и в Европа .

19

Анонимен

преди 9 години

Ами като те е срам отивай в Северна Корея. Там са на мода червените *** .

18

стар софиянец

преди 9 години

Факта е че има коментари значи нещо в София се прави и то е за добро . Вече 25 години никой в София не гласува за БСП и това е най доброто . Управлението на Борисов и Фандъкова превърнаха София в модерен и Европейски град . Винаги е имало недоволни и това ще продължи , важното е да вървим напред и без БСП .

17

Анонимен

преди 9 години

До до 13Не, не съм от общината, но оценявам ,че все пак нещо се случва, за разлика от безвремието при Софиянски. Да, зад двореца няма пейки, но предполагам ,че е въпрос на време отново там да има пейки по цялата алея. Да, не ми харесва асфалт в градина, но е по-добре от това, което беше. Казах ,че естетиката е спорна, в някои случаи и качеството, но въпросът беше дали се харчат парите от зоните по предназначение... И сега започват коментарите, свързани с приятелските фирми :)

16

до 13

преди 9 години

Господине, Вие да не сте от Общината??? Градската градина е зле, новите дървета все не се хващат, чешмичката не работи, за да се прави оборот на кафенетата, няма тоалетна. Градинката зад Двореца /Царската градина/ е ремонтирана от слепи и куци. Асфалтът е като на улица, няма нито една пейка, отрязаха дървета, без да се засадят нови, поливната система стърчи, няма нова пръст, трева няма и да поникне, закото всичко е покрито с някакви камъни, страничните подпорни стени (червените) са пред разпад.

15

Анонимен

преди 9 години

До АнонименДа, някои неща се направиха, вярно е. Ама няма как да ти приложа снимка да видиш какво се казва улица в зелена зона! И хората на това нещо, по случайност наречено улица, си плащат винетките за да паркират. Да, оправили са няколко неща, ама ако знаеш още колко много има за оправяне... а и всичко изброено от теб, така го "оправиха", че сега трябва да се ремонтира пак.

14

Анонимен

преди 9 години

Така де, по отчет и рапортуване всичкото ни е ОК, даже и повече. Благодарение на "тоя, ония и Митко вратарчето". Само дето вече не мога да паркирам пред дома си по никое време на денонощието - места на паркинга няма и няма. И докато донякъде мога да разбера собствениците на паркираните през деня автомобили с регистрации М, ВР, ВН, РК, КН и СО, все още не успявам да се справя с логиката да си зарежеш колата със седмици на нечии чужд паркинг. Обикновено напряко, за да заеме поне 2 паркоместа.

13

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 11Да, забелязал съм - повечето тротоари в община Триадица са съвсем нови. Ако искаш ще изброявам улици. Някои паркови пространства са изцяло ремонтирани - Градската градина, градината зад двореца, Докторска, градините пред и зад библиотеката. Женският пазар е нов, прави се последен участък на Витошка(спорно дали естетически издържан), нов Лъвов мост - и всичко това за една година. Така или иначе черногледството ни е нелечимо и няма да мога да ви оборя :)

12

Баце

преди 9 години

Тези пари според мен са за два дни не за месеци !

11

Анонимен

преди 9 години

А някой да е забелязал с тия пари да са направили нещо? Да са ремонтирали улици, например? Или да са построили паркинги? Не, нали. Така, че ние сме платили, ама някой е откраднал близо 2 млн. от синята зона. Ами зелената? И от там сигурно са събрали доста... а улиците като след бомбардировка! Дупка до дупка!

10

Реалист

преди 9 години

До 5 Синя зона?А ние местните в синята зона какво предимство имаме пред неместните? Плащаме си годишен абонамент от 150лв. и не мрънкаме, че нямаме осигурено място срещу тази такса. Все пак е център и така е и по света.Според мен той трябва да бъде максимално освободен от движение и от паркирали коли.По тази причина и правото на паркиране на живущите в синята зона трябва да бъде ограничено само до един автомобил.В големите европейски столици,центърът дори е зона,забранена за паркиране.

9

магив

преди 9 години

Пак гласуваите за сополанка и крадливия архитект.Много хора казват,а за кого да гласувам и години наред си вървят по калните и прашни улици,някъде без осветление и тротоари.Робски народ сме си и това е.

8

без отчет

преди 9 години

Защо общината не се отчита, къде отиват парите от зоните за паркиране? Или те са без отчетни?

7

да да

преди 9 години

И от толкова пари от платеното паркиране - нито един паркинг, няма подобрение за начина на паркиране - само пълнене на партийната касичка.

6

???

преди 9 години

Приходите на ГЕРБ от Синята зона били около 2 милиона, но разходите на хората заради тази Синя зона вероятно са над 20 милиона. Въпросът е кой за кого работи? Общината на ГЕРБ, за себе си ли или за хората?

5

Синя зона?

преди 9 години

Синя зона не винаги означава че е платена. Синя идва от синият кръг за отчитане началото на паркиране. У нас както винаги това е побългарено. По кварталите също трябва да има правила за паркиране, т.е. местните да имат предимство.