16

Каручка

преди 9 години

До АнонименТова са химични съединения с еднакъв качествен и количествен състав, но атомите в него разположени по различен начин ( водеща е карбоксилната група и според това от ляво или от дясно се намира на двойната връзка се казва цис- или транс- изомерия). Това води до различни реакции, респективно различни физични свойства,а от тук и до различно усвояване от организма. ...другото е в учебника по Химия за 9-ти клас

15

Анонимен

преди 9 години

Ей пич, какви са тези транс и цис изомери; би ли обяснил по-просто.

14

Анонимен

преди 9 години

Не ги слушайте - удрям 100 грама ракия сутрин на гладно, после една дебела филия хляб със свинска мас, на обяд една шкембе чорба с чесън, тройка кебапчета с биричка, за вечеря фасул със свинско и 2 литра червено вино. Така ще живея 100 години.

13

до 1

преди 9 години

Е ако един доцент диетолог не разбира,то ти ли разбираш бе...и всички като папагали ти пригласят

12

Сократис

преди 9 години

Няма по-вредна храна от животинската мазнина-това е холестерол 100% а знаете,че той е основната причина за инфаркти,инсулти и др. и затова винаги съм се учудвал когато се препоръчва маслото като здравословна храна а маргарина незаслужено се отрича.Ние също винаги сме ползвали маргарин.Трапезния маргарин не е като твърдия с когото правят всички закуски които купувате а е напълно безвреден.Дали се прави от петрол или друго няма значение-цигарите които пушите са десетки пъти по-опасни

11

ха

преди 9 години

До Не им вярвайте!пробвай с чиста свинска маз или лой, по вкусно ще ви е !

10

Не им вярвайте!

преди 9 години

Аз и цялото ми семейство използваме маргарин повече от 50г (петдесет години) Бях на 9-10г когато баща ми за първи път донесе в къщи кутийка немски маргарин и майка ми го намаза на обикновени бисквити а ние за първи път опитахме това чудо.Вкусът беше по-добър от на маслото и скоро ни стана любимата закуска.От тогава до ден днешен не спираме да го консумираме и самите ние и големите ни деца и внуците ни и сме в отлично здраве-ФАКТ! Пишете каквото си искате за маргарина,но истината за нас е друга!

9

дк

преди 9 години

много е тъжно когато трябва да ползваме истинската храна за да се пречистваме.

8

Православен канон

преди 9 години

Българинът започва да пости след Великден

7

До пенсионерите

преди 9 години

Като гледам рекламата на снимката, няма да мога да се пречистя. Цените са космически за мен. След като си доизям боядисаните яйца и козунаците, които си разменихме по Великден, (смятам да ми стигнат до петък), ще продължа с пресен лук, който прорасна от изостаналия стар лук и насадих в кофички с вода. Много е вкусно, хлебец и лучец със сол.

6

Анонимен

преди 9 години

До 5:Кай ти каза тази велика умнотия, че свинско печено и макароните пречистват?

5

Анонимен

преди 9 години

Хапвайте и цитруси, че да си поддържате високото ниво на кръвната захар, което е със сигурност предизвикано от консумацията на бързи въглехидрати от конзунаци и сладки. Ако толкова ви се пречиства - риба, свинско печено, пълнозърнест хлаб, макарони и зеленчуци. И много много вода.

4

До Svilen

преди 9 години

Как може да си миеш зъбите ?!?!? Това води до нарушаване на зъбната флора и фауна. Всяка диетоложка като корифея написала тази статия, ще ти го каже!

3

Анонимен

преди 9 години

Mdaaa yajte margarini. Za neprosvetenite margarinite se proizvejdat ot petrol s dobavki. Izobreteni sa kato evtin zamestitel na masloto. A sega da vi e vkysno i slyshaite taq kyha dietolojka.

2

Svilen

преди 9 години

ям маргарин по три пъти на ден - преди да си измия зъбите ;) Пречистен ли съм

1

Анонимен

преди 9 години

"меките трапезни маргарини." Само това ми стигна да разбера, че тази "диетоложка" си "разбира" от професията!