15

анонимен

преди 9 години

аз не мога да разбера къде оголват гората в държавните или в частните гориняма ли да спре с тази сеч вече за 25 год съборихте планините няма ли да сеспрепревръщането на българия в пустиня цялата територия наречена българия се е превърналав едно свлачище какво чакате още забранете сечта завинаги

14

оцеляваща българка

преди 9 години

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЖУРНАЛИСТИТЕ ЛИ ПИШЕТЕ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ИЛИ НАИСТИНА МИНИСТЪРКАТА ГИ Е КАЗАЛА...ЛОШОТО ВРЕМЕ ПРЕЧИ САМО НА СЕЧЕНЕТО.АМА ХОРАТА СЕКАТ В СОБСТВЕНИТЕ СИ ГОРИ И ЗАЛЕСЯВАШ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЛЕД ТОВА!АЗ ИСКАМ ДА СИ КУПЯ НЯКОИ НЕЩА ОТ МАСИВ,ЗАЩОТО КОГАТО НЕ СЕ ЖИВЕЕ ПОСТОЯННО В ЕДНО ЖИЛИЩЕ ,ТОВА Е НАЙ-ПРАКТИЧНО,НО....ХОДЯ,ХОДЯ,ГЛЕДАМ...АМИ КАКВО ДА КАЖА...ЗНАЧИ,ЕДИН ТЪРГОВЕЦ КОГАТО СИ ПРЕДЛАГА СТОКАТА-ТЯ ТРЯБВА ДА ИЗГЛЕЖДА ТАКА,ЧЕ ДА МИ КАЗВА-ВЗЕМИ МЕ.НО В БЪЛГАРСКИТЕ МАГАЗИНИ НЕ Е ТАКА

13

реалист

преди 9 години

Taка наречените "лесовъди" и фирмичките им - абсолютен символ на дивашкия капитализъм, само секат и изнасят на поразия! Никой не залесява, всичко е "Куче влачи рейс, диря няма, няма..."

12

Анонимен

преди 9 години

Спрете износа на суровини, и тук може да се преработват и да изнасяме готова продукция! Станахме суровинен придатък на кого ли не!! За суровини войни се водят, ние сме "ларж"!!!! Заради бързите печалби на няколко *** затриваме държавата и населението.

11

Пешо

преди 9 години

Недостиг на суровина???? Баф мааму! Изнесоха половината гори, а суровина за българските мебелни предприятия няма???? Толкова ли няма дървообработващи предприятия у нас? Крайно време е износът на сурова дървесина ДА СЕ ЗАБРАНИ ИЗЦЯЛО И ЗА НЕОГРАНИЧЕНО ВРЕМЕ! Който иска да сече, да направи дървообработващо предприятие, да наеме още хора, и да захранва мебелните предприятия със суровина. А не да сме източник на евтини суровини за турската и гръцката икономики.

10

divi borovinki

преди 9 години

da ne mi pipat bg gorata, che...:(((((da si kupuvat darven material ot eu darjavite, deto sa zadrasteni s darven material!

9

Венелин

преди 9 години

Типично зо управлението на герб - фабрики затварят, износът пада, но всички са оптимисти.

8

чавдар

преди 9 години

Изсякохме горите, а като дойдат партизаните къде ще се крият....

7

Кобрата

преди 9 години

Продължаваме напред, до последното дърво в БГ.

6

Анонимен

преди 9 години

Причина били лошите метеорологични условия, които пречели да се събира суровина. Тази министърка май е някаква калинка. Как се правят мебели от сурово дърво? Нали ще се изкривят, все едно са болни артрит!Пък къде дърво в български мебели, всичко е талаш и пластмаса!

5

uu

преди 9 години

На вниманието на г-жа Елица Ненчева:Уважаема г-жо, "износа на мебелната и дървообработващата индустрия у нас" се състои в подготовка и изнасяне на заготовки за мебелните индустрии на Италия, Германия, Франция и т.н. Това означава, че си изнасяме дървения материал, само че корите и треските остават у нас. А пазара, онзи който "консумира" и плаща "принадена стойност", както обича да се изразява нашия Президент, се държи от индустриите на вече споменатите държави.

4

да ама не

преди 9 години

и не ми показвайте дърва за огрев защото се излагате!

3

да ама не

преди 9 години

в общи линии това което пишете е много малка част от проблемите.Основният проблем е скъсаната връзка между пройзводителност на труда ,работни заплати,огромните вземания от държавата под различни форми,цените на изделията ,платежоспособноста на хората,ниските не точно насочени инвестиции в сектора, огромното 100% нелегално пройзводсто от групи по 2 до 3човека които изобщо не съществуват правният мир.

2

Анонимен

преди 9 години

Тва на снимката ли е мебелната индустрия?! - дърва за огрев.

1

в бизнеса

преди 9 години

Нужен е строг контрол върху производителите и ползвателите на дървесина. Всеки се има за майстор, хиляди гаражи подбиват легалното производство. Няма ясни правила, няма списък с фирми които работят на светло и плащат данъци и осигуровки. Пазара се подбива с долнокачествена и изработена с краден материал стока.Контролните органи се занимават единствено с легалните производители. Време е държавата най-после да сложи ред и да определи правилата за фирмите. В противен случай- всичко загива.