61

анонимен

преди 9 години

ОТИВАМ И ЛИКВИДИРАМ ТОЗИ КОЙТО ПОСЕГНЕ НА ИСТОРИЯТА НА БЬЛГАРИЯ СЬЩО И НЕГОВИТЕ ПОДРЬЖНИЦИ САМО ДА ПОСМЕЯТ МАМКА ИМ

60

Искам за Историята

преди 9 години

Искам от Аспарух, Крум, Симеон та до Левски, Ботев, ВМРО, просветителите, турското робство, партиите, войните за освобождение и всички исторически личности и случки да не се преиначават, а да се казват с истинските им имена и САМО КАКТО СА СПОРЕД ИСТОРИЦИТЕ, а не променено по партийна линия. И добре би били учебника да 1, най-много 2.

59

оцеляваща българка

преди 9 години

ТА АЗ ИМАМ ИДЕЯ ДА СЪБЕРА ПОДПИСКА ЗА ТОЗИ УЧЕБНИК И НЕ ЗНАМ ПО КАКЪВ НАЧИН (МОЖЕ И ПО СЪДЕБЕН),НО ДА СИ ИЗИСКАМЕ ОБРАТНО ПАРИТЕ ОТ АВТОРИТЕ ЗА ПОДВЕЖДАНЕ,ЗАБЛУЖДЕНИЕ И ОГРАБВАНЕ И ДР....ТАКА,ЧЕ МИНИСТРЕ МИСЛИ ДОБРЕ КАКВО И КАК ЩЕ ГО ПРАВИШ,ЗАЩОТО И НА УЧИТЕЛИТЕ И НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ ПИСНА ОТ ВАС...ДЕЦАТА СА НАШЕТО БЪДЕЩЕ!

58

Анонимен

преди 9 години

VMESTO DEDO VADI REPA CHE IMA TURCHIN SADI MORKOV I MARTINCHO GO PODKREPA ,VMESTO XLEB I SOL TURSKI BAKLAVICHKIVMESTO ROZOVO MASLO VAZELIN ZA VSICHKI BG PREZIDENTI I MINISTRI

57

Анонимен

преди 9 години

Аа, знам аз каква ще е промяната:досега половината имена в учебниците бяха турски, сега промяната ще е, че те ще преобладават на 100% , а имена като Христо и Васил ще бъдат забранени и забравени.Подготовката със сериалите по босфор тиви премина успешно...

56

Анонимен

преди 9 години

Абе то трябва промяна,Ама на тоз хич му нямам доверие

55

за 64

преди 9 години

"Другарю" е бил баща ти, а аз съм просто българин!!! И преди, и сега безпартиен. И не смесвай СССР и комунистическата идеология с Руската федерация, която е капиталистическа държава и Путин със Сталин. Дезинформираш целенасочено. От корумпирани лакей и слагачи не остана нито държава, нито народ. А политическия чадър над "ромите" опустоши страната като тайфун.

54

Членска карта №7

преди 9 години

до 64Малко, малка, колко да е малка!??

53

Анонимен

преди 9 години

"политически коректни" учебници "в крак с новото време"! С турско присъствие и американски летци освободители..................а ти какво искаш - възхвали на СССР, вождът на всички народи другаря путин и развитото комунистическо общество ?това беше 45 години ... хайде малко промяна, другарю

52

ЯГО

преди 9 години

Е СЕГА ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ ЧЕ НАТО Е ОСВОБОДИЛО БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО...

51

Анонимен

преди 9 години

Като гледам този отвратяга на снимката и като си спомням какви глупости бръщолеви, ми става мъка за децата, които ще им промиват мозъците с новите учебници.Рибата мирише от към главата.Понеже тоя на снимката е главата на тези процеси, явно ще се вмирише всичко.Ще пропагандират, ще се слагат на САЩ и НАТО, ще плюят против Русия, ще се подмазват на Турция и изобщо така ще омажат учебниците, че ще стане като в политиката - трагедия.Целта е обучено, неуко, лесно за манипулиране ново поколение.

50

Анонимен

преди 9 години

Най после ще имаме "политически коректни" учебници "в крак с новото време"! С турско присъствие и американски летци освободители. Математиката ще се учи като хората от единици, аритметиката им е предостатъчна, четене и писане - шльоковица и на латиница, кой каквото чува и както може да пише. Задължително изучаване на английски и турски. И разбира се, наизуст американските президенти по мандати. По география да се преподава, че от нас на изток има степи и тундри. Да, и земята е плоска!

49

Анонимен

преди 9 години

Да, разбрах аз - за османското присъствие и народите, които живеели тук в симбиоза.Ако Ботев или Лески бяха живи, щяха да дойдат до бърлогата ви на центъра и щяха да ви взривят!!!Молете се да не сте живи, когато се появят съвременните Ботев и Левски!Призраците им ще ви преследват до края на дните ви, ще ги сънувате и ще се будите облети в пот до края на мизерното ви съществуване продажни безродни ***

48

Анонимен

преди 9 години

Да се върне образователната система от преди 1989г. Тогава бяхме на първите места в образованието, сега сме на последно. тъпата западна и американска система цели пълна неграмотност, незаинтересованост. Както се казва в поговорката: *** народ - слаба държава. Народе време е да се осъзнаеш към какво ни водят т.н. специалисти. Време е да поумнеем . Имаше тестове при присъединяването на ГДР с ГФР и се оказа че тия от ГДР са в пъти по - подготвени от колегите си от ГФР...

47

Анонимен

преди 9 години

Драги ми смехурковци. Не всичко което пише в учебниците е вярно, дори напратив, много неща са подвеждащи и манипулативни!Всяка промяна и изменение на историята, трябва да бъде подплатена с факти, и то солидни/неопровержими. !!!Трябва да се възроди глада" за знания в младите, инак загиваме като нация и култура !!!

46

април,2015

преди 9 години

Две неща са много хубави в България -1. Красотата на България и 2. Интернет ( покритието и бързината..за разлика от западни държави,където интернет е един ужас ..нямат хубаво покритие и лош нет!)

45

Анонимен

преди 9 години

Ще пише ли в новите учебници за синовете на Райна Княгина , офицери от българката армия носители на ордени за храброст, обявени от комунистите за народни врагове лежали в лагери и затвори.

44

уха!

преди 9 години

Заплашиха статуквото на Рашките и демоните изпълзяха от дупките. Така е да! Учебниците не казват защо рашките искат да изтребят Българския народ. Учи се Война и Мир и след като досадят на децата не се учи Анна Каренина където Толстой казва като съвременик какво мисли за войната в България. Достоевски се печата навсякъде по света, но в България няма хартия и мастило за него. Не пише че рашките смятат Василий *** за един велик император.

43

БГ

преди 9 години

ХАХАХАХА МНОГО УМНИ ГЛАВИ СИ ИМАМЕ,,,Министърът беше категоричен, че обновяването се е забавило с ( десетилетия. )

42

Гневен българин

преди 9 години

Новите книги,които се издават след 89-та са лъжебници,а не учебници.